You are hereWolphaartsdijk

Wolphaartsdijk


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
29 Jun 18 leden Wolphaartsdijk 106 KM ReneDong dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1426 Lichte regen 15 C NW 3

ACHTER DE BUI AAN LANGS WOLFAARTSDIJK!

Dit jaar zijn we weer in nieuwe clubkleding gestoken door Reysport uit Wolphaartsdijk. We hadden toen afgesproken om een keer met de club kennis te komen maken met deze zelfstandige die al weer voor de tweede keer onze kleding op maat maakt! In eerste instantie hadden we dit al in maart van dit jaar gepland maar gezien de lengte van de rit, zo’n 122 km, werd toen besloten dit iets verder op in het seizoen te gaan doen. Vandaar dat we vandaag in de laatste rit van juni dit alsnog gingen doen.

Zoals al gezegd zouden we ruim 120 kilometer gaan fietsen met na zo’n 55 km een stop met koffie en stroopwafels. De weersvoorspellingen waren niet echt best en ook zouden we om 8.00 uur al vertrekken. Mede daarom, maar ook omdat er veel leden momenteel in Frankrijk en Italië zitten ivm de Marmotte en andere toertochten, was de opkomst laag. Slechts 18 man voor een toch prachtige nieuwe clubrit is wat teleurstellend te noemen. Helemaal frappant is het feit dat er nauwelijks A-rijders aanwezig waren. Alleen Lars en ikzelf als vaste kern en nog wat leden zie af en toe met ons mee doen. Al snel werd dan ook al besloten om sowieso niet te gaan splitsen vandaag.

Mede door het vroege tijdstip ben ik al wat aan de late kant wanneer Arjan mij komt ophalen. Wanneer we naar de Boulevard rijden zien we de club al aan komen rijden. Op dat moment begint de Bryton navigatie te piepen: low-battery?? Vrijdagavond had ik de nieuwe route al in beide apparaten gezet en aan de oplader gelegd. Blijkbaar is dat opladen niet helemaal goed gegaan. Hoewel ik de route zelf heb uitgezet en verkend eind vorig seizoen, voel ik me niet helemaal zeker dat ik zonder onze Bryton de route zal vinden. Ik besluit om terug te gaan en de andere te halen. Deze batterij is gelukkig wel vol en nu zet ik de achtervolging in op de club. Ik snijdt de route af langs de Duintjes en kom zo voor de club aan op de Zeeuwseweg.

Even later passeert de club mij en overleg ik met de chauffeur van de dag René de rest van de rit. Hierdoor sluit ik achteraan aan. Aangezien de wind pal uit het westen komt zo vroeg die ochtend zit ik dus prima! De donkere wolken boven ons laten nu af en toe wat nattigheid los. Van echt regen kun je nog niet spreken maar de voorbode voor een verregende rit klopt aan onze deur op dat moment. Een kwartiertje later gaat het dan wel regenen. We zagen het al aan komen maar gelukkig valt het 100% mee. Aan de wegen te zien heeft het vlak daarvoor harder geregend maar deze rit hebben we de mazzel dat de regen bijna geheel voor, achter en naast ons valt! Al met al zal het de rest van de ochtend voor ons droog blijven! (De thuisblijvers in Bergen hebben deze ochtend zware buitjes en onweer gehad overigens….)

Met de gevallen nattigheid is het nu wel opletten geblazen, zeker op de kleinere zeeuwse polderwegen. Overal ligt zand en klei die nu soms heel verraderlijk kan zijn. Dat zal even later helaas blijken voor Arjan! Hij kwam in een gladde bocht ongelukkig ten val en viel daarbij ongelukkig op zijn schouder, met een paar scheuren in de kom van zijn bovenarm tot gevolg! Lijkwit verdween hij in de bus, mede ook omdat zijn rem ernstig beschadigd was, maar vooral omdat hij zich niet echt lekker voelde. En dat klopte dus ook wel! René besloot hem dan ook even later maar thuis af te zetten.

We zijn dan ter hoogte van Kruiningen en gaan even later de brug over het kanaal door Zuid Beveland over. De wind is al ietsjes naar het noordwesten gedraaid en zal later die ochtend zelfs bijna pal noord worden. In het eerste gedeelte tot de val van Arjan reden Lars en Bas constant op kop. Nu is het wederom Lars die vooraan rijdt, vergezeld door mijzelf. De animo om op eerste rij te rijden is vandaag laag zodat wij praktisch tot aan de stop in Wolphaartsdijk op de eerste rij blijven. Af en toe komen John en Rob F even naar voren om hun sprintjes bij de plaatsnaambordjes uit te vechten.

Zoals al vermeld reden we vandaag langs Rey-sport, onze kledingleverancier. Kees en zijn vrouw ontvingen ons hartelijk. Iedereen kon even een kijkje nemen in het atelier waar onze kleding gemaakt is. Er stond ook een doos met kleding voor ons klaar voor met name de nieuwe leden. Deze is door ons mee genomen. Leden die kleding besteld hadden kunnen deze gaan ophalen bij Jan Hermes in zijn winkel. Er lag ook kleding voor onze vrienden van de Pedaleurs. Eventjes beraden we een plannetje om deze ook alvast maar mee te nemen maar besluiten omdat toch maar niet te doen….

Na een pauze waar iedereen onder het genot van koffie of thee en een stroopwafel even kon bij kletsen of naar de WC gaan, zaten we iets na half elf weer op de fiets. Heel de rit zagen we donkere wolken ten zuiden en zuidwesten van ons. Maar nu waren ze wel erg dreigend! Maar gelukkig trokken de buien met ons mee richting het zuidoosten. Ten noorden van ons zagen we zelfs blauwe luchten. Via chauffeur René bereikten ons toen berichten dat er code geel was afgegeven ivm zware buien. Daarop besloten we om de kortste weg naar huis te gaan rijden. Omdat er bij de A maar twee á drie man was was al besloten geen splitsing te houden. Maar nu besloten we om helemaal geen finale te rijden. Voor mij persoonlijk wel een rare situatie om mijn eigen kansen op een overwinning bij de A op te geven. Ook jammer voor Lars, maar het was nu eenmaal niet anders. Slechts 106 km dus vandaag ipv de geplande 122km!

Gelukkig bleef het ondanks alles gewoon droog. Maar de troep op de weg en de natte wegen verraden dat er kort voordien toch wel de nodige water uit de hemel was komen vallen. Eén voor één slaan de leden nu af, de kortste weg naar huis. Zo komen we met een aardig uitgedund peloton van een man of tien aan bij Fitness Palace. De koffie smaakte er niet minder om en het was net zo gezellig als altijd! Iedereen was blij dat we droog thuis waren gekomen en even later reed ieder weer zijn eigen weg naar huis, op weg naar de achtste finale van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië tegen Mexico. (Uitslag 2-1 voor Nl!)

Daan