You are hereBathpolder-Völckerdorp

Bathpolder-Völckerdorp


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
15 Jun Verrassingstocht Bathpolder-Völckerdorp 87 KM ArjenBra dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1424 Licht bewolkt 17 C N 4

Rob Naaijkens heeft de 17de Rit van TC de Markies in 2014 gewonnen.

De renner uit Halsteren sprong weg op zeven kilometer van de finish op de grens zijn woonplaats en bekroonde zijn solo met de zege.
Om 9:00 uur begon het peloton, met 34 Markiezen, aan wat een stoffige editie van Bathpolder Volckerdorp zou worden. De meute kreeg op de 87 kilometer lange route naar Halsteren 21,3 kilometer dijken te verteren, verdeeld over 8 helse stroken.

De 17de uitvoering begon, min of meer traditioneel. 3 Markiezen (Michel van Tilborg, Bas ter Stege, Jan Hermes) namen onder leiding van Ritkapitein Daan van Dommele en ploegleider Arjan van Bragt (die vandaag als VIP Hilde naast zich had in de team wagen) na 2 kilometer de kop van het peloton, maar speelden geen rol van betekenis.
Bij de beruchte Oesterdam (zesde strook) slonk de snelheid zienderogen. Het peloton dreigde door tegenwind in stukken uiteengereten te worden.

Favorieten geteisterd door pech
De favorieten werden niet gespaard bij al het malheur. In een vroeg stadium reed iemand lek (zijn eerste lekke band ooit in deze rit), een bidon ging na 14 kilometer onderuit en smakte een paar keer tegen het wegdek en titelhouder Charl Dietvorst werd door een volle blaas van ploegmaat Frenk Bosters opgehouden. Renzo, hij zag ooit de winnaar van Milaan-Sanremo, gaf er na 170 kilometer de brui aan (hij was toen al lang thuis).
Met nog 17 kilometer te gaan werd de brug bij Vossemeer opgeraapt door een inmiddels niet uitgedund peloton.
Er ontstond daarna een 14 man sterke kopgroep bij de A met onder anderen Johan den Boer (Borgvliet), Daan en Jan-Kees van Dommele, Charl Dietvorst en Jan Henning die met 0.15 marge begon aan de vijfsterren afdaling naar de Heensche Molen.

Vluchtpogingen
Imand besloot achter de groep-Hennig aan te gaan en kreeg de rest met zich mee. Zij achterhaalden de zes bij de 6e dijk, op 10 kilometer van de finish. Daar liet Naaijkens zich voor het eerst zien. Johan den Boer zag dat een algehele hergroepering aanstaande was en ging weg met nog 8 kilometer te gaan.
Den Boer zag eerst de hele groep aanhaken op de vijfsterrenstrook richting de Zwarte Ruiter, de 7de van 8 dijken op 9 kilometer van de streep. Rob Naaijkens, de gebroeders van Dommele, Henning en Dietvorst kwamen op acht kilometer langszij.

Koninklijke kopgroep in finale
Met al die kopstukken in de finale was het moeilijk inschatten wie er de eerste aanval zou plaatsen. Naaijkens, rap maar kansloos tegen den Boer, Jan Kees van Dommele en zijn eigen ploegmaat Jan Henning, probeerde het op zeven kilometer en sloeg snel een fors gat.
Achter hem keken de favorieten elkaar aan. Daan van Dommele en Henning, ploeggenoten van Naaijkens, deden vanzelfsprekend niets en de rest treuzelde te lang. Naaijkens pakte tien tellen, vijftien tellen, een halve minuut en wist toen hij de Erasmusweg opdraaide dat de zege hem niet meer kon ontgaan.
Achter hem bleef den Boer drievoudig winnaar Dietvorst voor in de strijd om de tweede plaats. Groen eindigde als vierde.

Eerste zege
Naaijkens is de eerste Halsternaar die de klassieker wint. Velen gingen hem voor maar niet in 2014. "Gigantisch dit. Echt te gek", zei een dolgelukkige Naaijkens. "Het is de mooiste zege van mijn carrière."

Bron: http://nos.nl/artikel/635463-terpstra-winnaar-parijsroubaix.html

Schitterende beelden van de finale van deze rit hier!

en hier zijn de foto's!