You are hereBoonhil

Boonhil


By dommeled - Posted on 03 March 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
01 Jun 37 leden Boonhil 75 KM tomboger JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1422 Zonnig 17 C NO 2

RIT BOONHIL TOM-TOM GENAVIGEERD

Deze dag reden we weer een van onze kortere routes, ons leidend naar en door het buurtschap Boonhil tussen Kruisland en Steenbergen. Jan Hermes heeft zich voorbereid op het aangeven van de route op de fiets, maar kan zonder leesbril de fietsnavigatie niet lezen, Tom-Tom Bogers bereidde zich via diverse informatiebronnen voor op zijn chauffeursbeurt deze dag. Dan waren er verder nog 34 andere leden die deze rit meefietsten.

Al voor het vertrek mocht Tom al de eerste pechvogel inladen: Jochem stond nabij de Zeeland met een lekke band te wachten. Onder leiding van Jan en Bas reden we de stad uit richting Moerstraten. Inclusief Jan Kees die niet vanuit de Brembos vandaag kon aansluiten maar het zekere voor het onzekere nam en deze keer maar meteen om 9 uur op de Boulevard aansloot. Een week eerder werden we immers verrast met een afwijkende "uitrijroute" waardoor we eerder dan verwacht het punt passeerden waar Jan Kees dacht aan te sluiten.

Onder prettig weer rijden we over de Herelsebaan langs het voormalige cafe "De Maai" richting Kruisland om daarvoor linksaf de Boonhil op te rijden om daarna naar Kruisland te "koersen".

In Stampersgat lijkt het erop dat Tom ons kwijt is maar plotseling komt hij ons met Piet van Egeraat tegemoet gereden. Ook als we even later door Oud Gastel flitsen en in het centrum geen doorgang voor auto's is moet Tom opnieuw omrijden maar complimenten, opnieuw weet Tom ons weer snel te vinden!

Het is deze dag een korte rit, al snel rijden we door Nispen richting de finales. Hoewel ik conditioneel zeker nog niet voldoende ben verbeterd kies ik vandaag voor de A. Direct neemt de winnaar van een week eerder, Jan Henning, de kop en gooit meteen na een paar honderd meter zijn stuur naar links om alles achter hem op de kant te zetten.... Beetje vroeg Jan...... Eenmaal op de Schouwenbaan wordt het tempo fors opgevoerd en merk ik dat ik voorlopig nog wel ietsje tekort kom. Naar ik later verneem blijft de snelheid hoog en is de winst op de streep uiteindelijk voor Roy! En zoals ik Roy ook persoonlijk al zei: dat was de hoogste tijd! Maar naar verluid zeker niet gestolen.

Daar dit alles zich ver buiten mijn waarneming afspeelde moet ik nummer 2 en 3 even schuldig blijven maar er is vast wel iemand die dit nog kan toevoegen.

Reinier Goosens