You are hereBoompjesdijk

Boompjesdijk


By dommeled - Posted on 27 February 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
27 Apr 28 leden Boompjesdijk 90 KM ludovrie JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1417 18 C Z 2

Op de zondag van het "eerste koningsweekend" staan we met 26 leden inclusief chauffeur van de week Ludo klaar voor alweer de laatste clubrit van de maand april. Een dag eerder was er de jaarlijkse "koningsrit" over de zeelandbrug, zoals jullie elders al hebben kunnen lezen was het aantal deelnemers dit jaar beperkt. De volgbus is vandaag beschikbaar gesteld door Rob "Rinox" Franken.

Jochem is vandaag de wegkapitein en leidt ons over de juiste paden en zelfs een nieuw stukje A4 richting de Boompjesdijk. Zuidwestelijk van Dinteloord rijden we een aantal lussen om uiteindelijk weer via Stampersgat naar Roosendaal en Nispen te fietsen. Veel kopwerk vandaag weer door Joop, Bas, Frenk en Jochem. Ook test ik mezelf na een vakantie waarin ik alleen maar veel wandelkilometers heb gemaakt en daar ga je niet echt beter van fietsen.na een trainingsritje met Huub een dag eerder voelen de benen echter al redelijk soepel aan.

Op verzoek houden we nabij de Stok een korte sanitaire stop, zoals gebruikelijk zonderd Corrie zich een stukje verder van ons af diep in de bosjes naast de weg.
Via Wouw en Nispen melden we ons op de Ouwerveldenweg en mede op inspiratie door Wouter spring ik er meteen maar tussenuit om mijn reputatie van vroege vluchter te doen standhouden. Ik reken op slechts een kortdurende vlucht maar plotseling komt Huub me voorbij gesneld en sluit ik meteen aan want hij heeft er een goed tempo in. Hoewel de wind niet noemenswaardig hard is blaast hij daar wel op kop maar toch kunnen we ons familie-uitje een aantal kilometers volhouden.
Op de Schouwenbaan wordt op initiatief van Johan en gastrijder met rode trui onE voorsprong snel minder maar doordat een tegemoetkomende auto voor onze achtervolgers toch de weg blokkeert kunnen we toch tot camping de Pin voorlop blijven. We, ik bedoel dan vooral Huub want ik hoef niet aan overnemen te denken.

Op het fietspad zijn we inmiddels al achterin de groep terechtgekomen. Ik roep naar Huub dat hij beter half in de groep kan gaan rijden maar hiervoor is weinig ruimte. We draaien compleet de Westelaarsestraat op waar een uitlooppoging is. Huub weet zich nog even voorin te handhaven, zelf laat ik me, tevreden, afzakken tot achter de bus.
Inmiddels zie ik dat ook Huub langzaam uit de groep moet lossen, verder blijft de groep lang bij elkaar, achteraf verneem ik nog wel dat er een poging was van Rob Naaijkens die onder aanvoering van de sterk rijdende Hylke Sibtsen werd teruggehaald. Hij is het ook die vandaag als eerste de streep passeert voor Joop en de eerder genoemde gastrenner.

Bij de B wordt vooral goed gereden door Corrie en ook is het de in vorm komende Mark de Kok niet die hier als eerste over de streep gaat. Ook vandaag weer enkele A-deelnemers die de uitdaging bij deA niet aangaan en voorin bij de B eindigen:
1. Arjen, 2. Der Alte en 3. Frenk.

Reinier Goosens