You are hereWaarde (Pasen)

Waarde (Pasen)


By dommeled - Posted on 27 February 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
21 Apr 34 leden Waarde 84 KM FrankTac ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1416 Zonnig 18 C O 4

Rit Waarde op 2e paasdag

Prachtig weer op 2e paasdag. Een lekker begin voor een ritje met de TC. Een meer dan bekend rondje Waarde met finale over Huijbergen wat wil ik nog meer.
Op de Plaat is het al lekker volle bak al mis ik een aantal club coryfeeen zoals Reinier en Daan. Wel het debuut dit seizoen van Piet van Egeraat. Goed dat Piet weer van de partij is.

Wij vertrekken richting binnenbanddijk waar enkele ouderen leden zich enigsinds zorgen maken om de klim bij Boerke Bogers maar deze gaat in fatsoenlijk tempo. De afdaling gaat wel hard maar dat komt omdat de Audax club uit Roosendaal voor ons zit. Zij slaan echter rechts af en wij naar links dus geen problemen. Het zijn voornamelijk Frenk en Charl die er een stevig tempo op nahouden. Vooral de Kreekrakbrug omhoog gaat iets te hard en al snel laat ritkapitien René een gat vallen om het tempo te normaliseren.
Wederom zien wij de Audax club voor ons en nu passeren wij ze over de weg. In Krabbendijke verlaten wij de provinciale weg en krijgen wij een mooi stukje Zeeland waarin wij onder andere het gehucht Gawege aandoen. De zon, de bloesem en de vele lammetjes maken het mooi vandaag. Al snel bereiken wij Waarde en gaat het wind op kop richting Ossendrecht. Frenk, Charl en Sjel doen veel kop maar het tempo ligt eigenlijk iets te hoog om confortabel te rijden en voor sommige leden is het met een tempo van rond de 34 harken op de kant. Vooral met wind in de zij rekt het peloton zich uit tot één lange sliert en dat betekent voor iedereen hard werken.
In Ossendrecht laat René Charl en Frenk rijden en gaan wij ipv naar rechts nu links de Koeleweg in waar wij de Brabantse Wal omhoog mogen. Niet via Holland Crop maar via Puts Meuleke komen wij op de Putse Weg en gaat het in gestaag tempo richting Huijbergen. Ludo grijnst al naar mij als wij richting Huijbergen gaan en ik weet het al dat hij mij het bordje
Huijbergen niet gaat gunnen. Wij maken er een flink sprintje van dat nergens om gaat. Volgens Wouter won Ludo dus dat laten wij maar zo al houd ik er een andere mening op na. Huijbergen door gaat prima en al snel zitten wij op finale parcours. Als ik bij de A om mij heen kijk schrik ik wel even. Wij zijn maar met 7. Al mijn niveau fietsmaten zijn met de B mee. Kom op mannen volgende keer weer allemaal naar de A! Wie waren er wel bij de A? Johan, Roy, Jankees, René, Rob N, Jan Henning en ik. Ondanks het kleine gezelschap ontstaat er een geweldige finale. Volgens mij was Jankees de eerste die ging, vervolgens Johan. Dan bij het opslaan van de Mariabaan is het Roy die gelijk een flink gat slaat. Maar wij draaien allemaal mee en vooral René neemt zijn verantwoordelijkheid en gooit het tempo verder omhoog. Op het fietspad is de boel weer bij elkaar. Maar op de Westelaar slaat Roy weer een gat. Rob steekt over en vervolgens is het Johan die met een niet te volgen tempo naar de twee koplopers vliegt. Dit lijkt de definitieve breuk maar dan ontbind Jan zijn vleugels. Met een tempo van 54 a 55 blijft hij rijden. Ik zit in Jan zijn wiel en zit giga af te zien en hoop maar niet dat hij van kop gaat want dit tempo kan ik op kop nooit volhouden. Maar Jan gaat niet van kop en bij de electiciteitsmasten is de boel weer bij elkaar. Chapeau! Gelijk is het Jankees die nu gaat. Een geschikt moment lijkt dit en ook hij krijgt een flink gat. Maar nu geef ik alles en René doet het laatste stuk en gaat direct over Jankees heen. Nu is het Rob die René terugpakt en Rob lijkt het solo te gaan halen. Maar 100 meter voor de meet denderen wij in de sprint over Rob heen en wint Johan voor Roy en Jankees deze prachtige finale. Uitgeput maar zeer tevreden rijden wij terug naar de Fitness die helaas gesloten is. Renzo wordt met een kapotte ketting naar huis gebracht en verder zijn er geen bestuursleden meer aanwezig. Derhalve besluiten wij maar als overige leden om bij het Strandhuys een bakkie te gaan doen en dit bevalt prima.
Wie er bij de B heeft gewonnen is mij niet bekend alleen weet ik dat Richard vierde is geworden. Het was weer een enerverende paasmaandag.