You are hereSmalstad

Smalstad


By dommeled - Posted on 27 February 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
06 Apr 38 leden Smalstad 67 KM JohnBoer JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1414 Regen 15 C Z 4

Na een mooie zaterdag begint deze zondag al meteen onrustig. Allerlei berichten worden via de "Markiezen-App" uitgestort over alle hierbij aangesloten leden. Regenjasje wel of niet, ons lid uit het prachtige Roosendaal laat 't ook al afweten en zo nog wat speculaties over het weer van deze ochtend.
Toch staan we om 9 uur met bijna 40 leden klaar voor een kort ritje richting St. Maartensdijk. Om meerdere reden zou dit de "goden verzoeken" zijn?

Zodra we de brug over fietsen gaat het gestaag druppelen wat meer richting regen. Cor Laseur sluit nog aan en zo zijn we dan compleet, hoewel, Roy besloot vlak voor de rit toch nog iets warmer aan te kleden en hem zien we dan ook pas na de niet gereden finale van vandaag!

Jan Hermes leidt ons vandaag over wegen, dijken en fietspaden. Het lukt redelijk de snelheid in toom te houden al doen met name Frenk en Charl hun best het tempo toch wat op te schroeven. Niemand komt er echter door in de problemen.
Wel zijn er problemen als we St. Maartensdijk indraaien. Zelf voel ik mijn achterwiel al wegslippen en even later hoor ik achter me het gekletter van vallende fietsers. Er ligt toch een onzichtbaar laagje modder op de weg en dat brengt Jack Everaard en in zijn kielzog Mark de Kok ten val. Jack vervolgt de rit in de volgbus en lijkt er met schaafwonden en kneuzingen vanaf te komen. Mark vervolgt de rit per fiets.

In St. Maartensdijk rijden we sinds vorig jaar over een voor auto's afgesloten deel van de voormalige haven. Hierdoor raakt John Boer, hij bestuurd de volgbus, ons kwijt. Zelf rijdt ik ook achter de groep die inmiddels in enkele stukken uiteen is gevallen. We wijken dan ook af van de geplande route waardoor ik besluit Jan vooraan te gaan assisteren. We rijden een lusje van een paar kilometer om vervolgens weer op het geplande parcours te komen.
Nadat het even was gestopt met regenen rijden we in de laatste kilometers tot de finale toch weer in de nattigheid waarop het bestuur besluit geen finale te rijden. Frenk, Charl, Jan Haverhoek rijden 50 meter voorop maar laten zich uiteindelijk terugzakken. Op de Vosmeerse Brug rijden er opnieuw leden vooruit. Vooraan o.a. Charl, Lars en Sjel, daarachter inspireert Richard mij en Huub (zie het commentaar voorafgaand aan dit verslag van Wouter) een achtervolging in te zetten waarbij hij zowaar ook goede beurten meedraait. Vlak voor de kruising met de Rubeerdijk haalt Daan ons bij om ons te sommeren het tempo te laten zakken en de groep te laten bijkomen. Jammer, het was een goede training voor de triotijdrit maar alle begrip. Of, was Daan door de grote voorsprong van Richard toch ook hierdoor zo gedreven alle illegale vluchters terug te halen?

Ik besluit om op de Rubeerdijk zoveel mogelijk kopwerk te doen maar een enkele kreet uit de achtergrond doet me vermoeden dat niet iedereen mijn tempo op prijs steld, dus laat ik me wat terugzakken. Opnieuw neemt Richard het initiatief de groep aan te voeren. Ik vind 't dermate bijzonder dat er zelfs een kort opgenomen interview van is! Filmpje hier

We ploeteren met de vooral zuidelijke wind terug naar Bergen op Zoom waar tijdens de evaluatie Lars de overwinning van de dag claimt! Ik kijk al uit naar de actuele ranking van het PositOOs-klassement....

Reinier Goosens