You are hereDe Heen

De Heen


By dommeled - Posted on 22 February 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
23 Mar 41 leden De Heen 56 KM PeterSch JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1412 Regen 5 C ZW 4

Vandaag was er een mooie dag gepland. Lekker zonnetje, misschien nog een beetje fris, in elk geval mooie omstandigheden voor een prachtige clubfoto!
Niks daarvan. Regen, koud en wind. Zeker gezien deze factoren bijzonder dat we toch met 41 man vertrekken vandaag!

Frank en Jochem leiden ons de eerste kilometers rondom de haven richting de Rubeerdijk. Na een paar intensive trainingen de week hiervoor kom ik zelf maar amper in een goed ritme. Na elke bocht achterin aanzetten en weer wat meters dichtrijden en door de kou weinig lucht. Omdat ik de komende week samen met o.a. Huub en Jack een eerste toertocht in de limburgse heuvels ga rijden besluit ik mezelf toch niet in een wiel te verstoppen en zoveel mogelijk vooraan te gaan rijden.
Huub heeft vandaag voor het eerst het genoegen om in de bus een band te mogen verwisselen. Later rijdt hij overigens opnieuw lekt naar dan blijkt doordat het canvas van de buitenband volledig versleten en gescheurd is.

Doordat inmiddels de nieuwe A4 de zeelandweg doorkruist rijden we niet meer via Steenbergen en Fort Hendrik naar de Heen. Bij de "Zwarte Ruiter" gaan we linksaf om zo uiteindelijk via Fort Hendrik naar de Heen te rijden. Samen met o.a. Jan Kees en Jochem rijdt ik op kop naar de Slaakbrug. Het regent koud en dus winters en een stevige kracht vier blaast ons vanuit zuidwestelijke richting op de kop of van opzij. Hoewel naar mijn idee het tempo vooraan binnen de fatsoenlijke normen blijft horen we later dat daar toch al meerdere renners hebben moeten lossen. In elk geval rijden we weer compleet de Slaakbrug op. Vanaf de Slaakdam, van St. Philipsland naar het eiland Tholen, rijden we plotseling linksaf de Broeksedijk op. Broeken en fietsen verkleuren meteen bruin dus moet Daan dan toch nog na de rit z'n fiets schoonmaken. Controle op het resultaat vindt plaats voor aanvang van de volgende clubrit!

Inmiddels is al veel eerder besloten om vandaag geen finale te rijden maar om via het "B-parcours" terug naar Bergen op Zoom te rijden. Ik neem me voor om toch zoveel mogelijk meters op kop te gaan rijden en zo zit ik op de brug weer vooraan. Eenmaal afgeslagen naar Nieuw Vossemeer maken achtereenvolgens Jan Kees, Sjel en Roy er toch nog een trio-finale van, we zien ze dan ook pas terug op de nieuwe Beijmoerseweg. Joop wil er ook nog naartoe springen maar de drie zijn dan al te ver vooruit.
Op de Rubeerdijk rijden Rene en ik samen op kop tot vlak voor de afslag naar de Glymesweg. Om te voorkomen dat er bij het binnenrijden van Halsteren toch nog gesprint wordt rijden we nu rechtdoor om via de Tholenseweg en nieuwe Beijmoerseweg richting Bergen op Zoom te gaan. Op de rotonde bij Halsteren is er helaas toch nog een valpartij van Sjors de Jong en Tom Bogers. Met name Tom blijkt toch wel wat schade aan fiets en lijf te hebben.
De fotosessie die voor vandaag was gepland is ook afgelast maar daarover heeft Wouter inmiddels al e.e.a. gepubliceerd.
Een beperkte groep meldt zich nog voor de koffie bij Fitness Palace, ook Albert met gipsen linkerarm meldt zich evenals "nestor-lid" Jac. Linders. Mark de Kok is dan inmiddels alweer enigszins op temperatuur gekomen na een bijzondere nieuwe ervaring met het rijden in koude omstandigheden...

Foto's van deze clubrit (na afloop...): hier

Reinier Goosens