You are hereOesterdam-Tholen

Oesterdam-Tholen


By dommeled - Posted on 22 February 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
09 Mar 38 leden Tholen - Oesterdam 86 KM Corrie van Dijke ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1410 Zonnig 16 C Z 4

Een zonnige dag van come backs en verkiezingen

Als ik vanochtend de gordijnen open doe schijnt de zon al uitbundig al ligt het water op de daken er bevroren bij. Dus wel een korte broek maar ook beenstukken aan. Het is flink druk op de Plaat als ik arriveer. Allereerst is er het seizoensdebuut van clubkampioen Jan maar verrassender is de tweede comeback van Marmotte gigant John Mens. Wat kilootjes zwaarder maar weer lekker gedreven. De renners die dit jaar deze monstertocht gaan rijden hebben de uitdaging om John zijn prima tijd te verbeteren.
Zoals de laatste weken gebruikelijk nemen Frank en ik vanaf het begin de kop. Met een gangetje van 30 rijden wij naar Tholen waar wij Tholenaar Cor oppikken. Als ik achterom kijk zie ik een flink peloton met oa de (aspirant) leden Piet Schijf en Jelle Kramer. Laatst genoemde was gisteren knap derde bij de TMZ koers (categorie 40+) in Kruiningen. Vlak voor de Oesterdam nemen John v B en Jack de kop over maar eenmaal op de Oesterdam hebben wij flink wind tegen. Al snel gaan wij draaien. In eerste instantie met Rene, Jochem, Charl, JanKees en ik. Na afhaken van Charl en JanKees gaan Frank, Frank en Renzo meedraaien. Wij houden het tempo zo rond de 29 maar ik begrijp later dat door onder andere Perry en Johan een tweede waaiertje is gevormd om iedereen er goed bij te houden. De route vervolgd richting Rilland alwaar wij terug rijden langs de Scheldedijk richting Ossendrecht. Op de oude dijk een op en top Markies tafereel. Ongeveer 8 man breed in een groot peloton rijdend wat wel enigsinds imponerend voor tegenliggers is. Bij Holland Crop richting Putse weg draaiend mist Rob Franken even een bochtje maar hij houd zijn fiets knap recht dus niets an de hand gelukkig. De sprint om het bordje Huijbergen is voor Kees maar dit gaat natuurlijk nergens om ...:)
Spindoctor Sjel neemt zijn rol met verve waar en laat heel Huijbergen weten dat het verstandig is om op mij te gaan stemmen. Of het mij één stem meer gaat opleveren weet ik niet maar Sjel in ieder geval weer bedankt en mijn punten van de dag gaan naar Sjel.
Een behoorlijke groep start met de A finale. Johan rijdt gelijk op de Ouwerveldeweg vooruit en de jacht wordt geopend. Op de Mariabaan met wind flink van de zijkant is het harken op het kantje. Met name Rob N en JanKees sommeren tot meer samenwerking maar dit werkt niet echt. Uiteindelijk pakken wij Johan nog net voor het fietspad terug en gaat het in gesloten peloton richting Westelaar.
Hier toch een wat lullige situatie bij de oversteek. Door een tegenliggende auto moeten zeven renners wachten met de oversteek. Johan en Charl weten nog met moeite bij de eerste groep aan te sluiten maar voor Jelle, Perry, Richard, Robbert en mij is het helaas over en uit want wij komen nooit meer bij de eerste groep. Het gat op de eerste groep wordt ook niet groot maar ondanks hard werken van met name Robbert en later ondersteund door Jelle, Perry en mij dichten wij het gat niet. In de eerste groep lijkt het beste erbij de meesten ook af. Rob en JanKees proberen beide nog te demarreren maar wegkomen is er niet bij. Rob rijdt de laatste kilometer hard op kop en de sprint wordt verdiend gewonnen door Johan voor Charl en Daan.
Gemoedelijk rijden wij met allen terug richting Fitness Palace waar de koffie weer lekker smaakt en er door sommigen, waaronder ik, nog lang is nagepraat.