You are hereRoosendaal

Roosendaal


By dommeled - Posted on 22 February 2014

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
23 Feb 31 leden Rondje Roosendaal 67 KM WalterLu dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1408 Licht bewolkt 6 C ZW 4

Als de eerste zondag van maart valt op vastenavendzondag danfiets je niet een rit minder maar dan wordt de eerste clubrit op 23 februari gereden! Dus deze dag is het zover, popelend, gierend en tot het bot gemotiveerd staan we aan de start voor het fietsseizoen 2014!

Traditioneel rijden we vandaag onder strikte aansturing van wegkapitein Daan het rondje rondom het prachtige Roosendaal. Walter liet vandaag niets aan het toeval en ook niet aan een ander over, voor half negen wekte hij al de familie Hermes voor de sleutels van de bus.
Met 32 leden vertrokken we iets na negenen voor onze eerste clubrit. De eerste helft van de rit onder aanvoering van ranking boys Lars en Frank, later met wisselende koprijders. Steeds met een alerte Daan om de snelheid niet boven de 30 per uur uit te laten komen hetgeen vandaag goed is gelukt.
Onder leiding van mijzelf en tegen de instructies van Daan rijden we ons via de "Vaartkant" en vervolgens parallel aan het spoor vast omdat de "Nieuwenberg" inmiddels, naar blijkt vorig jaar ook al,is afgesloten met een berg zand. Dus even een lusje van een paar kilometer terug om vervolgens via het prachtige Borchwerf richting Zegge te koersen en zo verder via de bekende Langendijksestraat en Rozenvendreef naar Nispen.
Frenk rijdt hier opvallend lang en voor de groep met o.a. Kersverse vader Bas op kop. In een goed tempo rijden we richting de Ouderveldenweg/Mariabaan.
Meteen op de zoombrug plaats ik zelf, traditioneel, slim is anders, de eerste demarrage, zeg maar versnelling. Een kleine 300 meter rijdt ik een meter of 20 voor de groep uit. De wind waait stevig op kop en als de weg weer een beetje vals plat omhoog gaat laat ik me terug zakken en nestel me voor in de groep. Direct als we de Schouwenbaan oprijden zie ik Johan versnellen. Meteen rijdt hij vooraan weg van de groep. Toch wordt hij nog voor het fietspad weer door de voorsten van de groep bijgehaald. Hier wordt door meerdere rijders gedraaid en vooral het kenbare gemak waarmee Perry zich naar voren (r)ept is opvallend.
Op het fietspad richting Wouw rijdt ik een laatste inspanning waarmee ik o.a. Lars en Jelle in staat stel weer vooraan aan te sluiten. Op de Westelaarsestraat verzeil ik iets te ver naar achteren en helaas biedt ook nu Richard me geen centimeter ruimte om nog bij hem in het wiel te kruipen. Al snel moet ik de groep laten gaan al ras gevolgd door Perry. Samen halen we Richard bij die we vervolgens in ons wiel meenemen om eerst Daan en later nog Jochem op te vegen. Een achteruitrijdende vrachtwagen zorgt er overigens nog voor een risicovolle situatie en zeker voor een nog iets groter gat tussen de voorste groep en de gelosten daarachter.

Vooraan rijdt Johan onbedreigd naar de eerste zege van 2014, gevolgd door Roy en Jan Kees. Achteraan geven Daan en ondergetekende Richard geen kans zijn wiel voor dat van ons over de streep te duwen. Kortom, een ritje "Markies", een feestje op zondagmorgen!

Foto's vlak voor de start: hier

Reinier Goosens