You are hereSnertrit (Horendonk)

Snertrit (Horendonk)


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
27 Oct 23 leden Horendonk (Snertrit) 49 KM RobPeter dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1343 Regen 15 C ZW 6


EINDE SEIZOEN MET EEN BULDERENDE GLIMLACH!

Het wielerseizoen 2013 zit er weer op voor TC de Markies! Weer een jaar voor bij met de nodige ups en downs. Maar daar later meer over. Vandaag dus de laatste rit en het had niet veel gescheeld of de rit was afgelast. Na een week van soms mooi najaarsweer zou het vandaag de overgang zijn naar de eerste echte herfststorm. Aan de wind was dat in ieder geval al te merken! Maar ook zou er de nodige neerslag gaan vallen. Gelukkig viel dat achteraf allemaal reuze mee. Alleen de laatste 5 minuten kregen we even een stevig bui op ons dak. Een andere meevaller was de temperatuur die bij de start al een graadje of 14 was. Wat dat betreft hadden we het slechter kunnen treffen!

De opkomst was al met al niet slecht. Hoewel zich vooraf 38 leden hadden aangemeld werd dat aantal bijlange na niet gehaald. Maar de meeste van die leden die op het laatst hadden besloten om niet op de fiets te stappen sloten na afloop nog wel aan voor de traditionele snert. Sommigen van hen, waaronder John van Broekhoven en Jack waren gaan spinneren. Om 9.00 uur stonden er 23 leden aan de start. Dat dat inderdaad niet zo beroerd was kwam omdat het toen al enige tijd droog was. Dat tussen 7 en 8 uur wel anders geweest. Veel leden stonden op terwijl de regen op de ramen kletterde, opgezweept tot striemen door een fluitende wind uit het zuidwesten!

Een ander geluk voor ons was dat de klok deze nacht terug gezet was. Anders hadden we in de regen moeten vertrekken! Nu konden we dus niet alleen een uur langer op bed blijven liggen maar was het dus, zoals eerder gezegd, opgedroogd! Omdat de site er juist deze ochtend een tijdje uitlag was er veel drukte op het groepsgesprek op diverse smartphones. Wie wel en wie niet, hoe we weg zouden rijden waren enkele topics. Ik had al om 8 uur contact gehad met voorzitter René en samen hadden we besloten dat ondanks het wisselvallige karakter we toch zouden gaan fietsen. We zouden wel zien hoe het allemaal ging. Uiteindelijk pakte dit goed uit.

Bij vertrek was de wind al kracht 4. Later die ochtend zou ze verder aantrekken. Dit als opmaat naar de verwachte storm van komende maandag. Het was dus goed opletten geblazen en goed te handen aan het stuur houden. Het positieve gevolg hiervan was dat iedereen alert was er mede daardoor geen valpartijen of andere onvolkomenheden waren, de (volgens mij enige) lekke band van Arjan buiten beschouwing gelaten. Toch zou de ontwikkeling van de wind in combinatie van viezigheid op de weg in de vorm van klei, modder en afgeknapte twijgen en takjes, ervoor zorgen dat we de finales afbliezen. Als één groep reden we via het B-finaleparcours terug naar Bergen. Wat wel te verwachten was, was het feit dat ondanks het niet door gaan van de finales er door sommigen toch nog even hard gereden wilde worden. Met wat kunst en vliegwerk, zo reden we noord van de A58 ipv aan de zuidkant om de streep te omzeilen, konden we iedereen toch in toom houden en bereikten we als één peloton Bergen op Zoom.

In plaats van de gebruikelijke route richting de Boulevard te fietsen reden we nu naar de sporthal in Tuinwijk. Sinds dit jaar is dat het nieuwe onderkomen voor onze voormalige sponsor en ex-lid Corné van Terheiden. Deze laatste rit, ook wel onze snertrit dus, zouden we afsluiten in de kantine van sporthal Tuinwijk. We zouden die gelegenheid ook aangrijpen om officieel afscheid van Corné en Lian te nemen. Eerst kregen alle leden de traditionele snert aangeboden. Daarna nam voorzitter René het woord. In de afgelopen weken konden de leden een vrijwillige bijdrage afgeven en daarvoor werd een cadeaubon voor een overnachting in een sfeervolle herberg naar keuze gekocht. Corné en Lian waren hier zichtbaar heel blij mee! Uiteraard waren er ook nog bloemen voor Lian. Daarna werden de nominaties voor het clubkampioenschap bekend gemaakt. Door de leden zelf werden de volgende drie leden genomineerd:
1. Johan den Boer
2. Jan Hermes
3. Reinier Goosens
Komende week mag ieder lid zijn stem uitbrengen. (een email naar info@tcdemarkies.nl) Komende feestavond zal de uitslag bekend worden gemaakt!

Tot slot kregen alle aanwezigen nog een muntje en konden ze een broodje Kroket of Frikadel halen. Daarna werd er nog volop nagekletst. Het regenbuitje van de laatste minuten had inmiddels plaats gemaakt voor een waterig zonnetje.

Hier de foto's!

Daan van Dommele