You are hereLange Schouw

Lange Schouw


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
20 Oct 30 leden Lange Schouw 65 KM PimNagte ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1342 Licht bewolkt 17 C ZW 3

Na vandaag nog 1 snertrit te gaan. Met 30 leden, 1 erelid (Jac. Linders) en 1 oudlid (Piet Schijf) vertrekken we voor het aloude bekende rondje Lange Schouw. Dat lange mag je er wel aflaten want dhet bovenste stuk is er inmiddels door sloop of verval afgegaan.

De ritkapitein van de dag wordt vandaag waargenomen door Rene. Hij rijdt samen met Joop de eerst kilometers van deze rit op kop. Het wegdek is na de regen van een dag eerder nog steeds nat maar de temperatuur is zeer aangenaam maar natuurlijk in het zeker op de modderige delen van deze rit oppassen geblazen. Ook oppassen zouden we op kruispunten zoals over de randweg noord, de rotonde dig we tweemaal ten oosten van Nispen nemen, de kruising Wouwse Hil. Helemaal volgens de regels van de openbare weg liep het vandaag ook weer niet.
In elk geval rijden we wel lekker ons, korte, rondje en breekt al snel de finale aan. Hiertoe geïnspireerd door Lars sluit ik toch maar aan bij de groep die rechtdoor de Ouwerveldenweg kiest en niet zoals o.a. Charl verkiest om bij de B aan te sluiten, overigens om redelijk plausibele redenen.

Tot de Wouwse Hil houden we het tempo regelmatig in door de omstandigheden op weg en fietspad, ondanks versnellingen van Rob, Robbert, Rene en Jan Kees slaan we toch compact de Westelaarsestraat in alwaar onder impuls van de gretige Rob Naaijkens het tepo omhoog gaat. Robbert sprint met hem mee maar moet uiteindelijk toch laten lopen. Dat moet ik zelf ook nabij de leidingstraat maar de 2 voor me, Lars en Richard, slagen er niet in om samen voldoende tempo te blijven maken om me voor te blijven waardoor ik opnieuw inspiratie krijg het gaatje dicht te rijden. Op 500 meter haal ik de 2 bij om. Even bijkomen en dan er over! Graag vermeld ik dan ook dat ik met een schoon geweten en vooral voor de bus Lars en Richard op de streep achter me laat. Even daarvoor is Rob solo als eerste over de streep gegaan voor de teleurgestelde Rene en Jan Kees.

Op de Gagelboslaan verkijkt Jac Linders zich op een stoeprand en gaat hard onderuit. Aangeslagen zien we hem terug bij de koffie. Jammer dat de rit zo eindigt want deze veteraan weet zich bij de B nog steeds goed te handhaven. De eerste B-renner vandaag is Tom Bogers!

Reinier Goosens