You are hereMalland

Malland


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
06 Oct 32 leden Malland 95 KM Rob Naaijkens Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1340 Half bewolkt 15 C ZO 2

Aftellen naar de laatste clubrit van het seizoen 2013. Met vandaag nog 3, sorry 4, ritten te gaan. Van de routes die we met de club over Tholen rijden vindt ik dit wel een van de mooiere. In deze rit rijden we over stukjes die haast "on-Thools" aan doen bijvoorbeeld door de bosrijkheid van bijvoorbeeld het stukje zuidwest Tholen in de driehoek St. Maartensdijk-Stavenisse-St. Annaland.
Vandaag rijden we met 31 fietsende en 1 busbesturende (Rob Naaijkens) via 't tijdelijke lusje "Calandweg" en de Theodorushaven naar Tholen.

Tot aan het voormalige stoomgemaal "Oosterschelde" rijden Joop en Roy op kop van de groep, hierna komende de voor deze rit kenmerkende lusjes en neem ik met o.a. Bas en Kees over. In St. Maartensdijk wordt ik verrast doordat rond de voormalige haven de noordelijke zijde van rijbaan is veranderd in voetgangersgebied, dus in navigatiesferen maak ik een U-bocht en rijden we alsnog St. Maartensdijk weer uit.
Vlak voordat we Malland naderen wordt er op verzoek van Charl een sanistop ingelast. Helaas, geen dixie voor Corrie...
Onder afwisselend lichte en donkere wolken maar met een aangename temperatuur en weinig wind rijden we via de Melissaweg, derde dijken Groeneweg naar de Anna Vosdijk richting St. Annaland.
Als we de provinciale weg oversteken om de Hollaerepolder in te rijden maakt Koos Sybtsen, vandaag met zoon Hylke meegekomen, een onbedoelde maar ongelukkige slinger waardoor Tom Bogers ten val komt. Vooraan horen we hier niets van en zo blijken we ineens in meerdere groepen te rijden. Uiteindelijk kan iedereen verder en vervolgen we onze weg door nu de Hikse Polder en rijden we vervolgens een ruime lus om Oud Vossemeer om aan de finale te beginnen.
Daarover is het verhaal kort. Ik spring zelf weg om als eerste het bordje Heense Molen te bereiken maar al snel springen Daan en Robbert overme heen. Even denk ik, aanpikken en wegwezen met deze kleppers maar al snel knallen Roy en Johan en de rest eroverheen. Doordat ik de afgelopen dagen niet echt voor de sport heb "geleefd" moet ik meteen passen, Frank moet dat ook want ondanks mijn aansporing is ook hij vandaag niet in staat zijn karretje bij de groep aan te pikken.
We rijden kilometers kop over kop maar zien de groep voor ons langzaam uit beeld verdwijnen totdat deze door een massale valpartij tot stilstand komt.
Door een lekke band wijkt Daan onbedoeld iets van zijn lijn af waarna erachter Frenk, Joop, Johan, Albert, Jochem en Robbert trn val komen. Frenk is er het slechtste afgekomen met snijwonden aan het gelaat en pijn aan nek/schouder. En vooral ook nog balen want Frenk is een dag later 25 jaar getrouwd. En met 3 verloren tanden ziet Frenk er dus niet echt feestelijk uit. Ik laat Frenk rustig en vooral stil/stabiel liggen totdat de ambulance komt, hem onderzoekt en gestabiliseerd naar het ziekenhuis vervoerd. Gelukkig geen nek, rug of ander letsel en na hechting van de snijwonden kan Frenk weer naar huis!

Voor finalerijden is natuurlijk geen ambitie meer, hoewel, Richard heeft me gevraagd te melden dat hij vandaag als eerste de streep passeerde maar helaas, deze komt niet in de boeken.....

Terug bij Fitness Palace zijn de meeste clubleden al vertrokken en praten we nog even na, met dank aan de eigenaar om ons alsnog met koffie en thee te ontvangen!

Foto's van de rit

Reinier Goosens