You are hereBiezelinge

Biezelinge


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
22 Sep 35 leden Biezelinge 95 KM LudyMarc dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1338 Zwaar bewolkt 17 C ZW 3

ZEEUWSE KLEI NA BIEZELINGE

na een week van wisselvallig (herfst)weer zou het vanaf vandaag een aantal dagen rustig najaarsweer worden.

Oh ja, werd er bij gezegd, een addertje onder het gras was de kans op nevel en laag hangende bewolking door de relatief vochtige lucht die momenteel over de Noordzee wordt aangevoerd. Wat dat laatste betreft kreeg de weerman van zaterdagavond helemaal gelijk: we hebben geen zon gezien! Maar verder was het vrij rustig en zeker niet koud. Leden met lange broeken en lange mouwen waren duidelijk te warm aangekleed voor deze rit. Ik in ieder geval want menig zweetdruppeltje i deze rit van mijn voorhoofd gevallen!

De opkomst is prima! Misschien is het wel des markies want zo laat in het seizoen hebben veel leden blijkbaar weer zin om de spieren (en de kaakspieren) te spannen. Maar liefst 35 leden staan met fiets klaar om te vertrekken om 9 uur. Ludy bestuurt vandaag de bus en is daar eigenlijk niet eens zo treurig om. De zin om zich voor 95 kilometers op de fiets te hijsen is momenteel wat verder te zoeken. In de groep is dan nog wel René Punt aanwezig. Hij zal echter niet zo verkomen want nog voor we de plaat af zijn breekt zijn ketting en zit de rit voor hem er al weer op....

De andere leden gaan gewoon verder en onder impuls van Reinier en Lars vertrekken we in een strak tempo. Het lange lint heeft soms moeite om direct aan te sluiten en pas op de Zeeuwseweg formeren we een mooi pelotonnetje. De wind is niet echt hard maar komt met een kracht drie wel pal uit het westen. De eerste 40 kilometer zal ze dus recht in ons gezicht blazen. Hylke houdt hier blijkbaar wel van want al die tijd zit hij, steeds met andere compagnons, constant op de eerste rij! Achterin de groep zal men er waarschijnlijk helemaal niets van hebben gemerkt maar in Zeeland waait het nu eenmaal altijd!

Tot op heden valt het met de troep op de weg reuze mee. Gelukkig is het al een tijdje droog en de modder is lekker uitgedroogd en platgereden. Vooraf heb ik de club nog wel gewaarschuwd voor al die troep: je weet maar nooit! In Yerseke verlaten we de ventweg via een fietspad in westelijke richting. De bus met Ludy kan nu even niet volgen. Dier zijn we dus de volgende 15 kilometer kwijt! Pas op de Postbrug zien we hem weer. Gelukkig heeft niemand nu pech en kabbelen we ongestoord verder, op weg naar Biezelinge. Hier is als het ware het keerpunt. Vanaf dan krijgen we de wind in de rug maar eerst houden we op verzoek van Richard nog een sanitaire stop zodat ook Corrie even 'op het gemak' een plekje kan zoeken!

Na de Vlakebrug rijdt Arjan voor de tweede maal vandaag lek. Na eerst een lekke achterband te hebben gehad is het nu zijn voorband die plat staat. Dus voor de tweede keer kan hij in de bus zittend de schade herstellen. We moeten nu weer even de bus missen maar gelukkig niet zo lang als eerder die ochtend.

De finale begint rustig. Hoewel ik al kilometers lang op kop rijdt is niemand erg genegen om mij af te lossen nadat we linksaf zijn geslagen, het A-finaleparcours op. Zou het misschien te maken hebben met de wind die we nu weer een paar kilometer van voren krijgen. Aangezien ik toch lekker wilde trainen vandaag trap ik onverstoorbaar door. Ik heb geen idee hoe hard want mijn teller heeft vandaag kuren en geeft slechts 20 á 23 km/uur aan. Voor mijn gevoel reed ik toch harder!

Terug op de Zimmermanweg bgint dan de finale echt. Ik merk er echter weinig van en blijf maar gewoon op kop rijden. Ze zullen vanzelf wel komen redeneer ik. Maar dat duurt een stuk langer dan ik verwacht. Maakt me allemaal niet uit want de benen voelen goed en het is nog steeds droog en we hebben nog steeds de wind in de rug! Wat wil je nog meer. Uiteindelijk is het Johan die de eerste versnelling eruit gooit. Vanaf dan gaat de snelheid verder omhoog en wordt regelmatig hard doorgetrokken. Vooral Hylke doet een mooie poging en krijgt voorzitter René mee. Het duurt even voor ze terug gepakt worden. Gelukkig voor veel leden valt het tempo nu ietsjes stil en de meeste gelosten kunnen weer aansluiten.

De omstandigheden zijn niet zwaar genoeg en niemand komt echt weg. Als Rob het geprobeerd heeft en weer wordt terug gepakt neem ik de kop. Blijkbaar valt er nu een gat want even later zit ik alleen op kop. Tot mijn verbazing krijg ik een leuk gaatje maar het is nog ver! Dat blijkt ook want vlak voor het viaduct over de A4 komt Hylke me voorbij. NIet dat hij me voorbij sprint maar toch zo hard dat ik niet kan aanpikken, mede door een tegemoetkomende toeterende auto die vindt dat ik te ver op zijn helft kom na een bocht.

Daarna is het Rob die me aanspoort om bij hem aan te sluiten. Maar ook samen krijgen we het gat niet meer dicht en zodoende wint Hylke solo! De sprintende meute pakt ons net voor de streep terug. Roy wordt zodoende tweede voor René. Ik kan nog net als vierde voor Rob over de finish gaan. Daarna wachten we op de achterblijvers en gezamenlijk rijden we terug naar Fitness Palace voor een bak koffie en slap geouwehoer!

Daan