You are hereTholen - Oesterdam

Tholen - Oesterdam


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
18 Aug 17 leden Tholen - Oesterdam 87 KM RobFrank JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1333 Regen 19 C ZW 4

Gewekt door de gestaag vallende regen begeef ik me direct op de site. Ik ben vroeg want op dat moment is noch Adri noch Charl al actief terwijl dat de leden zijn die zich bij twijfelachtige weersomstandigheden al vroeg op de site melden. Alles wijst erop dat de regen rond half negen overdrijft en de straffe wind neem ik maar op de koop toe na 3 weken laagtestage in Zeeland. Even later komt er zelfs op de site nog te staan dat Rob Rinox Franken vandaag met zijn bus weer bijspringt zodat we toch een volgwagen en vooral een chauffeur hebben, dank! In totaal vertrekken we kort na 9 uur met 15 leden, in Tholen sluit Cor Laseur nog aan.

Hoewel het een natte en winderige bedoening is onderweg bevallen de omstandigheden na 3 weken vooral warme dagen in Zeeland me goed. Het lukt om zonder problemen de nodige kilometers op kop te rijden hoewel ik me weinig illusies maak of ik vandaag een rol in de finale kan spelen, ik ga er eigenlijk vanuit dat ik snel de groep zal moeten laten loslaten. Maar eerst trotseren we de Oesterdam. Er ontstaan meerdere malen 2 en zelfs 3 waaiers en met slechts veel moeite lukt het de aandacht van de koprijders te trekken ook even achterom te kijken of nog simpeler, let in deze winderige omstandigheden met 4-5 beaufort op kop op je medeclubleden. Via de Fredrikapolder rijden we richting Ossendrecht waar nog even bij het binnenrijden een hachelijke situatie ontstaat doordat 2 leden links i.p.v. rechts het dorp inrijden.

De vervroegde verkiezingscampagne te Huijbergen is al door onze columnist beschreven dus op naar de finale:
Op de Ouwerveldenweg rijdt Joop al vroeg weg en rijdt een aantal kilometers solo binnen schootsafstand. Eerst is het Lars die de achtervolging controleert maar vindt dat op de Mariabaan uiteindelijk wel mooi genoeg geweest. Er wordt erg veel gekeken en gemaand tot draaien. Ik wil uiteindelijk de "favorieten" dan maar tot wat harder werken dwingen en spring weg uit de groep maar tot mijn verbazing krijg ik Arjen in mijn wiel die meteen de rest meetrekt.
Op het fietspad wordt opnieuw versneld door o.a. Jan Henning en ik meen Frenk waarop ik zelf het gaatje dichtrij.
Op de Westelaar is de voorsprong van Joop nog steeds geconsolideerd waarop eindelijk Daan uit zijn schulp springt en hard wegrijdt waarop direct Frenk mee springt. Meteen hebben ze een mooie voorsprong, halen al snel Joop bij en ik zie o.a. bij Lars dat hij na zijn langdurige inspanning eerder even niet meekan. Maar het zal niet zo zijn dat de eerste de beste poging van onze penningmeester ons meteen de kop kost dus vol adrenaline zet ik me een kop en rij ook zeer tot eigen verbazing bijna in 1 ruk het gat met de koplopers dicht, zeer tot tevredenheid ook van fietsvrienden achter me. Ik besluit nu echter even af te wachten en niet erop en erover te gaan want even had ik dat gevoel.
Tot de Wouwse Tol rijden we zo goed als gegroepeerd naar de streep. Ik val nog 1 keer aan en opnieuw springt Arjen naar mijn wiel toe, opnieuw de rest meetrekkend. Zo gaan we de laatste 500 meter in en op het altijd venijnige laatste bultje zet ik nog eens aan. Rijdend naast Joop hoor ik hem Daan waarschuwen voor mijn komende aanval waarop ik direct maar de benen stilhou. Kennelijk is er weer een nieuwe onverwachte combine maar ik ga er niet aan meewerken. De snelle mannen, Joop, Daan, Frenk en Lars gaan de sprint aan die bijna nog tot een valpartij leidt doordat eerst Frenk uit zijn linker pedaal schiet, Lars volgt dat voorbeeld nog eens maar beiden weten overeind te blijven. Joop heeft na zijn lange solo toch nog wat over en haalt 't voor Frenk en.... Richard. Daan staat 2 meter na de streep in de berm met een gesprongen spaak, volgens hem dé reden dat hij vandaag geen kans had op de ritzege en ik geloof nog vele andere redenen..... Desgevraagd kon het bewijs van een zwaar aanlopend achterwiel wel worden getoond maar of Joop echt te kloppen was? Tenslotte, er was wel "finishfoto", alleen Joop is hier op te zien.....

Genoeg voor een stevige evaluatie bij Fitnes Palace.....

Sjel werd met nieuwe helm maar met oude fiets winnaar bij de B, een pleister op de "wonde" die hij oplipe door een stevige valpartij tijdens zijn vakantie.

hier zijn de foto's!

Reinier Goosens