You are hereOud-Nieuw Vossemeer

Oud-Nieuw Vossemeer


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
11 Aug 28 leden Oud en Nieuw Vossemeer 78 KM JoopGroe RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1332 Half bewolkt 19 C ZW 4

Het verhaal van de zwarte kip...

Vandaag wederom 28 leden bij de start van onze clubrit. Dit aantal lijkt wel traditie aan het worden. Ook het weer is alweer oké. Wel minder warm dan de afgelopen weken maar om te fietsen prima. Een straffe wind maar dit mag gezien de vorm van onze leden geen probleem zijn.
Joop is chauffeur van dienst en stapt in volledige wieler outfit in de bus want je weet maar nooit of er iemand het stuur wilt overnemen gedurende de rit....

Renzo en Bas nemen de eerste kopbeurt voor hun rekening en onderweg op de Oude Zeeuwse weg hoor ik diverse leden praten over hetzelfde weekend vorig jaar toen wij de grote valpartij hadden. Gelukkig vandaag wel de hele route zonder valpartijen uit kunnen rijden. Aan het begin van de Oesterdam nemen Ludo en ik het stokje op kop over en het eerste stuk wind mee voelt goed. Wanneer wij de draai naar links op de Oesterdam maken krijgen wij een flinke zijwind maar toch relatief gemakkelijk blijven wij goed tempo rijden. Ik hoor geen geluiden van renners die in de problemen komen maar achteraf begrijp ik dat ons nieuw lid Paul Laseur hier al hard moest werken om het peloton bij te houden.

Na de Oesterdam nemen Charl en Renzo de kop weer over. Als Charl laat lopen neem ik de plek op kop weer in een zo rijden Renzo en ik kris kras over het eiland Tholen. Renzo heeft de route goed bestudeerd en op één klein missertje na rijden wij een mooi rondje Tholen. Vlak voor Oud Vossemeer komt Joop ons met de bus voorbij en geeft het stuur over aan Paul die genoeg voor vandaag heeft gefietst. Joop heeft dus een vooruitziende blik blijkt. Hier geeft ik de koppositie terug aan Bas terwijl Renzo tot aan de finale de kop blijft doen. Het is geen lange ronde dus al vrij snel splitsen wij voor de finale bij Nieuw Vossemeer.

17 leden kiezen voor de A finale. Tot aan de Heen in een normaal tempo maar zodra wij rechts draaien de paralelweg op van de Zeelandweg zijn het Johan en Rob die kop over kop snoeihard aanzetten en ook doortrekken. Charl is gelijk mee maar hierachter valt het gat. Robbert en ik doen ons best te volgen maar wij worden gehinderd door een zwarte kip die eerst tegen Robbert loopt waarna ik en nog een paar renners er vol over heen rijden gevolgd door Perry en Renzo die er fileetjes van maken zeg maar. Gelukkig geen valpartijen maar de kip heeft het niet overleeft vrees ik.

Ludo doet intussen zijn uiterste best om het gat te dichten maar dit lukt net niet. Ook ik heb niet de kracht om het te doen maar Joop en later Daan weten de oversteek naar de drie koplopers wel te maken. Op het fietspad diverse plukjes renners die proberen aan te sluiten maar ook Perry die er bijna bij zit lukt het net niet. Na de bocht bij de Zwarte Ruiter zijn er uiteindelijk drie groepjes. De vijf op kop. Hierachter een tweede groep met o.a. Robbert, Perry, Sjors, Albert, jawel Richard en ik. En er is een derde groep met o.a Renzo, Jan, Arjan en Frank Ros die het toch weer moedig probeert bij de A. Hou vol kan ik uit ervaring zeggen. In de tweede groep komen wij toch langzaam dichterbij de vijf koplopers en als wij het gat bijna dicht hebben demarreren Johan en Joop. Rob, Daan en Charl komen in onze groep en dan is de finale op slot. In onze groep heeft niemand echt de benen en Johan met Joop in zijn wiel ontwikkelt een zodanig tempo dat wij niet meer bijkomen. Johan wint volkomen terecht voor Joop. De sprint bij ons is voor Charl gevolgd door Rob en Daan. Richard wordt net achter mij zevende en is weer helemaal blij dat hij zo goed mee zit vandaag. Inderdaad respect hiervoor!

Tevreden fietsen wij terug naar de Plaat waarbij er weer voldoende stof te praten is. Het gaat over kippen, over gaten dichtrijden maar het mooiste moment is “het spijt mij” momentje van Richard naar Charl. Bijna aandoenlijk.

Opa John van Broekhoven wint de B finale. Zoon van John en oud clublid Rob is vader geworden van zoon Tijmen. Gefeliciteerd namens de TC. De koffie op het terras bij de fitness is heerlijk en mooi voor de regen zijn wij weer thuis.

Lars van der Beek