You are hereStandaardbuiten

Standaardbuiten


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
04 Aug 30 leden Standdaarbuiten 88 KM Claseur JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1331 Zonnig 22 C ZW 3

Even niet aanwezig tijdens de clubritten, toch via deze weg een bescheiden bijdrage met het plaatsen van het door Lars gemaakte verslag, nou, zeg maar "rapport"' van de clubrit van 4 augustus 2013. Net als vorige weken is het commentaar er al eerder dan het verslag maar ik heb bijna het gevoel dat ik toch heb meegereden, zal ik mezelf toch aanvinken op de presentielijst? Op onze vakantiebestemming hier in 't Walcherse heb ik inmiddels al de nodige ritjes gemaakt met liefhebbers tot wie de reputatie van TC de Markies is doorgedrongen. Zo heb ik een voormalige collega van Lars gesproken die zich ernstig afvraagt waarom Lars nog niet op "Strava" zit. Dat levert echt nuttige informatie op, zo van die rustige trainingsritjes die Roy rijdt, dat Robbert te ver van huis gaat en met een lege mobiel en een lege maag thuiskomt en niet te vergeten die oplopende spanning wanneer het record op woensdagavond naar de 40 gemiddeld gaat.... En als ik het verslag lees dan zal Richard ongetwijfeld wel hebben opgeroepen tot draaien "want dan halen we ze wel in"..... Nog 2 weken, dan kom ik weer "meegenieten". Nu het verslag van Lars......

Met sportieve groeten,

Reinier Goosens

Na twee weken afwezigheid mijnerzijds vandaag weer mee met de clubrit van de TC. Er staat een mooi rondje West Brabant op de kalender en het weer is wederom geweldig. Een prima temperatuur en niet veel wind als ik richting Bergen op Zoom fiets. Hoewel het nog steeds volop vakantietijd is, toch 28 leden en volgens mij ook nog 2 gastrijders aan de start. De chauffeur vandaag is Cor, nieuw lid bij de TC en bij deze de eervolle vermelding voor het besturen van de bus.
Jochem leidt ons als ritkapitein richting Wouw en vanaf hier is het veel draaien en keren en dus ook veel aanzetten. Jochem is veelvuldig op kop te vinden, in eerste instantie vooral ondersteund door Bas en onze clubkampioen Renzo. Na Roosendaal en de Vliet, die wij aan onze linkerzijde houden, gaat het verder richting Stampergat. De bus sluit, wanneer wij dit dorp hebben gepasseerd, weer netjes aan en het tempo is prima zo’n 33. Na Standaardbuiten vervolgt de route richting Oudenbosch en vanaf hier richting Rucphen maar doordat wij een afslag missen belanden wij in Zegge. Jochem en ik verrichten intussen samen het kopwerk en na Zegge en het oversteken van de snelweg draaien wij nu links om zo terug te rijden paralel aan de snelweg en gaan nu links ipv rechts de zijweg bij van Ganzewinkel in. Wanneer wij op de weg naar Rucphen uitkomen besluiten wij een extra lus te doen om zo toch aan de geplande kilometers te komen. Dit slaagt uitstekend. Via Rucphen en Schijf volgen wij de traditionele route richting Nispen. Uiteindelijk zullen wij vandaag 92 kilometer fietsen. Halfverwege de Rozevendreef laten Renzo en ik andere leden op kop rijden om toch nog enigsinds benen voor de finale over te houden.
Van de 28 leden kiezen er maar liefst 18 voor de A finale welke rustig begint. Vlak voordat wij de Hoeksebaan passeren nog een renner van rechts die onze tegenliggende auto negeert en er bijna onderligt maar verder weinig spannend. Het is Mark die als eerste demareert en snel een leuk gaatje slaat maar zoals intussen traditiegetrouw is het volle bak bij de dubbele bochtjes richting Schouwenbaan. Hier is er even een vervelende situatie. Een tegemoet komende oldtimer wil niet op zij en het merendeel van ons moet hier de kant in. Er zijn er echter een paar die volle bak doortrappen met een hachelijke situatie tot gevolg en een groep, waaronder ik, die volle bak moeten fietsen om uberhaupt weer bij de eerste groep te komen. Renzo neemt het leeuwedeel van deze achtervolging voor zijn rekening maar moet dit helaas later bekopen. Intussen hebben wij Mark bijgehaald die de groep laat lopen. Het is braderie in Wouwse Plantage en het is erg druk bij de camping. Wederom staan wij door twee tegenliggende auto’s, die elkaar passeren, helemaal stil en weer is het hierna echt hard werken om weer bij de voorste renners aan te sluiten die volle bak doortrekken. Onder andere ons senior A clublid en nog een aantal renners moeten hier lossen en daar is onze senior achteraf niet blij mee.
Met een gekortwiekte groep rijden wij door. De oversteek bij de Westelaar verloopt vlekkeloos en op de Westelaar worden er diverse demarrages ingezet maar er slaagt er geen één. Het tempo ligt wel flink hoog. Richting Wouwse Tol zijn het de youngsters Jan H en Jochem die het proberen maar de groep is op drift en ontsnappen lukt niet. Een sprint lijkt onafwendbaar en als ik Johan een teken zie geven aan Charl om zijn wiel te pakken schuif ik in het wiel van Frenk die weer achter Charl zit. Toch is het Robbert die een ultieme poging doet om alleen de finisch te halen maar vlak voor de streep denderen wij over hem heen. Charl wint weer eens ouderwets de sprint voor Frenk (gisteren is hij 53 geworden!) en mij. Ik weet nog net Roy voor de streep in te halen en de opkomende Albert net achter mij te houden. Zowaar een podiumplaats, de eerste dit seizoen.
Richting koffie en tijdens de koffie wat gemopper maar toch ook een hoop heerlijke wielerhumor. De Pedaleurs gaan flink in hun ledenaantal stijgen lijkt het.
Wij blijven met een aantal leden lang hangen want gezelligheid kent geen tijd bij de TC. Volgende week weer een nieuw gebeuren. Ik zie er alweer naar uit.

Lars van der Beek