You are hereSprundel

Sprundel


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
14 Jul 31 leden Sprundel 72 KM janhenni RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1328 Licht bewolkt 21 C NO 2

SPRUNDEL IN DE ZON!

Nederland heeft momenteel zomervakantie en ook het weer gedraagt zich hier redelijk naar! De afgelopen week was er veel zon, zij het ook veel wind zoals we woensdagavond bij de training konden ervaren!

Deze ochtend begon zonnig maar rond negenen nam de bewolking wel toe. Boven Roosendaal leken zich zelfs wat regenwolken te formeren. Maar al snel trok het redelijk open alhoewel het wel heiig was. Typisch Nederlands zomerweer zullen we maar zeggen. Gelukkig bleef het droog.

Vandaag route Sprundel. Deze route vertrekt via de Heimolen en dat doen we niet zo heel vaak. Dat merkte ook onze chauffeur voor vandaag Jan Henning. Omdat wij over het binnenbanddijkje wegreden verwachtte hij ons na Mattemburg weer te zien en zette hij de bus op de gebruikelijke parkeerplaats in afwachting van het peloton. Maar dat peloton kwam daar dus vandaag niet! Op dat moment reed ik achter in de groep en werd ik door oud lid Johnny de Bruine aangesproken met de vraag of we de bus misschien kwijt waren? Hij had hem zien rijden richting Hoogerheide? Daarna even snel met onze voorzitter René overlegd. Pogingen om de bus te bereiken lukt in eerste instantie niet. Pas na een half uurtje krijgen we Jan eindelijk aan de lijn en spreken we af om elkaar in Sprundel weer te zien!

Nu volgen we het eindstuk van route Lange Schouw in tegengestelde richting. Eigenlijk bekende wegen maar omdat we nu de andere kant op rijden lijkt het net of we nieuwe wegen aan het ontdekken zijn. Omdat de zon er nu langzaam wat bij komt en er weinig wind staat is het zeer goed toeven in de regio onder onze zusterstad Roosendaal! Via Ruchpen rijden we naar Sprundel en daar zien we gelukkig de bus weer met Jan en een kleinzoon van opa Richard! In de groep zit vandaag ook John Mens weer. Nadat hij begin dit seizoen zijn lidmaatschap had opgezegd kon hij toch niet zonder zijn favoriete TC! Na een gesprekje met Renzo hebben we hem weer van harte welkom geheten en sloot hij vandaag al weer bij ons aan! Welkom terug John!!

Na Sprundel krijgen we de wind mee maar omdat die slechts met kracht 1 á 2 bft waait merken we niet echt verschil! Gisteren hadden we in het bestuur nog even contact gehad odat we ons afvroegen of de Rally van Etten-Leur misschien ons in de weg zou zitten. Dat bleek niet het geval te zijn maar eenmaal in Schijf komen we toch bij een wegafzetting ivm de plaatselijke kermis! Ludo en Jan-Kees loodsen hier de groep feilloos omheen en na wat gedraai en gekeer zitten we weer op de juiste route richting de Rozenvendreef.

Na Nispen maakt iedereen zich op voor de splitsing en de daarop volgende finales. Dit keer geen problemen door tegemoet komend verkeer zoals vorige week. De A-finale komt rustig op gang. Ik reed al enige tijd op kop voor de splitsing maar ook daarna is er in eerste instantie geen animo om op kop te rijden; en dat met windje mee?! Pas vlak voor de dubbele bocht komt de groep op snelheid door een demarrage van Johan die direct na de bochten wordt overgenomen door Roy. Eventjes moet iedereen flink onder in de beugel om de aansluiting niet te verliezen. Maar de wind waait niet hard genoeg en ook is het gemiddelde A-lid goed getraind de afgelopen weken zodat er volgens mij niemand echt af hoeft.

Het wordt vandaag een leuke en boeiende finale, tenminste wat ik er van mee gekregen heb! Soms valt het even stil maar er zijn diverse leden die vandaag proberen weg te rijden. Hierdoor een wisselend beeld met steeds groepjes en eenlingen voorop. Soms lukt het een paar man om eventjes wat afscheiding te krijgen maar niemand lukt het om weg te blijven. Op het laatst is het Lars die achter de Tol een alles of niets poging doet. Hij wordt direct gecounterd door Roy die dan maar doorgaat om te proberen solo aan te komen. Maar ook Roy in goede vorm lukt het vandaag niet om voorop te blijven. De snelheid van de groep is zo hoog dat ruimvoor de streep ook deze poging teniet gedaan wordt en er dus gesprint kan worden. Uiteindelijk is het Johan die verdient wint, gevold door René en Charl.

Daarna bollen we lekker uit. Het zonnetje schijnt inmiddels uitbundig en is bijna iedereen al in vakantie stemming. Op weg terug naar Fitness Palace wordt de finale al druk geëvalueerd en even later zitten we lekker in het zonnetje van een bak koffie of thee te genieten.

Daan