You are hereStampersgat

Stampersgat


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
07 Jul 34 leden Stampersgat 89 KM FransGod JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1327 Zonnig 26 C NO 3

EEN VERHIT RITJE STAMPERSGAT!

Wat een geweldig weer als ik vanochtend vroeg de gordijnen open doe na een niet zo’n lange nacht. De uitbundige zon geeft gelijk energie en vol goede moed fiets ik naar de Plaat alwaar 36 andere clubleden en chauffeur Frans eveneens zin hebben in de clubrit.

Ivo fietst na een lange periode weer mee en hier wordt door de koprijders in het begin goed rekening mee gehouden. René, Daan en John van Broekhoven houden het tempo zo rond de 31 en dat is voor Markies begrippen laag. Sjors rijdt al snel lek, vervangt zijn achterwiel maar eindigt halfverwege de rit definitief in de bus.
Als wij de weg richting Kruisland opdraaien blijkt de bus er niet te zijn. Even wachten is het devies en hier maken velen even gebruik van om te plassen. Gelukkig komen er steeds meer nieuwe jonge leden bij want al die regelmatig oude plassende mannen en vrouw is ook zo wat.
Wij vervolgen de route richting Stampersgat alwaar interim wegkapitein Reinier weet dat de weg bij Stampergat is afgesloten. Een altenatieve lus wordt gekozen maar bij wederom een lekke band blijkt de bus er niet te zijn. Plakken dus en wederom staan wij enige tijd stil. Goede inhoudelijke gesprekken met de broers van Dommele en onze voorzitter over helemaal niets doden de tijd.
Hierna gaat het verder voorspoedig. In Stampersgat ontmoeten wij Frans met de bus en is het peloton weer compleet. Het tempo heeft intussen weer ouderwetse Markies normen aangenomen want ik zie de teller regelmatig ver in de 30 staan. De route is er niet minder mooi om. Enkele verrassende weggetjes rond Oud Gastel en in de richting Oudenbosch alwaar wij al weer snel richting Roosendaal fietsen. Hier worden wij ingehaald door een Pedaleur renner. Nadat Wouter door diverse mensen op zijn mogelijke toekomstige clubgenoot wordt gewezen blijkt de Pedaleur niemand minder dan ons oud clublid Paul Dingemans. Waar de rest van zijn peloton Pedaleurs was weet ik niet.

De finale start en een grote groep gaat mee met de A. Na jaren van motiveren om meer renners naar de A te krijgen hoor ik nu het geluid dat met zoveel A deelnemers het toch wel gevaarlijk is?? Nou dat is het ook in het begin van de finale maar dit komt omdat er een vrachtwagen over de Ouwerveldeweg rijdt en die gaat nauwlijks opzij. Gevolg: iedereen moet in de remmen en met name degene achterin zitten staan zo goed als stil. Ik schreeuw nog om even te wachten totdat iedereen bij is maar dit is zinloos want vooraan wordt gelijk volle bak gereden. Mark, Rob Naaijkens en Charl gooien het gas open met als gevolg dat de hele groep uit elkaar ligt. Voor mij vallen diverse gaten en als Daan voorbij komt pik ik aan. Ere wie ere toekomt want Daan en ik kunnen als laatste bij de eerste groep aansluiten en achter mij is het leeg. Het geeft een goed gevoel als ik zie wie erbij zijn. Roy, Johan, Rob N, Daan, JanKees, Frenk, Charl, Ludo, Rene en Marc. Laatstgenoemde moet op de Schouwenbaan de kopgroep laten gaan na versnellingen van Rob en Johan. Vlak voor de camping is het weer Rob die demarreert en alleen Johan, Roy en Ludo (knap als outsider mee!) springen mee. JanKees probeert nog de oversteek te maken maar dit mislukt. Met zessen proberen wij weer aan te sluiten bij de vier koplopers maar dit lukt niet. Echt goed wordt er bij ons ook niet samengewerkt. Iedereen verzaakt wel eens zijn beurt en even lijken Daan en Frenk samen weg te rijden uit onze groep maar dit weet ik te voorkomen. De vier vooraan rijden gewoon harder en ondanks dat het gat niet echt groot wordt komen wij nooit meer bij. Vooraan is het Rob die op het laatst een alles of niets poging doet maar dit gat wordt door Johan en Roy dichtgereden waarna Roy de sprint wint voor Johan en Ludo. Rob wordt vierde maar wint wel de prijs van meest strijdlustige renner.
Intussen is er een grote derde groep ontstaan met oa Reinier, Renzo, Albert, Robbert en Richard en hierachter zelfs een nog een vierde groepje. Het was weer een enerverende finale zeg maar. Volgende keer toch maar even netjes wachten totdat iedereen is aangesloten.
Bij de B wint Piet op zijn Pietjes net voor John en Jack. Laatstgenoemde had ik na woensdagavond wel bij de A verwacht want Jack reed indrukwekkend maar hij blijft liever toch bij zijn B vrienden. Na de A finale van vandaag begrijp ik wat hij bedoelt...:)

Nog even wat anders. Gisteren heeft ons clublid Hylke Sibtzen een fantastische prestatie geleverd door als 25 ste plaats overall in La Marmotte te eindigen! Zijn exacte tijd weet ik niet maar ik hoorde iets van 6, 30 uur. Ik hoop dat Hylke binnenkort zelf verslag doet van zijn cyclo. Als club mogen wij trots zijn op dit soort prestaties.

Lars van der Beek

Noot van de JaVaDo-Organisatie: Laat s.v.p. voor 25 juli nog weten of je meedoet! Zie hiervoor de link rechts op de website bij "Forum"!
En: hier zijn de foto's!