You are hereBoonhil

Boonhil


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
09 Jun 35 leden Boonhil 78 KM PerryHee JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1323 Zwaar bewolkt 14 C NO 4

VERRASSEND LANGS DE BOONHIL!

Vandaag onder droge maar helaas bewolkte weersomstandigheden reden we met een groot peloton rondje Boonhil onder leiding van ritkapitein Jan Hermes. Voor sommige soms met verrassende wendingen maar wel praktisch geheel volgens de route zoals deze op onze site staat.

Zoals gezegd was het bewolkt deze ochtend. Dat was best wel jammer omdat het al dagen mooi zonnig weer is, wel staat er al bijna heel de week een harde, kille noordoosten wind, maar net deze ochtend wil de zon er maar niet doorkomen. Hierdoor blijft de temperatuur flink achter ten opzichte van een paar dagen eerder. Toen werd het nog makkelijk 25 graden, vanochtend komen we niet boven de 13 graden uit!

Er staat een flinke groep klaar op de Boulevard bij Fitness Palace. Zo’n 32 man min of meer in clubkleding maar ook nog eens een man of vijf die sinds kort lid is of lid wil worden. Wat dat betreft gaat het weer prima met de club en moeten we weer bijna een wachtlijst gaan invoeren omdat we vol zitten. Even later sluit ook onze voorzitter nog aan die zich verslapen had maar nog voor het uitrijden van de stad kon aanpikken.

Rondje Boonhil is een leuk rondje die wat slingert nabij Oud Gastel en Kruisland. Ritkapitein Jan Hermes loodste ons prima over het parcours. Veel leden, waaronder ook ikzelf, dachten dat we zo nu en dan fout reden maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. Daarom reden we nu een aantal wegen in de tegenovergestelde richting als ‘normaal’ waardoor het soms net leek of we op nieuwe, onbekende stukken toerden! Dit draaien en keren zorgde er wel voor dat de harde wind dan weer van voren en dan weer van achteren of opzij kwam. Het was dus constant zorg om een goed plekje te vinden want de mannen vooraan reden over het algemeen een stevig tempo tegen de wind in! Opvallend was dat ook deze rit het rood-wit-Blaauw van onze clubkampioen Renzo steevast voorin te vinden was, niet zelden op kop! Ook het lange lichaam van Bas zat weer vertrouwd vooraan. Verder zat ik de hele rit te ver van achteren om te zien wie er nog meer de elementen trotseerde. Excuses aan al die bikkels die ik hier vergeet op te noemen.

Ook aanwezig vandaag was John van Broekhoven. Afgelopen donderdag 4 keer de Alpe op en nu al weer hier aanwezig om uit te rijden! Zo te zien zonder al te veel moeite dus de klimmen zijn goed verteerd.

Voor mij persoonlijk was het niet de meeste gunstige rit. Door de vele zonuren van de afgelopen dagen in combinatie met de harde wind zweven er heel veel polletjes in de lucht. Al vanaf de eerste meter lopen de tranen over mijn wangen en zeker de stukken met de wind op kop heb ik moeite mijn ogen open te houden. Zo om me heen kijkend ben ik niet de enige met dit euvel want ik hoor het nodige gesnotter om me heen! Dat alles mag de pret niet drukken trouwens.

Na Nispen maken we ons op voor de splitsing en de finales. Een relatief kleine groep besluit vandaag met de A mee te gaan. Relatief, want toch nog 13 leden kiezen voor de snelle jongens. Ik had zelf gedacht dat misschien wel meer leden een poging zouden wagen omdat Johan, Roy en Rob Naaijkens er om verschillende redenen vandaag niet bij waren! Dat laatste was trouwens wel goed te merken want een echte harde finale is het mijn inziens nooit geworden. Een paar losse pogingen om er de snelheid in te brengen werd vaak al vroeg in de kiem gesmoord doordat na één of twee serieuze overnames de treintjes stokten.

Dat maakte Lars overigens niet meer mee want al heel snel kwam een mede finalist met zijn trapper in het wiel van hem en was voor ons Huybergs lid de finale over. Perry zou hem even later met de bus ophalen want verder rijden was echt niet meer mogelijk. Gelukkig dat er geen valpartij hierdoor ontstond en dat Lars er zonder kleerscheuren vanaf kwam.

Al met al rijden we met de overige twaalf leden lang bij elkaar. Na wat plaagstootjes is het op de Westelaar Jan Kees die wegspringt. Niemand reageert en vanuit tweede of derde wiel voel ik me ook niet geroepen iets te organiseren om mijn broer terug te pakken. Tot mijn verbazing mag hij gewoon afstand nemen. Af en toe probeert iemand het tempo wat op te voeren maar dat is vaak maar voor kort. Robbert besluit dat niet langer af te wachten en duikt alleen het gat in. Even later doet Renzo hetzelfde. Hij dacht René vooraan te brengen maar die zat op zijn gemak nog steeds in de groep. Nu is de situatie als volgt: Jan Kees nog steeds solo op kop en daarachter zijn Renzo en Robbert samen gekomen. Langzaam maar zeker dichten zij het gat waardoor er een kopgroepje van 3 man vooraan rijdt als we in de bochten onder de hoogspanningsmasten zijn aangekomen. Ondertussen heeft ook Frans het hazenpad gekozen maar zijn jump komt te laat of mist de kracht.

Ondertussen proberen met name Joop en Ludo nog iets aan de situatie te doen en verhogen een paar keer het tempo. Ook één van de nieuwe leden komt een paar keer op kop te zitten, wachtend om afgelost te worden. Ondertussen sprinten Jan Kees en Robbert om de winst. Eerstgenoemde is uiteindelijk de snelste terwijl Renzo de top drie vol maakt. Frans zit nog steeds tussen de groepen in en wordt vierde. De sprint van de uitgedunde groep is voor Joop. Daarna bolt de rest van groep, gadegeslagen door Richard die vandaag na zijn natte vakantie koos voor de B, over de meet en rijden we op het gemakje terug naar Fitness Palace voor een bak koffie en sterke verhalen!

Daan.