You are hereGalderse Meren

Galderse Meren


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
02 Jun 35 leden Galderse Meren 100 KM MarkKokX dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1322 Zonnig 17 C NW 3

De weersvoorspelling is prima en er staat een mooie route op het programma dus fiets ik vanochtend gemotiveerd naar Bergen op Zoom. Hoewel de temperatuur nog niet zo hoog is en er veel wind staat kies ik qua kleding voor de korte broek en shirt met korte mouw. Na weken van bewolking en regen in alles maar zomers gedrag vertonen. De meningen over de kleding zijn vandaag zeer gevarieerd want er zijn ook leden met lange broek en warmere bovenkleding.

Een flink gezelschap staat er bij het vertrek waaronder aspirant-lid Sjors de Jong. Via de Binnenbanddijk en de Heimolen rijden wij het eerste gedeelte van de welbekende route Lange Schouw. Na de rotonde Lange Schouw richting Achtmaal en zo naar Klein Zundert. Het kopwerk wordt onder andere verricht door ritcommissaris Daan, clubkampioen Renzo en voorzitter René. Zelf zit ik vrij ver achterin het peleton gezellig te kletsen met Sjel dus ik zal zeker mensen vergeten die ook kop hebben gedaan. Na Klein Zundert richting Galder alwaar wij een echt bagger fietspad nemen maar dit duurt gelukkig niet lang. Hier zit onder andere ons eerder genoemde aspirant lid op kop. In Galder is de braderie aan de gang en is het druk met kraampjes en mensen. De bekende kinderkoppenstrook in Galder wordt dan ook fatsoenlijk genomen. Na Galder fietsen wij richting Galderse Meren alwaar ik op divers verzoek naar voren rijd om Daan te verzoeken een plaspauze in te lasten.

Daan heeft deze dan reeds gepland bij de meren en hier wordt door velen gretig gebruik van gemaakt. Hierna wordt er in straf tempo weer westwaarts gefietst. Het tempo wordt Rene Punt iets te machtig en besluit in de bus te stappen maar Rene doet dit uiteindelijk toch maar niet en blijft achter de bus uit de wind fietsen. Rene had gisteren reeds een flinke fietstocht met veel wind naar de Biesbosch gemaakt en had vandaag “geen benen”.
Wel gaat het tempo iets omlaag wat door velen als confortabeler wordt ervaren. Tussen Sprundel en Schijf komt er een klein aantal renners los en hun zien wij uiteindelijk pas bij de koffie terug. Sjel, Frenk, Sjors, Jan-Kees en Frank Ros nemen namelijk de route Rozevendreef terwijl de rest de route over Horendonk richting Nispen volgt. Na Schijf rijdt ik samen met Daan op kop en vanaf Nispen samen met Kees richting finales.
Een grote groep renners bij de A vandaag. In het begin is het onze tijdrit kampioen Rob die het tempo hoog houd en tevens het eerste gaatje richting Daan en Charl dicht. Hierna is het Johan (met mooie nieuwe fiets) die hard wegrijdt op de Ouwerveldeweg. Eerst reageert er niemand maar na de bochtjes op de Schouwenbaan wordt er behoorlijk versneld. Vrij snel zijn wij weer bij Johan terug. Een tijdje blijft het bij elkaar en valt het tempo zelfs tot onder de 30 terug. Een paar kleine versnellinkjes vinden er nog plaats maar volgens mij is het voor iedereen goed te doen om bij te blijven. Op de Westelaar gaat het spel echt op de wagen. Onder andere Roy zet een aantal keer flink hard aan. Twee hachelijke situaties doen zich voor. Eerst met een tegenliggende fietser die door velen pas op het laatst wordt gezien en even later met een auto waarbij wij van geluk mogen spreken dat het goed gaat. Tussendoor lijkt het peleton te breken maar door onder andere nieuw clublid Jan Henning, wiens bordje geheel wordt leeg gegeten, blijft het één peleton. In de bochtjes na de Westelaar richting Wouwse Tol is het wederom Roy die echt hard demarreert maar wederom niet wegkomt. Ik begrijp dat door deze actie wel echte leden zijn gelost maar ik weet niet wie. Zelf kan ik gelukkig vrij makkelijk mee vandaag. Uiteindelijk eindigt het in de vooraf voorspelde sprint die door Rene wordt gewonnen. Ik had Charl voorspeld maar die had geen sprintersbenen na gisteren te hebben gekoerst in Oudeland. Ik word 7e achter Rob, Reinier en Ludo maar dat is om des keizers baard zeg maar. Wij eindigen op het terras bij Fitness Palace alwaar de koffie lekker smaakt.