You are hereLange Schouw

Lange Schouw


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
20 May 23 leden Lange Schouw 67 KM AlbertEn JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1320 Lichte regen 10 C ZW 3

NATTIGHEDEN...

2013 gaat vooralsnog niet de boeken in als het meest fraaie wielerweerjaar! Was het toevallig dit weekeinde geen Pinksteren geweest dan was het ook een ander verhaal geweest, tenminste voor dit jaar!

Gisteren op de 'normale' zondag was het in onze regio prima weer, zij het wat aan de frisse kant in de ochtend, maar vandaag, pinkstermaandag 2013 was het weer zwaar knudde! Miezer bij het vertrek terwijl de temperatuur de 10 graden nog niet aangetikt heeft. Eén positief ding dan nog tot slot: de wind speelde geen rol van betekenis waardoor die lage temperatuur geen spelbreker zou zijn deze ochtend!

Dan mijn persoonlijk weersgesteldheid voor deze heilige dag: na mijn valpartij van vorige week (of beter gezegd: rondje botsautootjes) leek het aanvankelijk na een dag of drie beter te gaan. Maar schijn bedroog! Vanaf donderdag komen er op een paar plaatsen op mijn lichaam verkleuring van bruin tot paars aan de oppervlakte en mijn rechterbeen en -knie gaan opeens behoorlijk pijn doen wanneer ik in bed lig? Mijn linkerschouder doet dat trouwens al sinds die zondag en dus ben ik nu aan twee kanten beurs! De snee op mijn rechter elleboog is gelukkig netjes dicht maar nog wel super gevoelig. Al met al heb ik nog geen meter op de fiets gezeten afgelopen week. Ik ben benieuwd hoe het vandaag zal gaan....

Iets na negenen rijd ik samen met Arjan langs de vele bussen en andere uitstallingen van diverse Roparun-teams op weg naar de Kajuit. We waren wat aan de late kant maar dat mocht geen probleem zijn omdat we de groep vanzelf zouden tegenkomen bij het uitrijden van de Plaat. Ik was dan ook een beetje verbaasd toen ik een eindje voor me het peloton in de tegenovergestelde richting zag wegfietsen? In verband met het weer had men besloten om niet het open Zeeland in te gaan maar in plaats daarvan een rondje Lange Schouw te rijden. Dit is een stuk korter en ook meer beschut mocht het blijven regenen. Maakt allemaal niet uit en even later sluiten we achteraan aan in het wiel van Reinier.

Op de Plaat zag ik al dat Kees nog wel de moeite had genomen om naar de Boulevard te gaan maar daar blijkbaar besloot dat het te slecht weer was. Even later was het Charl die bij het Dosko-terrein rechtsomkeert maakt en ten slotte vond ook Corrie (ik heb het zo ko, brrrr) het welletjes. Zodoende bleven we met 23 fietsende leden over, achterna gereden foor onze chauffeur van de dag Albert. De route langs de Lange Schouw is bij iedereen wel bekend en via de gebruikelijke weg reden we al snel Bergen uit op weg naar Nispen. In deze beginfase gaat het nog even wat harder regenen maar als snel wordt het droog. De rest van de rit hebben we alleen nog maar last van opspattend water maar blijft het verder droog.

Omdat ik me niet zo goed voel blijf ik vandaag stijf achteraan zitten. Opvallend is dat er, in ieder geval voor zover ik het kon waarnemen, geen lekke banden waren vandaag! Op zich wel bijzonder omdat de wegen wel behoorlijk nat waren en bleven. Blijkbaar is de meeste troep de afgelopen week van de weg gespoeld tijdens één van de vele buien de afgelopen dagen. Van het beetje troep dat er nog wel lag is trouwens een flink gedeelte op mijn fiets blijven plakken! Mijn karretje was in ieder geval behoorlijk vies geworden. Zoals al gezegd zat ik vooral achterin en heb ik niet zoveel mee gekregen van de zaken vooraan in de groep. Ik zag wel dat René en Jochem, die laatste in functie van ritkapitein, lange stukken op kop gereden hebben maar ook dat Roy in zijn gele veiligheidsjasje ook veel voorin te vinden was.

Er werd vandaag goed doorgereden. Het ging met enige regelmaat een stuk harder dan de 32 die we als clubgemiddelde hebben afgesproken maar er waren geen echte tempowisselingen niemand had er problemen mee zodat alles vlotjes verliep. Zo rijden we na enige tijd voor de tweede keer door Nispen en maken we ons op voor de finales. Een mannetje of 12 kiest voor de A finale, de rest, ongeveer evenveel dus, voor de B. Ondanks mijn malheur van afgelopen week kies ik toch voor de snelle mannen. Ik zou wel kijken hoe het ging en hoopte in ieder geval tot het fietspad na Wouwse Plantage aan te kunnen haken. Mocht het dan niet meer gaan dan kon ik in ieder geval in de bus stappen!

Achteraf bleek dat allemaal reuze mee te vallen. De A finale komt geleidelijk op gang. Ook nu zat ik weer in laatste wiel en zag daar tot mijn verbazing twee van de kleppers die ik voor vandaag verwachtte helemaal achterin zitten. Rob Naaijkens en Roy zijn zo te zien niet van plan om het in het begin hard te maken zo te zien! Ook Roy zat even daarvoor nog achterin maar die was al snel wat opgeschoven. Zoals al vermeld zat ik achterin en heb ik niet zo veel van de eerste schermutselingen voorin mee gekregen. Ik zag wel dat Reinier al vrij snel eventjes los van voren reed. Bij het afdraaien aan het eind van het eerste lange stuk constateerde ik dat de groep weer compleet was met Johan voorin. Ik had al zo'n vermoeden dat het daarna misschien wel eens zou kunnen beginnen!

En dat klopte dus ook. Nu gaat het tempo echt omhoog en moet ik snel opschakelen om het geweld bij te kunnen blijven. Ik rijd dan in het wiel van Lars en moet nu opeens goed opletten. In het wiel daarvoor rijdt Roy en als ik nog verder kijk zie ik opeens een gat. Roy heeft het dan blijkbaar ook in de gaten en jumpt er in één keer naar toe. Ook Joop zet de achtervolging in en ik besluit zijn voorbeeld te volgen en passeer Lars en Ron en sluit aan. Er volgt nu even een serieuze inspanning maar even later sluiten Joop en ik als laatste aan bij Rob, Johan, Roy René en nog een bikkel. (Excuseer me, maar ik weet even de naam niet meer!!) We zijn dus los met z'n zevenen terwijl er nog even goed wordt doorgetrokken. Een blik achterom leert me dat we definitief gevlogen zijn! (Althans, dat dacht ik)

Tja, daar rijden dan een paar hard rijders. De verwachte top vier van de komende tijdrit bij elkaar. Hoe gaat dat verder? Even ben ik bang dat ik er dadelijk gewoon af moet als zij de koers echt hard gaan maken. Maar in plaats daarvan gebeurt eigenlijk het omgekeerde. Het tempo stokt al vrij snel. Met name Roy laat nu een paar keer gaten vallen? Heeft hij zijn kruid al verschoten? Vooraan is het Rob die een paar keer probeert maar telkens valt het stil, en dan bedoel ik ook echt stil?? Terwijl mijn hartslag constant boven de 170 zit, (en da's echt zo'n tik of 10 harder dan 'gezond') besluit ik om toch maar op kop te gaan rijden. Een blik op de teller leert me dat ik zeker zo'n 38 km/uur rijd. Dat wordt dus niets ben ik bang. Even later sluit Rob bij me aan maar de rest ook al snel daarna. Even later springt Rob weer weg, dit keer blijkt het de definitieve jump te zijn. En dat ondanks dat hij maar metertje voor metertje uitloopt.

Achter hem komt er geen organisatie meer op gang. Roy is even hiervoor afgehaakt en Johan probeert het nog wel even maar krijgt geen hulp daarbij. Bij de achtervolgers valt het weer stil en dit keer lukt het de gelosten van het eerste uur om weer aan te sluiten. De situatie is dan dat we met nog een kilometer te gaan Rob alleen aan de leiding hebben met daarachter de complete groep. Ik zit klaar om een eventuele achtervolging direct te kunnen beantwoorden maar niemand probeert het. Rob pakt dus een mooie en verdiende zege terwijl er even later achter hem wordt gesprint voor de tweede plek. Ik heb geen idee hoe de finishvolgorde van plek 2 is. Wel komt iedereen, inclusief good old Richard, over me heen....

Bij de B is het Michel die de winst pakt voor Arjan.

Daarna rijden we gezamenlijk terug naar Fitness Palace die volgens mij speciaal voor ons open gaat voor een welverdiende bak koffie of thee en een goed gesprek!

Komende zaterdag is het volleybaltoernooi bij Fitness Palace. Zij hebben ons gevraagd of we ook mee doen. Daarom roep ik alle leden op om je op te geven bij Rob Franken en zo één of meerdere teams af te vaardigen!!