You are hereKrabbenkreek

Krabbenkreek


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
28 Apr 35 leden Krabbenkreek 80 KM RiniBroo ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1317 Licht bewolkt 8 C NW 2

Vandaag rijden we een wat korter rondje dan de afgelopen weken over het eiland Tholen. De route komt overeen met o.a. die met de naam "Malland" want via de "meubelboulevard" (op zondag gesloten...)te Poortvliet passeren we dit "buurtschap".
Alweer maanden geleden kondigde hij zijn komst aan, maar ook vandaag nog niet op de fiets maar wel in de bus van "Rinox": Rini Brood.

Om even over negenen zetten we ons in beweging. Het is fris maar regelmatig met een fraai zonnetje dan weer afgewisseld met donkere wolken. Slechts enkelen trotseren de kou en zijn in korte broek, Rob Franken kon zijn armstukken niet vinden is ook nog in korte mouw.
Rene van Dongen zingt vandaag vooraan het hoogste lied en leidt ons over de soms "liederlijk" mooie plekjes van het eiland Tholen. Zelf overtuig ik Corrie de hele route over het eiland mee te maken door te melden dat we wel naar Stavenisse rijden maar niet over de kasseien van de Voorstraat.

Als nieuw lid is ook aanwezig Frank Ross (dubbel s toch?, hij is de renner in het paarse tenu van "verhoeven/van Erp" en heeft inmiddels al wat vaker met ons meegereden. De clubkleding is in bestelling. En wat betreft ledenbestand, opnieuw missen we een aantal leden die we in dat kader al eerder hebben genoemd. Naar ik later hoor zijn enkele van die leden wel in clubtenu op de fiets gezien dus wie weet....
Helaas heeft John Mens zijn lidmaatschap van de TC opgezegd i.v.m. zijn voetbaltrainingsactiviteiten bij MOC 17. Jammer John, het gaat je goed en wellicht tot ziens!
Roy Meerstra, als gebruikelijk na enkele honderden meters fietsen alsnog aangesloten is nog niet geheel goed bekend met onze routes. Roy is gelukkig geen chirurg want als je in dat vak zo gemakkelijk links en rechts verwisseld dan heb je wel een probleem! Wel doet Roy als gevestigd A-rijder (en winner...) meer dan zijn deel op kop en ook Rene maakt daar als ritkapitein de nodige kilometers. Maar verder zie ik maar weinig A-rijders op kop.
Joop en Rob nemen even hard over maar dan om bij het bordje Stavenisse even een sanitaire stop te houden. Het dorp Stavenisse laten we links liggen, dat was immers aan Corrie beloofd en aan onze rechterkant passeren we het "vakantiepark Oud Kempen". Beetje vreemde naam eigenlijk want de Kempen die ik ken liggen in midden-noord Belgiƫ. Een aantal bungalows kunnen trouwens wel meer dan een likje verf gebruiken. Via de Oudelandsedijk en Keetenweg rijden we met de "Zeedijk" aan onze linkerzijde. Daarachter de verbinding tussen Oosterschelde en Krammer, eerst Mastgat en later Krabbenkreek genoemd. Vandaar dus de naam van de route die we rijden.

In St. Annaland wordt het wegdek nabij de haven opnieuw gelegd dus nemen we een route door het dorp om vervolgens weer op de "Oude Zeedijk" richting Oud- en Nieuw Vossemeer uit te komen. Het tempo tegen de brug omhoog wordt mede door Bas bepaald maar nog steeds is hij niet te verleiden tot de A toe te treden. We gaan de finale in met 17 A-renners, flinke groep dus al mis ik meteen Mark en ook Perry kiest vandaag voor de B. Nabij de Heense Molen trekt Johan de groep in gang maar de omstandigheden zijn beduidend minder zwaar als de voorbije weken en iedereen kan zijn tempoversnelling volgen. Waakzaam volg ik in 2e tot 5e positie. Bij de eerste knik omhoog na het uitrijden van Heense Molen zet Johan geheel volgens verwachting opnieuw aan maar zonder resultaat. Zo rijden we gegroepeerd richting "Zwarte Ruiter". Ik heb mezelf vandaag voorgenomen d'r niet opnieuw door wat voor omstandigheid dan ook te worden afgereden en blijf alert voorin rijden. Op een 400 meter van het keerpunt zie ik Rob Naaijkens naarvoren komen waarop ik direct aanga in de veronderstelling dat hij zal meespringen. Dat doet'ie ook en al snel hebben we een leuke voorsprong. Ik neem over maar Rob is momenteel in goede doen en het meeste werk komt van zijn kant. Het duurt totdat we op de Rubeerdijk rijden dat ik een reactie zie komen. De achtervolgende groep is even in 2 stukken gebroken naar verluidt doordat een van onze oudere leden na het keerpunt een gat liet vallen. De achtervolging wordt o.a. door Roy en naar ik vermoed, ik kon het van voren niet goed waarnemen, door Johan.

Ter hoogte van de afslag richting Notendael worden we opgeslokt door de groep en ik pak direct weer een plek bij de eerste 5 renners. Het tempo is goed te volgen, uitlooppogingen zijn er nog van Roy, Frans en Jan Kees. Op het tweede deel van de Rubeerdijk rij ik nog even met 4-5 renners los maar al snel sluit iedereen weer aan. Dat gebeurt opnieuw op de Glymesweg waar o.a. Roy, Jan Kees en Johan 20 meter voorop rijden. Onder impuls van met name Rob Naaijkens rijden we compleet de Heenweg in. Toch "dreig" ik nog even met 4 man voorop te komen maar waarschijnlijk zijn het met name sprinters die hun kansen nu niet meer willen verprutsen. Eerst komt "diesel" Albert me voorbij en zo wordt voor het viaduct de sprint ingezet. Opvallend goed van voren zit Rob Franken. Toch komt hij net te kort voor de ereplaatsen want hij wordt 4e.
Sinds weken is het niet Johan of Roy, Charl is slim meegereden en zeer economisch met zijn krachten omgegaan. Hij klopt Johan (2) en Joop (3) op de streep!

Zelf eindig ik tevreden en met veel moraal middenin de groep.
Mark de Kok is vandaag weer de winnaar van de A bij de B.

Tenslotte nog dit:
De "Koningsrit" van dinsdag 30 april start om 8:00 uur bij de Schelp, zoals eerder gemeld, we rijden de rit "tegen de klok in". Het tempo wat we willen aanhouden is gemiddeld tussen de 30 en 32.
De woensdagavondtraining:
de "gewone" groep start om 18:45 (o.l.v. Wouter?) en de snelle om 19:00 uur. Het rondje Wouwse Tol wordt naar verluidt deze week weer hervat.

Reinier Goosens