You are hereSmalstad

Smalstad


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
07 Apr 34 leden Smalstad 74 KM JohnBroe JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1314 Zwaar bewolkt 1 C NO 2

Kou,mist, doorbrekende zon, het was bepalend voor een clubrit waarin je vandaag werd heen en weer geslingerd tussen een aangename aanvoelende temperatuur en afkoeling doordat de zonnestralen dor mist en wolken werden tegengehouden. John van Broekhoven is er in geslaagd 2 waarnemers voor zijn " volgbusbeurt" te vinden.

Al direct na de start verzuimt Walter een blad voor zijn mond te nemen maar rijdt meteen wel een stuk doek of iets dergelijks in zijn derailleur waardoor naar later blijkt de achtervork is afgebroken. Einde rit voor Walter. De mannen in de volgbus weten ons op de Thoolse weg weer bij te halen.

We rijden onder leiding van Jochem het rondje richting St. Maartensdijk, in de lokale volksmond ook bekend als " Smalstad".

De temperatuur werkt bij vele op de blaas waardoor al er na een kilometer of 40 een sanitaire stop wordt gehouden....

Jochem leidt ons door het dorp St. Annaland richting de brug en de finale. Weinigen hebben de lust om daar op kop te gaan rijden totdat John, Jack en later Roy wél hun verantwoordelijkheid nemen. Roy blijft op kop rijden tot aan de Heenshe Molen alwaar de A met de finale begint.
Op de Zeelandweg wordt echter ernstig naar elkaar gekeken, gezellig gekeuveld en afgewacht. Ik maak zelf een versnelling maar ik krijg niemand mee en laat me direct terugzakken.
Zo gaat dat tot het keerpunt. Direct zetten o.a. Lars, Jochem, Renzo en nog enkelen aan, direct springt daarop Roy gevolgd door Daan, Joop en Rene erover heen en weg zijn ze. Rene heeft kennelijk niet de benen vandaag en moet de drie laten lopen.

In de achtervolgende groep wordt er wisselend achtervolgd maar het lukt niet de vluchters terug te halen. Frans, Jochem, Lars, Charl en ikzelf voeren af en toe het tempo op maar te snel valt dit weer terug zodat de drie vooraan voor de spreekwoordelijke bloemen gaan. Roy is een maatje te sterk en wint opnieuw, voor Daan en Joop resp 2 en 3.

Daar achter rijden Jochem en Robert Hopmans naar plek 4 en 5, de sprint daarachter is voor Richard's baard maar hij moet nog wel de nodige leden voor laten gaan.

Bij de B gaat vandaag Mark als eerste over de streep.

Reinier Goosens