You are hereRoosendaal

Roosendaal


By Rob Naaijkens - Posted on 25 January 2013

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
03 Mar 40 leden Rondje Roosendaal 67 KM RenePunt dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1309 Half bewolkt 3 C NO 1

De eerste clubrit 2013 zit erop. Onder wintersfrisse temperatuur gingen om 9:00 uur 39 fietsende leden en 1 achter het stuur van de volgwagen (Rene Punt) van start richting het prachtige Roosendaal.
Niet direct opvallend maar wel aanwezig is het goed te vermelden dat Jan Haverhoek zich na zijn ingrijpende operatie vorig voorjaar nu weer zover hersteld voelt dat hij de clubritten weer kan meerijden!
En, hoewel daar bij de start nog weinig van blijkt is deze eerste dag van het nieuwe seizoen ook bijzonder omdat we vandaag voor 't eerst te gast zijn in ons nieuwe "clublokaal" Fitness Palace. Dit vermeld hebbende uiteraard met veel dank en respect voor de tien jaar dat we bij Lian en Corne van Terheijden "In den Kajuit" te gast waren!

Aan de start dus een grote groep met op dit moment nog geen nieuwe gezichten. Mogelijk dat er zich binnenkort nog nieuwe leden zullen aansluiten. Wel zijn er enkele trotse leden met een nieuwe fiets. Zelf zie ik Jack Everaard op een fraaie Sirocco en Frank Tack heeft z' n trouwe "Jos Verstappen" vervangen door een degelijke Colnago.

Nadat Daan er in geslaagd is de navigatie goed in te stellen zet hij zich voorin de groep om samen met mij de route rond Roosendaal in goede banen te leiden. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en skyline Roosendaal zoals de afvalverwerkingsinstallatie nabij de Stok en diverse kuddes schapen in modderkostuum. Frenk is veelal op kop van de groep te vinden daartoe "aangezet" door Wally....

Omdat het rondje Roosendaal na vorig jaar opnieuw is beperkt doordat er simpel een spoorwegovergang aan de Meireweg is afgesloten rijden we ik mag wel zeggen, met complimenten, gedisciplineerd over de Borchwerf een omleiding richting Zegge. Uiteindelijk rijden we weer de traditionele route richting de Rozevendreef. Die zijn we nog maar amper opgereden als van tegengestelde zijde ons een collega TC nadert die ook nog eens heel slim gepasseerd wordt door een automobilist die daarmee de regels eigenlijk overtreedt en het hem tegemoetkomende verkeer (wij dus) in gevaar brengt. Er wordt geremd en daardoor komen Rene van Dongen en Berry Mulder ten val, gelukkig zonder noemenswaardige schade op te lopen. De automobilist is net op tijd doorgereden dus helaas kon ik het kenteken niet vastleggen.

Inmiddels nadert de eerste finale. Frenk leidt de groep richting Ouwerveldenweg maar kiest vandaag zelf nog rechtsaf voor de B.
Traditioneel wil ik graag de eerste aanvaller van het nieuwe seizoen zijn en daar wacht ik dan ook geen meter te lang mee. De eerste kilometers tot de Vleet rij ik gedoseerd op kop waarna ik me op de Schouwenbaan laat inlopen. Hylke voert meteen een forcing door gevolgd door Rene. Er volgt niet direct een volgende renner dus rij ik het kleine gaatje zelf maar dicht wat me een 2e serieuze inspanning kost want Hylke trekt flink door.
Op het fietspad rijdt Rob Franken een tijdje voorop totdat we de Westelaar opdraaien. Nu komen er wat sterkere kanonnen naar voren waaronder Rob N, Roy, Charl, Johan, Rene en ook Albert zit al goed van voren. Er komt echter niemand serieus voorop onder andere door inspanningen van Rene en Rob N.

In de "chicane" sluipt Albert weg en blijft voorop totdat hij door een verkeerde manouvre van de weg door de berm op het fietspad rechts terecht komt en meteen wordt bijgehaald. Ik draai zelf voorop met Rob de weg naar de Tol op en laat direct achter hem een gaatje vallen. Dat wordt onder impuls van Corrie (wat doe je noe...) dicht gereden en zo rijden we als groep naar de laatste kilometer. We halen kleine groepjes van collega TC de Brabantse Wal bij en ik zie nog een laatste kans om alleen weg te springen. Kort voor de laatste km spring ik weg en krijg een voorsprong van max 75 meter. Op 500 km van de streep vloeien de krachten echter snel weg, de groep er achter haalt me nog sneller bij...
Met name Daan, Johan, Roy, Rene, Jan Kees en Charl trekken fors door, Johan verzilvert op de streep zijn gedegen winterse voorbereiding met de eerst A-winst 2013!

Na afloop onder genot van een prima bakje koffie en gastvrije ontvangst wordt het wel en wee van deze eerste rit besproken en plannen voor de komende weken worden gemaakt.
TIP: sluit ook eens aan bij het woensdagavondrondje Rondom de Haven, verzamelen om 1900 nabij ijzerhandel Beuken.

Reinier Goosens