You are hereATB tocht 2013

ATB tocht 2013


By Rob Naaijkens - Posted on 06 January 2013

Op zondag 17 Februari 2013 houdt TC de Markies voor de achtste maal haar ATB-toertocht door de schitterende en afwisselende omgeving van Bergen op Zoom over de vertrouwde routes.

Een enthousiaste club ervaren mensen, een schitterende omgeving langs een historische stad en voldoende bossen en landelijk gebied om vele kilometers schitterende tracks uit te zetten. Dat zijn onze ingredienten! Plus ruim 600 gratis parkeerplaatsen en dus geen parkeerproblemen!

De ATB toertocht van Bergen op Zoom voert de deelnemers door de bosrijke omgeving van deze historische stad. Gelegen op de Brabantse Wal zijn er daarom ook een aantal stukken opgenomen met hoogteverschillen. Buiten de vele bosrijke stukken wordt er ook gereden in de lagere gebieden met uitzicht over het water en Zeeland. Welke toertocht voert u eerst een stukje langs het strand, vervolgens via de dijken van een voormalige fortificatie, langs meren en vennen, over glooiende heide gebieden en buitendijks gebied? Welke toertocht biedt ook de echte mannen de keus om zich maar liefst 90 kilometer uit te leven over oa het parcours van de Nederlandse kampioenschappen veldrijden?

Reserveer dus de derde zondag in februari alvast! Naast een afwisselend parcours zorgen wij uiteraard ook weer voor een prima uitgepijlde route met bewaking op alle oversteken, kleedruimtes met douches, kluisjes, een uitgebreide afspuitplaats, gezellige horeca om achteraf bij te komen.

We hebben 3 rustplaatsen; 1 centrale voor de 30, 40 en 50 km, een 2de voor de 60 en zelfs een 3de voor de langste afstand! Deze zijn goed uitgerust waarbij de centrale rustplaats ook voorzien is van een mobiele WC. Zoals al eerder gezegd is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

We hebben dit jaar ons parcours goed tegen het licht gehouden. Ook hebben we geluisterd naar de deelnemers. Daarom kan er dit jaar gekozen worden uit vier basis afstanden: 30, 41, 51 en 61 km. Daarnaast bieden wij als enige toertocht in de regio de mogelijkheid van een Marathon! Deze is maar liefst 90 km! Grootste verschil met de route van 2011 is dat de laatste lus buitenlangs de Bergse Plaat is komen te vervallen. Deze werd door veel deelnemers als saai beschouwd. In plaats daarvan is de lus door de bossen van Boslust 5 kilometer langer gemaakt!

Tijdens onze mooie toertoch mag je zelf je afstand bepalen: รก la Carte! Bepaal zelf je ideale route!

ALS GEVOLG VAN WIJZIGEN VAN DE SITE HEBBEN WE TIJDELIJK ALLEEN DZE PAGINA BESCHIKBAAR.