You are hereForums / Ik ben van mening / De beerput is open!! Gaan de dominosteentjes nu eindelijk vallen??

De beerput is open!! Gaan de dominosteentjes nu eindelijk vallen??


By dommeled - Posted on 11 October 2012

Woensdag 11 oktober 2012 zal de geschiedenisboeken ingaan, althans dat hoop ik van harte!

Vandaag heeft het USADA zijn stukken gepubliceerd. (http://cyclinginvestigation.usada.org/) Duizend pagina's met onderbouwde beschuldigingen aan het adres van Lance Armstrong en met name zijn toenmalige ploeg US Postal Services.

Het is nu 13.00 uur als ik dit opschrijf en een hele reeks artikelen zijn nu al terug te vinden op het internet. Oud renners die nu ook bekennen, (http://www.nusport.nl/wielrennen/2930834/hincapie-en-barry-biechten-dopi... , http://www.nusport.nl/wielrennen/2930984/garmin-renners-bekennen-dopingg...) waarbij vooral de bekentenis van Levi Leipheimer ondubbelzinnig duidelijk maakt dat Rabo ook onderdeel was (is?) van deze hypocriete wielermolen (http://www.nusport.nl/wielrennen/2930923/leipheimer-doping-bij-rabo.html).

Armstrong hangt! (http://www.nusport.nl/wielrennen/2930810/bewijs-armstrong-overdonderend....) Dat mag wel duidelijk zijn. Zoals ik al verwacht had, is het nu duidelijk waarom onze vedette afzag van verdere verdediging van zijn doping-zaak. Ook voor hem was het innmiddels duidelijk geworden dat verder procederen geen zin meer had. Deze bewijzen zijn gedeelte keihard (http://www.nusport.nl/wielrennen/2930929/dokter-ferari-kreeg-meer-dan-mi...) en voor een gedeelte gebaseerd op getuigenissen van oud ploeggenoten (http://www.nusport.nl/wielrennen/2930882/usada-schorst-oud-ploeggenoten-...) en mensen uit zijn directe omgeving. Uit al deze bekentenissen komt een beeld naar voren dat nog veel erger is dan we (ik in ieder geval) altijd al vermoed hadden: Lance en zijn ploeg pakten alles proffesioneel aan, ook de medische begeleiding. (Lees doping!) (http://www.nusport.nl/wielrennen/2930860/een-georganiseerde-dopingfabrie...)

Hoe zal de wielerwereld nu gaan reageren? Zal dit eindelijk de doodsteek zijn voor het 'oude' wielrennen? Soms kun je pas met goed fatsoen weer iets opbouwen als je het oude tot de grond toe hebt afgebroken! Het seizoen 2012 is zo goed als afgelopen. Ik roep de UCI op om 2013 te schrappen uit de geschiedenis. Het is de hoogste tijd om al die 'prestaties' uit het verleden een goed plekje te geven en dan met nieuwe spelregels te komen. Een nieuwe start voor iedereen dus.

Dus niet het flauwe gezeik van Theo (http://www.nusport.nl/wielrennen/2931047/rooij-hebben-regels-gehouden.html) of het nog veel hypocrieter commentaar van Boogerd (http://www.nusport.nl/wielrennen/2931103/boogerd-nooit-epo-gebruikt.html). Gelukkig zijn er ook oud RABO-renners die hun ogen wel open hadden en (waarschijnlijk) met een eerlijk verhaal komen zoals Remmert Wielinga (http://www.nusport.nl/wielrennen/2931574/geen-eerlijk-verhaal-raboploeg....)

Iedereen mag het zijne ervan denken maar zij die nog steeds beweren dat de wielersport niet door en door rot is hebben of oogkleppen op of zijn wel erg naief en goedgelovig!

Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties!

Daan