You are hereKlein Zundert

Klein Zundert


By dommeled - Posted on 15 May 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
14 Oct 22 leden Klein Zundert 85 KM ludovrie LudyMarc
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1241 Licht bewolkt ZW 3

Inmiddels zijn we duidelijk in herfstachtige omstandigheden aangeland maar toch hield 22 leden dat niet tegen vandaag een rondje van 85 km te rijden naar klein Zundert. Lars maakte onderstaand verslag voor jullie!

"Crossen op de Weg!"

Het regent vanacht nog flink maar als ik vanochtend naar Bergen op Zoom vertrek is het droog. Nou ja het regent even niet maar de wegen zijn zeiknat. Bijna op de plaat aangekomen begint het te regenen. Even schrik ik als ik richting Kajuit rij en als ik niemand zie bekruipt mij het angstige gevoel dat er geen rit is maar dit blijkt gelukkig optisch bedrog want er staan op dat moment toch al 11 bikkels te wachten en dit aantal groeit nog gestaag. Adrie zou trots zijn maar is zelf naar het warme Tenerife gevlucht dus dat lijkt niet geheel in overeenstemming met zijn woorden. Uiteindelijk vertrekken wij met 20 leden en onderweg sluiten Roy en Jan Kees nog aan zodat wij met 22 zijn.
Via uitrij route Vrederust rijden wij het rondje Wouwse Tol tegen gesteld en intussen klaart het goed op. John initieert een stop om de regenjasjes uit te doen en meerdere leden waaronder ik gebruiken deze stop om wat ander vocht te lozen. Rene en Daan gaan bij Nispen van de kop af en onze grote clubkampioen zet zich hier op kop en blijft hier eigenlijk de gehele rit rijden. Tot aan Lange Schouw samen met Renzo en vanaf Lange Schouw samen met mij. Regelmatig laat ik Sjel maar even wat vooruit rijden want hij is niet te houden vanochtend. Wind mee of windje tegen het tempo schiet iedere keer richting 36 en dat leidt tot dan weer tot reactie. Windje tegen als ik mijn adem echt nodig heb om goed tempo te blijven rijden kletst onze kampioen er lustig op los en antwoord ik vaak met alleen “ja of nee” want meer zit er bij mij even niet in. Daan en René kunnen zich niet inhouden bij het bordje Klein Zundert en dit sprintje is voor Daan dus hij lijkt goede benen te hebben vandaag. Wanneer even later Daan gaat plassen blijven Sjel en ik normaal tempo rijden en van meerdere krijg ik het advies wat harder tegaan rijden want concurrentie moet uitgeschakeld worden ?!? Ik krijg een standje van Wouter bij het uiten van deze gedachte en als ik zo door ga kom ik niet in de waarheidscommissie van de TC. Daar ik gek ben op dit soort bijbaantjes hou ik maar gauw de benen stil. Ben benieuwd naar de colum van onze columnist..
Sjel blijft lekker op kop en ik draag bij Sprundel het stokje over aan Mark. Reinier en ik roepen in tweede wiel tegen Mark om bij een splitsing links aan te houden maar ja de garmin geeft rechts dus volgt Mark de garmin. Het leidt tot een bijna valpartij en tot brothers in arms taferelen bij John en Frank die gelukkig op de fiets blijven. In Schijf doen wij wegens werkzaamheden nog een stukje onverhard maar dat valt qua smerigheid van de fietsen al niet meer op want het lijkt wel of wij zijn wezen crossen zo vuil zijn we.
De wind hebben wij laatste stuk richting finale vol op kop of in de zij en wij hebben zoals gebruikelijk de gehele Rozevendreef nodig om een mooie waaier te formeren.
De splitsing A en B gaat soepel en de eerste versnelling van Johan op de Ouwerveldeweg doet bij mij goed zeer. Het leidt echter niet tot een schifting. Dit gebeurt wel na de S bochtjes richting Schouwenbaan. Het is Roy die snoeihard aanzet en alleen Daan is bij machte met hem mee te gaan. Dit duo heeft gelijk een mooi gaatje en in de achtervolgende groep van nog slechts 8 man voelt niemand zich geroepen om echt te gaan rijden. Ik hoop dat Johan het gat wilt dichten maar hij heeft de benen niet vandaag. Jan Kees zegt ook van niet maar volgens mij speelt hier toch ook wel broederliefde een rol. René knapt het meeste werk op en af en toe draait de rest ook mee. Na een beurt mee te hebben gedraaid op kop op de Westelaar moet ik bijna de rol lossen maar gelukkig blijf ik bij. Roy en Daan blijven weg en uiteindelijk is het gat met de rest van de groep alleen maar groter geworden. Roy wint het sprintje van de twee en Daan is trots op zijn tweede plaats. Johan wint het sprintje van onze groep en Richard blijft Reinier voor. Voldoende stof weer tot napraten in de Kajuit. Altijd prettig onder het genot van een bakje koffie. Nog twee ritjes en dan zit dit seizoen er weer op. Je zou er sentimenteel van worden. Maar het bos in is ook een goed vooruitzicht.