You are hereFijnaart

Fijnaart


By dommeled - Posted on 15 May 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
30 Sep 34 leden Fijnaart 82 KM MichelTi ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1239 Zonnig 13 C ZW 3

De laatste clubrit van de maand september is alweer een feit. Dit betekent meteen dat de laatste maand van het seizoen 2012 is aangebroken. Nou ik dit als introductie van Lars' verslag zit te schrijven bedenk ik me dat dit de 25e keer is dat ik 1% van m'n lijf (brandwondenkenners weten wat ik bedoel) afgedraaid heb om hem weer voldoende in de buurt van de groep te rijden en zelf een paar kilometer achter de bus verzeild te raken..... Maar da's allemaal niet belangrijk. We hebben vandaag weer lekker gefietst. Lees Lars'verslag maar.....

Verslag clubrit Fijnaart 30-09-2012
Als Flandrien naar Fijnaart.

Met 34 leden is het gezellig druk bij de plaat vanochtend. Sjel is chauffeur van dienst en zijn aanwezigheid dwingt respect af gezien het overlijden van zijn vader eerder deze week. René Punt komt even buurten en is op de weg terug. Hij staat alweer voor de klas maar verwacht dit seizoen niet meer te fietsen. Frenk is terug en hoe! Hij heeft zo’n beetje de hele route op kop gereden vandaag en John van Broekhoeven heeft dankzij zijn NTFU verzekering een prachtige nieuwe fiets die hij vol trots laat bewonderen.
Het weer is prima en bij vertrek staat er weinig wind maar die zal later in de ochtend flink aantrekken. Vanuit Bergen rijden wij de route richting Moerstraten, Welberg en langs Steenbergen richting Dinteloord. Gezien alle werkzaamheden in het kader van het doortrekken van de A4 nemen wij niet de Zuidlange weg maar vervolgen wij de route langs het fietspad naar Dinteloord. Het fietspad dat er door alle werkzaamheden zeker niet fietsvriendelijker op is geworden. Ik praat gezellig bij met John Boer over het komende winterseizoen maar ondanks onze enthousiaste verhalen ben ik blij dat wij vandaag nog “op de weg” fietsen. Wat een prima omstandigheden. Na Dinteloord via een mooie route naar Fijnaart maar eerst nog even 2 kilometer kasseien. Vol gas erover heen is mijn motto. René is helemaal niet te houden en Rob Franken komt mij op een heel groot verzet voorbij maar neemt even later gas terug. Mark de Kok vergeet het bochtje te nemen en toont wat ambities in de groenvoorziening en Reinier en ik komen mooi als respectievelijk 2e en 3e in Fijnaart aan. Alsof dit belangrijk is.... Mijn benen doen zeer en ik besluit maar voorin te gaan rijden. Via Stampersgat rijden wij verder en via Kruisland en Roosendaal naar 't finale parcours waar René ons netjes naartoe leidt via de Dennenlaan omdat de Bergsebaan is open gebroken.
De A finale begint met 14 deelnemers uitermate slap. Echt niemand wil rijden en uiteindelijk is het Daan die tot tweemaal toe flink aanzet op de Ouwerveldeweg. Na de bochtjes is het Reinier die demareert. Even lijkt Reinier enige afstand te nemen totdat Roy snoeihard het gat in één keer dicht. Het is gelijk het einde van Reinier zijn ambities. Naar de camping toe blijft het tempo hoog en met name het fietspad op is het echt alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Achter mij valt het gat maar het is Frans die het gat dicht rijdt. Op de Westelaarstraat gebeurt hetzelfde en achteraf bakkeleien Ludo en Richard en flink op los wie nou de gaten liet maar het is in ieder geval Frans die ze dicht rijdt. Voorin is het Roy die veelal het werk doet totdat Jan Kees het hazepad kiest. Jan Kees verdient respect want hij houdt het lang vol. Zeker gezien het tempo wat gereden wordt. Het gat wordt niet kleiner en richting Wouwse Tol is het Albert die het tempo achter Jan Kees hoog houdt. Uiteindelijk is het Robbert Hopmans die hard de sprint aangaat maar te vroeg stilvalt. Joop, Charl, Roy en René sprinten samen met Daan en mij volle bak en het is Joop die Charl en Jan Kees net verslaat op de meet. De druiven zijn zuur voor Jan Kees en ja Joop wint zonder zich te hebben getoond in de finale maar dat is bij Cavendisch niet anders toch?
Op het terras in de zon is het weer goed toeven en zo eindigt weer deze leuke rit met mooie finale.

Even nog iets anders:
Komende zaterdag is Limburgs aller aller mooiste en dit is een geweldige zaterdagrit. Dus geef je snel op bij Rene van Dongen voor een mooi ritje Limburg met heerlijk eten naderhand in La Casa te Valkenburg.
Lars van der Beek