You are hereEindewegen (was Hoeven!)

Eindewegen (was Hoeven!)


By dommeled - Posted on 15 May 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
16 Sep 22 leden Eindewegen 140 KM FrankTac Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1237 Half bewolkt 16 C ZW 4

De laatste zondag van Augustus was het helaas te slecht weer om de lange route van de nieuwe clubrit Eindewege te rijden. Toch wilden we deze jongste telg aan de routeboom van TC de Markies graag rijden. Daarom is ze voor deze zondag op de kalender gezet ipv de oorspronkelijke route Hoeven.

Foto's hiero!

Hoewel we met 22 fietsende clubleden en 1 (Frank Tack) als chauffeur onder de gemiddelde opkomster clubrit schieten ben ik toch tevreden met deze opkomst, gezien de lengte vd rit en gezien het tijdstip van vertrek. We reden vandaag een fraaie rit door Zuid-Beveland en uit de vele reacties valt op te merken dat we veel locaties zijn gepasseerd die voor velen volkomen nieuw waren.

Frank is inmiddels weer zover hersteld van zijn pols- en vooral borstkasblessure na de valpartij op 12 augustus dat hij vandaag de bus kan besturen. Deze week zal Frank voor het eerst weer een rit met Jos Verstappen gaan maken. Arjen blijkt vandaag waterdrager te zijn want hij komt om negen uur aangefietst met een jerrycan vol water.

Er was voor vandaag zeker wel wat zonniger weer verwacht maar gelukkig zijn er geen regenbuien over ons uitgestort. Onder tempobepaling van Rene rijden we richting Krabbendijke en via een lusje richting Gawege gaat 't vervolgens richting Oostdijk. Daan rijdt op haast automatische piloot richting Kruiningen en dus verkeerd maar meldt zich al snel weer vooraan om mee het tempo te bepalen.
Verder wordt 't tempo vooraan bepaald door Rob Franken, John van Broekhoven, Lars van der Beek, Rene van Dongen en ikzelf. John is dan vooral nogal actief als er plaatsnaambordjes aan de horizon verschijnen.
Op de dijk tussen Wemeldinge en Kattendijke zijn al de nodige duikliefhebbers bezig zich op een onderwatertocht voor te bereiden. De wind komt uit t zuidwesten maar op kop van de groep is 't goed te doen.
Via Wilhelminadorp rijden we richting Wolphaertsdijk waar onder andere onze kledingleverancier is gevestigd. Na een lusje door het dorpje Oud Sabbinge rijden we door de polder naar het gemaal "De Piet". Hier houden we even een korte pauze.
Oeioei. Vergeten eendamestoilet te regelen. Gelukkig staat er achter 't gemaal en grote afvalcontainer welke zeker Corrie volledig aan ' gezicht onttrekt. Nadat iedereen water en voeding heeft aangevuld rijden we verder en 7 km doen we dan eindelijk Eindewegen aan. Is ' t dat nou? Ja dat is 't.
We rijden vervolgens door 't dorp 's Heer Arendskerke en daar mis ik een afslag naar rechts. Daan zit me daar af te leiden door te melden dat daar de attractie van Zuid-Beveland zit: een grote kinderboerderij. Ikmvond 't al vreemd want die had ik tijdens mijn laatst e verkenning niet gezien en de weggetjes lijken daar allemaal op elkaar.
John komt hulp bieden want voor z'n werk rijdt hij hier regelmatig in de buurt rond. Als ik zie dat hij ons weer aan de voor mij verkeerde kant van de spoorlijn brengt grijp ik in en rijden we een korte lus terug in westelijke richting om een viaduct over de a58 te vinden. Dan rijden we weer de route zoals gepland maar
Al snel moeten we weer wat afwijken ivm wegwerkzaamheden. De bewolking neemt nog wat verder toe maar erger dan dat wordt 't niet. We rijden door mooie stukjes Beveland met de vele fruittelerijen.
In het gehuchtje Eversdijk kun je je eeuwen terug in de tijd wanen met het grote, door grote bomen min of meer aan het zicht onttrokken grasveld met in het midden daarvan een aantal zeer gedateerde grafzerken. Maar met onze gemiddelde snelheid van tussen de 31 en 32 km per uur zijn we al snel weer richting Vlakebrug gereden. Via het dorpje Schore rijden we over de Vlaketunnel naar de N289 de Vlakebrug op.
Inmiddels vindt ik in elk geval zelf dat ik genoeg kilometers op kop heb doorgebracht en laat de kop aan anderen. Enige vermoeidheid gaat zich inmiddels manifesteren.
Via Kruiningen en Waarde rijden we inmiddels meer dan 100 km en breekt de finale aan. In eerste instantie meldt ik Daan dat ik die bij de A voor gezien houdt maar zodra we de splitsing naderen merk ik dat bij vele anderen 't beste eraf is. Dus sla ik toch maar mee linksaf.
Kort nadat we op het parcours van de korte tijdrit rijden springt Rob Naaijkens weg. Daan rijdt tempo op kop en ik probeer links van de weg de deur voor met name Roy en Johan dicht te houden. Dat kan ik volhouden tot voorbij het dorpje Bath maar dan wordt de weg breder en jawel hoor, meteen kletsen Johan, Roy en nog iemand achter me ut met zo'n snelheid waar ik geen antwoord meer op heb. De moed zakt letterlijk meteen in mijn benen en voordat ik 't weet zit ik al achter de bus te stayeren. Ook nog ff afzien want Frank geeft behoorlijk gas! Op de brug zit ik dermate goed gepositioneerd dat ik toch snel kan aansluiten bij Richard en Perry. Rob Naaijkens wordt ingelopen en er zijn 3 groepen. Met name Roy is naar verluidt zeer actief maar ook Rob blijft goed voorin meedoen. Met Richard en Perry lukt 't niet om degroep voor ons te achterhalen, het beste is er echt af. Vooraan wint Roy de sprint voor Joop en de zeer alert koersende Rob Naaijkens. Voor de baard van de keizer win ik een sprintje op adrenaline van Richard maar dit wordt afgekeurd vanwege mijn terugkeer achter de bus....

We rijden uiteindelijk 142 km. Zonder lekke banden of andere ellende. Oja, Rene had nog bijna een hongerige hond aan zijn zeer appetijtelijke gladde, ingevette kuiten hangen. Was goed gelet van de eigenaar.

Reinier Goosens