You are hereLange Tijdrit

Lange Tijdrit


By dommeled - Posted on 15 May 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
09 Sep 25 leden Lange tijdrit 26 KM CorneTer dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1236 Zonnig 25 C Z 2

Ditmaal reden we onder fraaie zomerse omstandigheden onze lange tijdrit. Voor liefhebbers een mijlpaal in het seizoen, voor hen die er zacht gezegd enigzins afkerig van zijn een reden om op de weg te gaan "raggen" (whatever that may be..) of een individuele dikkebandenrace te rijden off the road...

22 leden gingen de uitdaging aan, Daan en Rene konden om respectievelijk prive-afspraken en rugklachten vandaag niet meedoen. Jammer....En... waar waren de "Ranking Boys"?

Voor een paar foto's klik hier!
Voor de uitslag klik uitslag

Herintreder Jack Everaard ging als eerste van start met als doel vooral de achter hem startende John van Broekhoven voor te blijven. Jack had echter fysiek niet echt z'n beste week achter de rug dus moest hij toch dulden dat John hem passeerde. Chapeau trouwens voor John. Begint het seizoen met een ernstige blessure aan de kniebanden, maar fietst als nooit tevoren. Gaat ernstig op z'n gezicht tijdens de massale valpartij nu 4 weken geleden, ondergaat ene neusoperatie maar is gewoon weer aanwezig!

Moeilijk om als deelnemer iets te schrijven over de anderen dus vooral even wat uit eigen gezichtspunt. Vanaf half augustus heb ik deze tijdrit als de mijlpaal van september gekozen en zeker de laatste 2 weken in allerlei opzichten rekening mee gehouden. Deze ochtend was ik om 7 uur al op weg om onder heerlijk frisse omstandigheden en een opkomende zon mezelf warm te rijden.
Ik startte 1 minuut na ALbert Engels, ook inmiddels wel bekend als een goed tijdrijder en vooral een diesel die lang een hoge snelheid kan vasthouden. Ik neem me voor om hem vooral in het voor hem wat moeilijker begin als richtpunt te nemen en inderdaad ben ik hem halverwege de eerste ronde al op 30 seconden genaderd. Inmiddels neem ik waar dat Albert een voor hem gestartte renner inhaald en bij het ingaan van de 2e ronde zie ik op het moment dat ik hem passeer Ludy is. Ik zie ook dat Albert inmiddels warm is en gestaag weer wat op me uitloopt. Op de streep blijkt Albert zelfs een halve minuut sneller dan mij is dus heb ik in de 2e ronde ten op zichte van hem een minuut toegegeven. Hoewel ik dat ook wel voelde kon ik ook zelf het gemiddelde zeker nog boven de 37 per uur houden en als ik bij het voorlezen van de uitslag door Daan verneem dat ik bijna een minuut sneller rij dan Mark en 20 seconden achter onze vroegere tijdritkoning Frans ben ik met mijn eigen prestatie tevreden hoewel ik in eerste instantie wat teleurgesteld ben omdat ik de top 5 niet zo dicht benaderd heb dan ik mezelf had voorgesteld.
Allereerst Albert, prima 5e plek! Ruben rijdt keurig naar de 4e plek. De top komt vrij vlot achter elkaar binnen maar in een andere volgorde dan bij de start!
Johan is vandaag echt een maatje te groot en is zelfs bijna 2 minuten sneller dan nummer 2 Rob Naaijkens! Roy Meerstra bewijst opnieuw zijn kracht en wordt derde.

Bij de Kajuit begroeten we Rene Punt. Hij is enkele dagen eerder verlost van het gips om zijn beide armen nadat hij 4 weken eerder beide ellebogen had gebroken. Rene maakt het goed al zal hij dit jaar in elk geval geen rit meer met ons mee kunnen fietsen. We wensen hem dan ook een snel en optimaal herstel toe!

Reinier Goosens