You are hereEindewegen

Eindewegen


By dommeled - Posted on 15 May 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
26 Aug 12 leden Eindewegen 56 KM RichardS Reinier Goosens
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1234 Regen 17 C ZW 5

Een nieuwe route stond voor vandaag op t programma. Helaas, veel regen, wind en dus risico's op zo'n lange afstand hebben Daan en mij doen besluiten een korte rit te rijden die zonodig nog makkelijk kon worden ingekort.

Al vanaf een uur of acht staan een 7 a 8 leden bij de Kajuit te wachten. Helaas kwam het bericht van het uitstel/afstel niet tijdig genoeg voor hen. Zullen we een volgende keer anders doen. Maar ja, je blijft soms twijfelen zullen we wel of zullen we niet....

We rijden vandaag de trainingsronde van de woensdag met een finale over Huijbergen. Bij het vertrek vallen er wat lichte druppels en het lijkt even wat op te klaren. Op de zeeuwse weg vallen toch weer meer druppels maar het houdt ons niet tegen deze te trotseren.
Een eerste pauze is er op de weg naar Bath om Kees de gelegenheid te geven zijn verloren bril op te rapen. Overigens vind ik de temperatuur om van te genieten en de nattigheid is slechts vervelend omdat je wat voorzichtiger op de fiets moet zitten en bedachtzaam bochten moet nemen.

Ik overleg met Daan en we besluiten toch, ondanks de buien die elkaar opvolgen, de rit zoals we die in gedachten hadden uit te rijden zonder een echte finale. Gesprint wordt er toch wel....

Via Huijbergen rijden wevervolgens de B-finale. Paul rijdt even op kop, Adri en ik maken tempo. De regen komt in steeds grotere hoeveelheden naar beneden gevallen maar het deert ons weinig.

Ludo probeert weg te springen om alleen over de streep te komen maar krijgt gezelschap van Adri. Ik rij zelf de groep weer terug in hun wiel waarop Adri nog eens aangaat en na even tempo te hebben gemaakt komt Daan eroverheen en rijdt net voor Adri als eerste over de streep.

Als we Bergen op,Zoom inrijden klettert opnieuw de regen met bakken uit de hemel en pak ik m'n regenjasje aan van Richard en rij naar huis om snel dit verslag te gaan maken.
Graag beveel ik het bestuur aan de rit Eindewegen in te plannen voor de laatste zondag 30 september, met vertrek al of niet om 8 uur. Ben je het daarmee eens, laat 't weten. Ben je 't er niet mee eens, laat dat ook weten.

Reinier Goosens