You are hereTholen-Oesterdam

Tholen-Oesterdam


By dommeled - Posted on 15 May 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
19 Aug 31 leden Tholen - Oesterdam 91 KM RenzoLev JanHerme
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1233 Zonnig 27 C Z 2

Opnieuw zou je je voor de clubrit van deze zondag kunnen afvragen, gaat die met dit soort weeromstandigheden wel door? Dit keer niet vanwege donkerblauwe tot dieprode vlekken op de buienradar maar door de voorspelde tropische temperatuur....

Tegen negen uur staan we toch met 31 leden klaar om richting het zeker vandaag zonnige Zeeland te rijden. Gesprekken van deze ochtend worden zeker bepaald door de massale valpartij van een week eerder. Zie voor informatie de "ziekenboeg" en de reacties bij het verslag van de clubrit op 12 augustus 2012. De enige serieus gekwetste van de valpartij die vandaag ook weer aanwezig is is Renzo. Hij heeft Ivo verlost van zijn chauffeursbeurt en rijdt in gezelschap van zoon Giovani achter en naast ons.

Hoewel de temperatuur bij vertrek nog redelijk aangenaam is, loopt die gaandeweg de rit verder op tot een graad of dertig. Jan Hermes is vandaag de "wegwijzer". Vlot rijden we via Tholen richting Oesterdam waar het al druk is met dagjesmensen die al gestrekt op het kleine strandje liggen en strandliefhebbers die al wat verderop gaan zoeken aan de zuidelijke kant van de Bergse Diepsluis.

Regelmatig komen er uit zuidelijke richting meerdere fietsliefhebbers ons tegemoet. Het lijkt of er toch een stevig windje waait uit zuidelijke richting. Samen met o.a. Mark, Sjel, Rob Naenen en Albert rijden we op kop richting Kreekraksluizen. Vervolgens rijden we via Gawege en de Frederikapolder richting Bath. Hoewel de temperatuur inmiddels wel is opgelopen slagen we er toch een snelheid van gemiddeld tussen de 30 en 33 per uur te houden.

Ik hou mezelf vooral achter in de groep op en rij af en toe, wanneer 't toch even breekt, wat gaatjes dicht. Aan het eind van de Bathseweg draaien we rechtsaf de Anna Mariaweg op direct achter een collega TC. Plotseling zien we tot onze schrik een aantal motoren voor ons opdoemen! Bij Ossendrecht houdt Berry het voor gezien, nabij Jagersrust neemt Peter Schijven voor vandaag afscheid.

Keurig rijden we over de Abdjlaan en door Huijbergen alwaar we over de rijbaan vervolgen. Lars springt over een smal paadje terug op het fietspad maar ik kies er met een aantal anderen voor over de rijbaan door te rijden om ter hoogte van de Buurtweg weer het fietspad op te rijden. De finale lonkt immers en ik heb me ten doel gesteld vandaag bij de groep te blijven!

Vanaf de Vleet blijft een tijdje het tempo laag totdat Johan gevolgd door Joop en Charl er een "klap op geeft". Op aangeven van Kees Simonis meld ik dat hij er ook nog bijzit, hij gaat dat trouwens ook volhouden vandaag! Johan voert in een soort interval de snelheid steeds verder op maar niemand hoeft af te haken. Op de zoombrug is er even een geluid alsof iemand dreigt onderuit te gaan in los zand en steenslag maar dat valt uiteindelijk allemaal wel mee.

Op de Mariabaan laat ik een aantal kleppers passeren maar blijf wel zo alert niet helemaal achteraan te gaan rijden. Perry voelt zich vandaag goed en rijdt een tijdje voor de groep uit. Zodra we langs de Weg naar Wouw het fietspad willen oprijden is daar net een argeloos echtpaar die ongetwijfeld zich van ons de "Pl.." is geschrokken toen we links en rechts op respectievelijk fietspad en rijbaan onze weg vervolgden. Zelf kies ik voor de rijbaan want wachten = nooit meer terugzien".

Mark en Ludo maken tempo en zo rijden we nabij de Wouwse Hil Perry voorbij en rijden we als eerste de Westelaarsestraat op. Met Roy sluit o.a. ik aan bij een renner in een oud Vacansoleil-shirt. Die rijdt een goed tempo maar even later komt Roy op kop te rijden en hij moet dat als "te kloppen man" een tijdje volhouden. In de Chicane springt John Mens weg maar onder impuls van Albert en nog iemand pakken we hem terug. Op 1 km rijden er 3 of 4 man lichtjes vooruit en ik probeer nog eenmaal zelf het tempo op te voeren. Het lukt net niet om tot het laatste bultje op 300 meter de snelheid vast te houden want op 500 meter rijdt iedereen me voorbij. Ik vindt het mooi geweest en gun met name Richard, 6e plek, voorang. Roy komt te vroeg op kop waarna Charl het voor hem kan afmaken. Johan wordt nog derde, Daan 4e en ik vermoed Joop (?) 5. Plotseling rijdt zowaar ook Piet van Egeraat me voorbij, hij was per ongeluk bij de A verzeild geraakt.

Bij de Kajuit worden we opgewacht door een montere Bas ter Stege, vergezeld door partner Helen. Hij maakt het goed na zijn sleutelbeen-operatie 2 dagen eerder!

Volgende week vertrekken we om 8 uur voor de rit naar "Eindewegen", zie de ritinformatie!

Reinier Goosens