You are hereArdennenweekend - dag 1

Ardennenweekend - dag 1


By dommeled - Posted on 20 March 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
22 Jun 21 leden Zaterdagrit 91 KM RenePunt
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1225 Half bewolkt 18 C W 3

MOOIE AFTRAP ARDENNENWEEKEINDE

De voorspellingen voor morgen, de Ardennen-zondag zullen we maar zeggen, zijn ronduit slecht helaas. Vanuit het zuidwwesten in de loop van de ochtend een uitgebreide zone met regen en matige temperaturen. Voor vandaag was er gelukkig beter weer voorspeld en dat zou ook uitkomen!

Na een voorspoedige heenreis streek de Blauwe Markies Brigade neer op de camping Petit Suisse in Dochamps nabij La Roche. We hebben hier 8 stacaravans gehuurd. Vanuit hier zullen we vandaag en morgen een leuke rit maken in de werkelijk schitterende omgeving van de camping. Dorpjes als Durbuy, Hotton en La Roche zijn hier vlakbij, net zo als diverse leuke en pittige klimmetjes.

Jochem en Ludy hebben dit weekeinde prima geregeld, hartelijk dank hiervoor!! Snel kleedt iedereen, voor zover dat nodig was, om en al snel zijn we op pad. Jan Hermes zal pas vanavond aansluiten en dus moeten we die eerste dag het zonder volgbus doen. De route gaat vandaag in eerste instantie voornamelijk naar het zuiden om wat fraaie bergjes aaneen te rijgen. De temperatuur is een graadje of 17 en de wind is matig. Er zijn redelijk wat wolken maar regelmatig prikt de zon daar doorheen zodat het al met al prima fietsweer is!

De meesten leggen die dag zo'n 83 km af. Een klein groepje doet een klein ommetje langs het verbouwde huisje van René P. Verder test iedereen zich met enige regelmaat om te kijken hoe de benen aanvoelen. Velen houden hun kruit droog tot morgen. Toch zijn de verschillen weer groot wat tot gevolg heeft dat er vaak gewacht moet worden boven aan de klimmetjes.

Eenmaal terug op de camping gaat iedereen zich opfrissen. Om 19.30 uur worden we aan de BBQ verwacht. De campingeigenaar heeft er een mooi buffet van gemaakt en er was voldoende te eten voor iedereen. Enige minpuntje was dat het even duurde voor de BBQ echt warm was. Voorzitter René probeerde dat nog wat te bespoedigen door een halve fles aanmaakvloeistof op de kolen te spuiten. Zonder succes overigens.

Na de BBQ werd binnen in de kangtine door velen de EK wedstrijd Spanje - Frankrijk gekeken. Daarna zocht iedereen zijn eigen bedje op en kwam er een einde aan de eerste, gezellige, dag van dit Ardennenweekeinde!

Daan.