You are hereStandaardbuiten

Standaardbuiten


By Rob Naaijkens - Posted on 26 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
05 Aug 35 leden Standdaarbuiten 88 KM JochemNi
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1231 Zonnig 20 C 2

Standaardbuiten in de Zon!

Hoewel het om 7 uur nog pijpestelen giet is het, als ik om 08:30 naar Bergen op Zoom fiets, droog. Het wegdek zeker (nog) niet maar ja dan de fiets maar poetsen vanmiddag. Nog voor Bergen op Zoom komt de Roosendaal delegatie mij voorbij. Met Rob, Jan Kees en vriend, tevens gastrijder vandaag, fietsen wij gezamelijk naar de Kajuit alwaar het gezellig druk is. Jan Kees fluistert mij nog even toe dat als ik vandaag voorin wil eindigen ik zeker in zijn buurt moet blijven want hij heeft goede benen. Ik neem mij voor zijn advies ter harte te nemen.

De opkomst vandaag is prima want er zijn er veel leden terug van vakantie. Vandaag is er geen bus want Jan Hermes is naar een beurs. Maar iedereen heeft er zin in vandaag en met 35 man gaan wij gemotiveerd op weg. Jochem en Renzo nemen het eerste deel kop voor hun rekening. De omstandigheden zijn perfect. Een heerlijk zonnetje en een prima temperatuur met niet te veel wind. Wij hebben het dit seizoen regelmatig minder getroffen. De route loopt via Wouw naar de Borchwerf en verder via de Oostkant van de Vliet naar Stampersgat. Hier helaas een lekke band voor Arjan waarbij velen de wachttijd gebruiken om een sanitaire stop te houden. Gelukkig blijft het vandaag alleen bij deze lekke band. Na Stampersgat gaan wij richting Standaardbuiten ons doel vandaag. Onze vaste koprijder Adrie is weer op zijn vertrouwde stek en doet veel kop. Het tempo is prima. Iedereen kan goed mee in deze omstandigheden. Via Oudenbosch, Zegge, Rucphen, Schijf, Roosendaal naar Nispen alwaar wij vlot bij de splitsing A en B zijn om te beginnen met de finales.

Met maar liefst 20 man start de A finale. Onder deze omstandigheden zien veel leden mogelijkheden om een goede finale te rijden maar in het begin is daar niet veel van te merken. Met zo’n 32 km rijden wij over de Ouwerveldeweg totdat Reinier besluit het te proberen. Hij rijdt op zijn “Vinokoerovs” weg en niemand reageert totdat wij de Vleetweg opdraaien en de bocht richting Schouwenbaan nemen. Het tempo wordt vooral onder impuls van Johan flink opgeschroeft en Johan en Charl zitten even los van de rest van het peloton Net wanneer Reinier stilvalt passeert de rest van de groep met hoge snelheid. Het tempo wordt nog een paar keer flink opgeschroeft maar tot aan de camping komt verder niemand in de problemen. Het is braderie in Wouwse Plantage en bij de camping is het zo druk dat wij met zijn allen in de remmen moeten om veilig te passeren. Ook wanneer wij het fietspad opdraaien nog even goed opletten wegens medefietspad gebruikers. De oversteek naar de Westelaar verloopt zonder problemen. Johan en Roy proberen de finale hier hard te maken en ook Rob Naaijkens is actief. Regelmatig wordt het tempo tot boven de 50 opgeschroeft maar even regelmatig valt het stil. Zover ik heb gezien hoeft er niemand af en vooral respect voor John Boer die vandaag goed bij blijft bij de A. Wanneer wij richting Tol rijden is het Rob die een klein gaatje heeft. Frenk rijdt er hard naar toe maar er ontstaat geen samenwerking bij de twee heren en beide worden weer terug gepakt. Ook Mark probeert het nog een keer maar iedereen rijdt goed en de massa sprint is onafwendbaar. Het is Johan die het knap en verdiend afmaakt voor Charl en Jan Kees. Ik word achtste net na Renzo en net voor Richard die zonder invloed van gastrijders prima mee zit.
Bij de B wordt John van Broekhoven 2e dus ik neem aan dat Wouter of Corrie de overwinning heeft gepakt....
De koffie en het terras bij Lianne zijn prettig en wij eindigen zoals wij begonnen, lekker in de zon.

Lars van der Beek