You are hereVlake

Vlake


By Rob Naaijkens - Posted on 26 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
22 Jul 20 leden Vlake 84 KM BasStege ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1229 Licht bewolkt 18 C O 2

Via via naar Vlake

Vandaag schitterend weer voor een mooi ritje naar Vlake. De nieuwe navigatieapparatuur stond op scherp en met 20 leden aan de start reden we via het Beatrix "bos" de plaat af richtig Zeeland. Rustig peddelend en keuvelend ging het over de oude Zeeuwse weg in de richting van Yerseke.

Bij de spoorwegovergang moesten we even wachten op de trein en haalden we en-passant een andere tourclub in. Een derde tourclub die al heel de tijd een eind voor ons reed en van ons vandaan reed, was sneller uit de startblokken en reed in de richting van Krabbendijke.

Via de dijk reden we langs Yerseke en vlak bij de Lamb-Weston. Hier ontstond enige verwarring. Navigatie was een beetje van slag, het juiste weggetje werd niet gevonden en voor we het goed en wel wisten waren we aan het klimmen op de brug over het kanaal en rijden we richting Kapelle Biezelinge. Niet voor lang overigens, want aan de andere kant van de dijk steken we parmantig de weg over en draaien terug: weer de brug over. Net voorbij de brug slaan we dan rechts af het fietspad op, Bas licht verbijsterd achter latend op de rijksweg, want over dit fietspad mag hij niet met de bus.

Het zonnetje schijnt lekker, hier en daar een wolkje,, en de tourclub trapt de kilometers weg in de zeeuwse polder. Een onverwachte stop voor een "bio-break" is het enige vermeldenswaardige en dan rijden we alweer op het tijdrit parcours, de start van de finale naar Ossendrecht.

De A- draait eerst nog een rondje door de polder en zodra we weer langs de dijk rijden wordt het tempo opgevoerd door Johan den Boer. Lange tijd wordt er in een lint gereden, tot we rechts afslaan. Het tempo gaat omhoog en de eerste aanvalletjes komen. Rob, Roy en Johan zijn degenen die het vuurtje op proberen te stoken, maar de gaatjes die ze slaan worden iedere keer strak dichtgereden door de Petacchi's en van Poppels van TC de Markies. Pas bij de windmolens valt de definitieve slag. Als counter op een aanval van Roy springt Johan weg. In zijn wiel zit Charl en Roy weet ook nog mee te springen. Daarachter word de groep aangevoerd door de voorzitter. In eerste instantie lijkt hij het gat beperkt te houden, maar als de groep stil valt op de Bathse brug zijn de drie vooraan definitief vertrokken.

De niet zo streke maar constante tegenwind in de finale eist kennelijk zijn tol en de drie sterksten rijden vooraan. Daar trekt Roy de sprint aan en Charl en Johan spurten naar de meet. Op die meet is het echte onduidelijk wie er het eerste zijn wiel over drukt. We kunnen helaas geen finishfoto bestuderen, dus hebben we een unicum in voor onze club: Charl en Johan eindigen ex-aequo en winnen beiden deze rit!

De B is dan al lang gefinisht, daar was enige onduidelijkheid wat nu eigenlijk de meet was. Perry en Corrie hebben veel kopwerk verricht, Jac was als eerste over de streep op de weg, Pim was als eerste bij het bordje Ossendrecht.