You are hereStampersgat

Stampersgat


By Rob Naaijkens - Posted on 26 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
08 Jul 11 leden Lange Schouw 60 KM RobPeter ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1227 Lichte regen 17 C Z 2

BUIENRADAR ZAT ER WEER NAAST MAAR NAT WAS HET!

De voorspellende waarde van Buienradar (en weeronline.nl) is beperkt. Dat weten we bij de club als geen ander. Daarom besloten René en ik vanochtend om ondanks de voorspellingen 'gewoon' een clubrit te rijden. Dat het even na negenen droog zou worden klopte dus niet en dat het na 11.00 uur hard zou regenen net zo min. Achteraf hadden we de clubrit dus niet moeten inkorten. Maar dat is achteraf!

Even na negenen staan Frank, Roy, voorzitter René, Renzo, Paul, Robbert Maartense, John van Broekhoven, Adri, Reinier en ik bij de Kajuit. Rob Peters is er ook, hij zal de bus rijden vandaag. Hij was in ieder geval blij dat hij droog zat! Tot slot was ook Jack Everaard ook nog van de partij. Hij wil nog steeds zo graag lid worden van de club dat een beetje regen hem niet afschikt!

Het druppelt nog steeds wanneer we op gang komen. Vandaag dus niet route Stampersgat zoals de bedoeling was maar het vertrouwde rondje Lange Schouw. Zo zouden we op thuis thuis zijn en de 'echte' regen van 11.00 uur voor blijven. Zoals al gemeld was dat achteraf niet nodig. Het is een graadje of 17 en er staat nauwelijks wind. Eigenlijk dus nog niet eens zo slecht weer, op die vervelende nattigheid na dan!

Na een wat aarzelende start de stad uit via Vredenrust hebben we al snel een mooi tempo te pakken. De sfeer is prima en bovenal relaxt! We rijden netjes twee aan twee, dat kunnen we dus best! Het eerste uur blijft het druppelen en ik vraag me af of we natter worden van het hemelwater of van het opspattende grondwater? Maakt natuurlijk niet zo veel uit, nat is nat! Daarna gaat het even wat harder regen maar daarna droogt het op. Je ziet heel voorzichtig wat droge plekken op de straat ontstaan en ook zie je soms vaag de contouren van de zon door de steeds dunner wordende bewolking heen!

Niet alleen de regen speelt ons vandaag parten. Ook de wegenbouwers zijn zo vlak voor de vakantie nog even druk bezig geweest want op de Vleet schijnt weer een hoop steenslag te liggen? We nemen dan ook maar het zekere voor het onzekere en rijden niet via het vertrouwde finaleparcours terug maar gewoon via dezelfde weg als we gekomen zijn. Vooraf was al afgesproken geen finale te rijden maar het is voor sommigen toch moeilijk om hun goede benen in toom te houden.

Eerst gaat Paul al ruim voor de Westelaarsestraat aan en rijdt een tijdje voor de groep uit. Adri moet gewoon 40 km/uur rijden om onze koploper tot de orde te roepen. Daarna is het John die tot twee keer toe er tussenuit knijpt. Maar ook hij wordt beide keren weer terug gepakt en maken we ons op voor een klein sprintje. Adri houdt in eerste instantie nog het tempo hoog en daarna doet Robbert met Reinier hetzelfde. René en Roy besluiten zich tog nog even samen te meten en de jongste komt uiteindelijk als eerste over de streep, voor wat dat waard is!

Corné is inmiddels af afgebeld en iedereen gaat nu weer op huis aan. Het is inmiddels helemaal droog.....

Daan.