You are hereStandaardbuiten

Standaardbuiten


By Rob Naaijkens - Posted on 10 October 2010

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
24 Oct 5 leden Lange Schouw 60 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1042 Regen 5 C ZW 5

(Club)rit 24 oktober, A en B finale, geen favorieten

In de nacht voorafgaande aan deze clubrit wezen regendruppels op de rolluiken in de richting van een afgelasting.

Toch de wekker op tijd gezet en om kwart over 7 maar een eerste blik op de buienradar. De 3-uursvoorspelling viel eigenlijk nog niet zo heel erg tegen, mogelijk aan het eind van de ochtend wat overtrekkende vlekken maar daarvoor niets te zien. Dus, snel even de site raadplegen om 8:15, geen meldingen. Voor alle duidelijkheid meldt ik zelf nog gauw even op de homepage dat we vandaag de clubrit Standaardbuiten zullen rijden! Dit om eventuele twijfelaars toch naar de Kajuit te lokken!

 

Prompt hoor ik ineens weer gekletter van regendruppels op het zolderraam als ik me daar sta om te kleden! Dat buitje trekt al snel over en zo rijdt ik om 8:45 weg naar de Kajuit. De weg is nat maar geen dreigende wolken in de lucht wijzen op een dreigend nat pak! Als ik om goed vijf voor negen arriveer zijn er nog maar slechts 4 leden en 1 chauffeur (Jochem) die staan te wachten. Ik denk nog, er zullen nog wel wat leden komen zodat we in elk geval met z'n tienen of wat meer een clubrit kunnen rijden. Maar het is al over negenen en nog steeds staan slechts Richard, Lars, Joop, Rene Punt en ik te wachten maar zelfs Piet komt zich niet op het laatste moment nog melden!

 

Joop, Richard, Lars en ReneWe besluiten dan maar een ritje Lange Schouw te rijden, Jochem is alsnog bereid met de bus achter ons te gaan rijden. Met een gevoel van verbazing rijdt ik met de anderen Bergen op Zoom uit. Verbazing omdat het inderdaad wel wisselvallig en enigzins onvoorspelbaar weer is maar ook de nog komende kilometers bewijzen mij in elk geval dat het rijden van de clubrit mogelijk was geweest. Als ik later thuis ben zie ik dat om 8:30 een melding op de site is gezet waarin de afgelasting van de clubrit ivm voorspeld slecht weer (hagel, windstoten?). Enfin, het zij zo.

We rijden met ons quintet naar Horendonk, Lange Schouw en Schijf. Kennelijk zijn de bikkels die nu op de fiets zitten niet zo goed bekend met het parcours richting Nispen want bij het naderen van Roosendaal rijden ze prompt de afslag naar de Rozenvendreef voorbij! Intussen neemt de wind wel wat toe maar van windstoten is absoluut geen sprake. Er wordt stiekum al gespeculeerd over het verloop van de finale..... Richard laat zich al kilometers tevoren nog nauwelijks op kop zien waar vooral Lars en Joop het tempo bepalen.

We rijden vandaag de route van de B-finale en op de Mariabaan zijn 't Lars en Joop die versnellen. Niemand ligt daar wakker van en iedereen volgt. Op het fietspad langs de weg naar Wouw zet dit scenario zich voort maar niemand hoeft los te laten. Telkens valt het tempo stil totdat Joop, Lars of Rene het tempo weer oppakken. Zelf besluit ik slechts te volgen maar dan ook niemand te laten wegrijden. Tot meer voel ik me overigens ook niet in staat maar dat terzijde!

Achter de Wouwse Tol springt opnieuw Joop weg en zijn demarrage wordt door mijzelf en Lars beantwoord. Lars rijdt vervolgens sluipend weg en ik laat op kop het tempo terugvallen want ik gun Lars deze eer wel na zijn bijna-overwinning van een paar maanden geleden! Nu kan Rene het niet laten om achter Lars aan te springen die ondertussen ook op 500 meter voor de streep stilvalt. Ik stel me ten doel vooral onze kampioen te neutraliseren en de eer dan maar aan de snelste van ons allemaal, Joop, te gunnen. Daar lijkt het ook op uit te draaien maar op het moment dat ik meen dat Joop buiten schot is en ik Richard uiteindelijk wat ruimte geef valt Joop ernstig stil en weet onze sluwe veteraan toch nog als eerste voor Lars en Joop de streep te passeren. Kennelijk zijn de eerdere inspanningen voor Lars en Joop teveel van het goede geweest. In elk geval hebben WIJ dan toch maar mooi 60 kilometer gefietst in prima omstandigheden, hetgeen overigens niet betekent dat we met een schone fiets thuiskwamen....

Bij dit korte verslagje hoort ook nog een kort filmpje, de kwaliteit is net voldoende om de renners te herkennen...

Heb je je nog niet aangemeld voor de snertrit, doe dat dan nu. Ook heb ik uit betrouwbare bron begrepen dat er op 12 november een gezellige feestavond wordt georganiseerd waarvoor al velen zich (met partner) hebben aangemeld. Maar nog niet allemaal, dus doe dat z.s.m. naar John van Broekhoven!