You are hereKrabbenkreek

Krabbenkreek


By Rob Naaijkens - Posted on 26 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
10 Jun 33 leden Krabbenkreek 79 KM Rob Naaijkens ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
2223 Zonnig 19 C ZW 3

Foto's vind je hier
En de finish op video hier: http://tcdemarkies.nl/movies/2012video_wmv/120610_TCM_Finish_A_Krabbenkr...
Draaien en keren over het eiland Tholen

Om 09:00 vertrekken wij met 33 leden op een gelukkig weer zonnige zondagmorgen.
Dit na het echec van afgelopen weekend waarbij onze clubrit letterlijk in het water viel.
Eerder deze week was de voorspelling voor vandaag nog ronduit slecht maar nu hebben wij ideale omstandigheden. Eigenlijk is 33 leden dan best een lage opkomst voor zulke goede omstandigheden met een afstand vandaag die voor iedereen prima te doen is. Zo mis ik onder andere de helden van de Mont Ventoux, Robbert van Veen, Hylke en Mark en ook John Mens die had beloofd dit weekend zijn come-back te maken. Maar gelukkig is Richard er wel weer, eveneens net terug van de Mont Ventoux .

Rene en Renzo nemen het eerste gedeelte kop voor hun rekening want zij moeten het bier van gisteravond uitzweten. Na de passage van het stadje Tholen neemt onze grote clubkampioen Sjel samen met Reinier, die de route op zijn duimpje kent, de kop en zij blijven vervolgens zo’n beetje de gehele clubrit tot aan de finale op kop rijden. De route over het eiland is prachtig. Wij draaien en keren zonder eigenlijk een dorpje aan te doen. Onder deze omstandigheden is een ritje over Tholen prima. Met mooi weer is het eiland sowieso mooi en in tegenstelling tot twee weken geleden hebben wij weinig last van tegenliggers. Naast mooi is het eiland op de zondagmorgen vooral stil en rustig.
Rob Naaijkens is chauffeur van dienst en die heeft weinig te doen deze ochtend. Zover ik heb kunnen waarnemen heeft alleen Richard een lekke band gehad. Rob vermaakt zich naast chauffeuren met het maken van foto’s die reeds op de site staan.

Na het passeren van St Annaland rijden wij de vertrouwde route over het fietspad richting finale. Reinier rijdt op kop en Kees die in zijn wiel zit denkt goed te zitten voor de A finale maar Reinier slaat bij Nieuw Vossemeer rechtsaf om met de B groep mee te rijden. Zo komt Kees op kop te rijden en blijft dit doen tot aan de Zeelandweg Oost waar het spel echt begint.

Een grote groep zit bij Kees in zijn wiel want er is veel animo voor het rijden van de A finale. Toch blijft het in het begin van de finale rustig. Niemand neemt echt verantwoordelijkheid totdat onder andere Daan, Charl, Jan Kees en René de knuppel in het hoenderhok gooien. Gelijk komt iedereen op de kant te rijden op het fietspad maar iedereen rijdt goed en er komt geen schifting waarna het weer stil valt. Na de bocht bij de Zwarte Ruiter te hebben genomen zijn het Ludo en Charl die samen een poging doen om weg te komen.

Het tempo wordt flink opgeschroeft en Adri is het eerste slachtoffer die hier de groep moet laten lopen. Na de twee vluchters te hebben ingerekend blijft het tempo hoog maar wegkomen doet niemand totdat onder andere Renzo, Daan en wederom Charl (hij was zeer actief vandaag) een nieuwe demarrage plegen. René maakt alleen de oversteek waarna onder andere Perry en Albert de groep weer terug brengen. In de bochtjes wordt hard gereden maar niemand komt meer weg. Ikzelf heb problemen met mijn ketting die regelmatig overslaat en laat de groep op het einde lopen ondanks hulp van Perry. Het is gewardeerd!

In een mooie sprint die wordt aangetrokken door Joop is het voorzitter Rene die wint voor Jan Kees en Frenk. Richard behaald een knappe 6e plaats. De B finale is een prooi voor Rob Franken die John verslaat omdat hij denkt bij het bordje Halsteren te hebben gewonnen??

Na afloop is het prima vertoeven op het terras bij Corné en Lianne. Ik geniet na van after party. Frenk krijgt onder andere een standje dat hij meer aanvallend dient te rijden en iedereen heeft zijn eigen finale beleefd. Het was weer een genoegen.

Lars van der Beek