You are hereGrote Sjeldeprijs

Grote Sjeldeprijs


By Rob Naaijkens - Posted on 26 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
14 Apr 7 leden Zaterdagrit 169 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1215 Licht bewolkt 11 C N 3

Met z'n zevenen, Lars, Daan, René v D, Perry, Robbert v V, Rob F en Renzo, togen we iets voor half acht deze zaterdagochtend af naar Schoten bij Antwerpen voor de Grote Scheldeprijs. Helaas zonder Sjel want die zaf het toch niet zitten om zich helemaal leeg te rijden.

Bij het vertrek lag een dikke laag rijp (!) op de auto's. Al met al dus een frisse start van de dag alhoewel er geen wolkje te bekennen was. De temperatuur liep dan ook vrij snel op tot een graad of tien. Eerst stond er weinig wind maar in de loop van de ochtend trok ze wel wat aan. Helaas was de wind voornamelijk noord waardoor we vandaag heel veel met de wind in de zij hebben gereden!

In het begin hadden we de wind konstant schuin van voren als we in de richting van Hoogstraten rijden nabij de Nederlandse grens. Desondanks rijden we stevig door, regelmatig losse rijders opvegend die dan even later weer uit de staart moesten lossen.

Pas na ruim 52 km komen we op de eerste verzorging aan. OP de site stond dat dit al op km 42 had moeten gebeuren! Dat was een slechte voorbode op wat ons nog te wachten stond!?! De verzorging was zelf prima! Voldoende keus uit (energierepen en koeken, fruit en isodrank. Iedereen kan even bij tanken en dan gaan we op pad voor deel twee van de rit, nu de wind schuin van achteren.

De iutpijling was goed. Toch presteerde eerst Robbert het o vooraan rijdend een pijl en dus de afslag te missen. Een hoop gebrul en geschreeuw van achteruit mocht niet baten en hem waren we even kwijt! Even later deden Rob en Lars exact hetzelfde: al keuvelend mistten ook zij een pijl......

Toch kwamen we na ruim 100 kilometer gezamenlijk aan bij de tweede verzorging. Hier is het een aanzienlijk stuk minder druk. Deze verzorging is dan ook alleen maar voor de 155 km. Verder ook hier weer een prima aanbod en zelfs WC's waar we ook gebruik van maakten!

Wanneer we weer op gang trekken blijkt dat de inspanning van vandaag al diepe sporen heeft nagelaten bij wat deelnemers. Telkens wanneer we de snelheid weer opvoeren moet er gelost worden. AL snel besluiten Rob om eigen tempo te gaan rijden terwijl Robbert besluit bij hem te blijven. Maar ook bij de voorsten merk je dat het beste eraf is.

En dan begin ik me ook zorgen te maken over de totale afstand. Naarmate de teller richting de 155 km komt bekruipt me het gevoel dat het toch wel een aanzienlijk stuk langer is dan aangekondigd. Uiteindelijk zullen we 169 km rijden, een fikse overschrijding die ze best wel van te voren hadden mogen vertellen! Het enige smetje op verder een heel leuke rit met prima organisatie!

De laatste 20 kilometer zijn voor mij persoonlijk de zwaarste. Ik heb net een lang stuk op kop gereden met het idee dat we er bijna waren. En dan hakken die 14 km extra er bepaald hard in!! Het tempo zakt nu dramatisch maar niet alleen bij mij. De deelnemers die we opgeveegd hebben zitten er ook allemaal doorheen of ze nemen tenminste niet over! Het toetje over de stroken kasseien gaan eigenlijk helemaal nog niet zo slecht zij het dat wel tegen de kramp in beide benen aanzit!

Na de kasseien volgt het lange saaie stuk langs het kanaal en nog een dito stuk richting Schoten. Al hoewel ik het gevoel heb nauwelijks nog vooruit te komen ben ik nu de rest van de groep kwijt. Zij komen een paar minuten later alsnog aanzetten bij de sporthal en weer even daarna gevolgd door Rob en Robbert.

We doen ons tegoed aan de lekkere spaghetti en bestellen nog een colaatje. Daarna is het omkleden. Voor die dames onder u die van lekkere volwassen mannenlichamen houden was het overigens smullen: 6 poedelnaakte mannen in een leker zonnetje die schonen kleren aanschieten! Daarna is het de fietsen opladen en terug naar huis! Eenmaal in de auto schiet de kramp nog een paar keer in mijn tenen (??) maar verder gaat alles prima en zonder files rijden we weer terug naar Bergen.

Mannen, bedankt voor deze leke dag!

Daan.