You are hereRucphen

Rucphen


By Rob Naaijkens - Posted on 24 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
18 Mar 41 leden Rucphen 91 KM ReneKool RenzoLev
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1211 Half bewolkt 7 C W 4

Voor de derde achtereenvolgende week rijden we een clubrit met een grote opkomst, vandaag 41 inclusief Rene Koole. Hij vervangt Jos Herrings als chauffeur van de volgbus.

Omdat ik ongemerkt laat ben om naar de Kajuit te fietsen rij ik de groep maar via het Boerenverdriet tegemoet, ook de "Johnnies" Mens en Koolen sluiten daar aan. Kennelijk is t vertrek wat vertraagd want we rijden al de Boulevard op als de groep zich net in beweging heeft gezet voor de clubrit. Onderweg sluiten de roosendaalers Jan Kees en Rob nog aan zodat we vandaag aan 't genoemde aantal van 41 komen. Als nummer 42 rijdt ook nog Jack Everaerd mee, hij staat op de wachtlijst om lid van de TC te worden.

Hoewel de lucht nog grijs en bewolkt is blijft 't droog. Door de regen van de avond en nacht tevoren liggen de wegen er wel nat en modderig bij dus wordt 't vandaag weer wel fietsen poetsen en ik merk al snel dat mijn fietskeuze van vandaag de juiste is geweest. De nieuwe blijft ook vandaag nog even thuis op zolder.

Zonder al teveel bijzonderheden rijden we via Welberg en Kruisland naar Stampersgat. Af en toe wel wat gemor over de toch oplopende snelheid maar er zijn geen leden die er door moeten afhaken. Traditioneel rijdt Adri vooraan een aantal meters los wat er even traditioneel toe leidt dat hij na een kilometer of wat achteromkijkt en weer terugzakt. Opvallend veel kilometers op kop zijn er vandaag voor Frenk en ook kampioen Sjel is op kop gezien.

Bij 't uitrijden van Schijf is er op kop even een vreemde actie door plotseling ervoor te kiezen om op het fietspad links van de weg te gaan rijden. Degene die deze ingeving heeft gehad zal al wel 't nodige hebben gehoord hierover, maar laten we dit daar in elk geval maar niet meer doen, zeker als ik terugdenk aan de grote groep tegenliggers aan het einde van dat fietspad waarbij we tegelijkertijd door naar rechts uit te wijken een aantal automobilisten de schrik op 't lijf jagen.

Zo rijden we na 70 km de Ouwerveldenweg op en dat betekent dat de finale is aangebroken. Kees Simonis rijdt er even op kop maar besluit vervolgens zich te laten voorbijrijden en een stuk af te snijden om zich nog eens te laten bijhalen.

Op 't moment dat ik een groep fietsers en een auto ons tegemoet zie komen zie ik tegelijkertijd vlak achter me Johan aanzetten om weg te springen. 1 vindt ik dat erg vroeg en 2 in de wetenschap dat meteen een groep in zijn wiel zal proberen te springen gevaarlijk met de naderende tegenliggers. Ik doe dan ook even de deur dicht zodat we veilig de tegenliggers kunnen laten passeren. Vervolgens gaat het tempo omhoog door onder andere Daan, Rob, Jan Kees en weet ik wie nog meer. Tot op de Schouwenbaan blijft dat maar doorgaan en doordat ik achter in de groep terechtkom moet ik enkele meters loslaten.

Met de forse (zij)wind is het best zwaar en ook zie ik dat Rob Naaijkens het zwaar heeft. Met sleurwerk van John Mens, Robbert Hopmans, Rob Naaijkens en mezelf weten we op de Weg naarWouw weer aan te sluiten bij de groep. Op de Westelaar is er uiteindelijk een vlucht van Johan, Hylke en Jan Kees die reikt tot de streep. Die streep is nog nauwelijks waar te nemen. Tot verrassing van de volgers lukt het Jan Kees niet om in de sprint Johan achter zich te houden. Mogelijk toch de afstand verkeerd ingeschat en dus te vroeg aangegaan? Benieuwd naar de verklaring van Jan Kees! Het geeft in elk geval maar weer aan hoe sterk Johan den Boer op dit moment fietst. Hylke wordt 2e nog voor Jan Kees.

Opvallend is ook dat de dappere b-rijders die de afgelopen weken bij de A meekonden vandaag niet bij de A waren te zien. Waar waren Robbert (van Veen), John van Broekhoven, grote voorbeeld Sjel?? En tja, Joop, die rit bij de B van 2 weken geleden.... en nu alweer in een zware winderige finale vooraan bij de A? Benieuwd naar de reacties......

Reinier Goosens