You are hereOesterdam-Tholen

Oesterdam-Tholen


By Rob Naaijkens - Posted on 24 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
11 Mar 41 leden Oesterdam-Tholen 72 KM PerryHee ReneDong
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1210 Zonnig 12 C N 2

41 leden onder een stralende zon over de Oesterdam!
 
Met 40 fietsende leden en Perry in de bus hebben we vandaag een hele mooie rit afgewerkt over het eiland Tholen. Lees hieronder verder voor het verslag van Daan
 
Wanneer ik dit verslag maak kom ik net uit de tuin waar ik even een half uurtje lekker in de zon (uit de wind) heb liggen luieren. Niet dat ik moe was van de finale, daar kom ik later nog op terug, maar omdat de eerste lentedag va 2012 gelukkig samenviel met onze tweede clubrit van dit seizoen!
 
Gisterenmiddag was ik met het gezin nog naar het strand bij Zoutelande geweest. Onderweg brak heel spichtig de zon wat door de hoge bewolking heen en hoopten we op een lekker strandwandeling in de zon. Helaas reden we vlak voor Vlissingen een grote mistbank binnen die het komende uur niet zou verdwijnen. We mochten blij zijn dat we de waterlijn konden zien. Pas tegen de tijd dat we in de strandtent ons eten al hadden besteld loste de mist op! Het zou wel de voorbode worden voor een fraaie zondag!
 
Wanneer ik deze zondagochtend om acht uur uit mijn bed kom schijnt het zonnetje al lekker door het raam de slaapkamer in. De temperatuur is dan al zo'n zeven graden en zo te zien staat er nauwelijks wind! Kortom, prachtig fietsweer. De benen voelen goed, de rest van het lichaam ook en dus heb ik er veel zin in. Met mij blijkbaar nog veel andere leden want de opkomst is iets minder massaal dan vorige week maar met toch nog 41 leden wederom van de hors categorie! Zodra Piet is aangesloten rijden we onder de leiding van onze blote-benen-voorzitter weg in zuidelijke richting, de zon tegemoet. Vooraan wordt er lekker doorgereden wat na de bochten er voor zorgt dat er achterin met enig regelmaat flink aangezet moet worden. Verder gaat het in een mooi gemoedelijk tempo dat iedereen goed kan volgen. Met zo'n grote groep is het wel zaak om oplettend te rijden maar gelukkig ook vandaag weer geen ongelukken en komt iedereen weer heelhuids thuis!
 
Voorzitter René is vandaag routekapitein en zit ook praktisch altijd op de eerste rij om de route aan te geven. Rit Oesterdam-Tholen is echter een vrij gemakkelijke tocht met weinig draaien en keren. Sterker nog, eenmaal op de Oesterdam is het bijna alsmaar rechtdoor tot aan Sint Annaland. Zij het wel met de overwegend noorden wind vandaag recht op kop. Ik besluit om door de wind heen hier naar voren te rijden om wat foto's te schieten. Alleen hebben we de zon in de rug en al snel besluit ik om dat maar uit te stellen tot vlak voor de splitsing wanneer we wel richting het licht zouden fietsen. Zo rijden we op de splitsing af. Het tempo gaat onder aanvoering van onze nieuwe clubkampioen Sjel nu wat omhoog. Ik besluit om maar voorn te blijven om zo verrassingen te voorkomen. Na de splitsing kijk ik even achterom en schrik een beetje: zeker zon 25 leden vormen vandaag het A-peloton! Voor mij is een ding al wel duidelijk: ik wil niet met zo'n grote groep aankomen! Jan Kees voelt blijkbaar hetzelfde en gaat al snel als eerst het tempo opschroeven.
 
Het is nu goed opletten omdat er al wat gezwiept wordt. Gelukkig gaat alles goed en wanneer Jan Kees bijgehaald is en het tempo omlaag dreigt te gaan zet ik aan en wip langs de voorste mannen om er weer even wat snelheid in te gooien. De teller gaat wind mee zonder veel problemen boven de 50 km/uur. Dat lijkt me wat te veel van het goede en ik laat de teller terugzakken naar zo'n 43 km/uur.
 
Nu is het wachten op de eerste mannen om bij mij aan te sluiten. Helaas, ik hoor een zachte knal en een bekend pssss, pssss, pssssssss. F*ck, heb ik weer, ben ik lekker bezig en rijd ik lek. Ik stuur naar rechts de berm in en wanneer ik tot stilstand kom zie ik dat ik toch een lekkere voorsprong had. Maar goed, dat doet er allemaal niet meer toe. Voor mij is de finale al snel voorbij! Zeker als al snel blijkt dat ik niet alleen een lekke band heb maar dat de buitenband over een lengte van minimaal 5 cm gescheurd is! Ik laat de verse lucht dus maar weer uit mijn net vernieuwde achterband lopen, net zolang totdat de binnenband niet meer uit de buitenband steekt en ik rustig rijdend mijn weg kan vervolgen.
 
Ondertussen hoor ik via René dat de bus naar mij onderweg is. Onze voorzitter heeft een klein lachje om mijn lekke band van daarnet dus zelf moeten bekopen met een kapotte spaak! God straft onmiddellijk..... Perry pikt mij op en even later stapt ook René in de bus van Rinox Rob Franken. Een flink tijdje na de rest wandelen we de Kajuit in. Hier hoor ik met verbazing dat Johan zijn tweede zege heeft gepakt! Jan Kees die tweede zou zijn geworden is dan al op weg naar huis. Zijn relaas wijkt echter af van het verhaal van Johan: Volgens Jan Kees reed Johan inderdaad als eerste het bordje Halsteren voorbij maar omdat de finish tot echt pas op de dubbele streep even verder op ligt is de winnaar van deze tweede rit toch echt Jan Kees die hier met een duidelijke voorsprong als eerste overheen kwam!
 
Wordt vervolgt....
 
Filmpje: http://www.tcdemarkies.nl/Shows/D120311_TCM_2de_rit.html