You are hereRoosendaal

Roosendaal


By Rob Naaijkens - Posted on 24 January 2012

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
04 Mar 46 leden Rondje Roosendaal 68 KM JanHaver dommeled
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1209 Zwaar bewolkt 10 C ZO 2

Na een winter waarin er meer dan voorheen werd doorgetraind op de weg reden we met 46 leden ons traditionele "Rondje Roosendaal". Onder een grijze lucht vertrokken we kort na negen uur waarbij de eerste chauffeursbeurt van 2012 aan Jan Haverhoek ten deel viel.
 


Met een prima tempo, gemiddeld net iets onder de 30/uur, reden we een rit zonder enige vorm van tegenslag.
 
De finale werd geopend door Ludy Marcus en Reinier Goosens maar al snel was er een sterke uitval van Rob Naaijkens die even later werd bijgehaald door de al vroeg in vorm zijnde Johan den Boer. Achter hen waren er achtervolgingspogingen van Reinier, Rene, Albert, Hylke, Sjel, Mark en Ruben maar nooit genoeg om de vluchters bij te halen. Achteraan reden vandaag o.a. ook John van Broekhoven, Jochem Nieuwdorp en Robbert van Veen mee. Ook John Mens konden we weer begroeten die na een ontwenningskuur "Bietesap" weer op de weg terug is....
 
 
Johan en Rob reden in goede samenwerking naar de meet waar Johan de eerste ritwinst van 2012 pakte. Hoe 't allemaal had kunnen zijn werd natuurlijk uitgebreid tijdens de evaluatie "In den Kajuit" besproken.
 
Reinier Goosens Filmpje: http://www.tcdemarkies.nl/movies/2012video_wmv/120304_TCM_Roosendaal.wmv
 
Fotoalbum: http://www.tourclubdemarkies.nl/gallery2/main.php/v/2012/1209_roosendaal/
Record deelname aan openingsrit!
 
De openingsrit van 2012 heeft maar liefst 46 renners op de fiets gebracht, of eigenlijk 45 plus één in de bus! Slechts één rit heeft in het verleden ook 46 deelnemers gehad. Dat was de rit van 1 april 2007 (geen grapje!) over de Oesterdam, het clubrecord tot nu toe. Toen was het zonnig lenteweer met een temperatuur van zo’n 15 graden bij een sterke wind uit het noord oosten. 2007 was trouwens sowieso een recordjaar, zeker in het begin van het seizoen. In de eerste 10 ritten kwamen er toen gemiddeld 40 leden opdagen! Eens kijken of 2012 dat record ook kan evenaren!
 
In de recente historie van de club is dit de vijfde keer dat we de 45 leden of meer hebben. In 2010 was de openingsrit ook al druk bevolkt met 45 rijders en 3 oktober in datzelfde jaar kwamen we weer tot die score. 14 maart 2004, al een tijdje geleden was de eerste keer dat we 45 man hadden. Ritten van 40 man of meer komen iets vaker voor, al 31 keer als we de rit van afgelopen zondag meerekenen! Het topjaar 2007 nam toen 10 van deze ‘mega’-opkomst-ritten voor zijn rekening!
 
Maar terug naar de openingsrit van dit seizoen: een evenaring van het all-time-high record en een nieuw record voor de openingsrit! Eens kijken of we dat kunnen vasthouden!