You are hereDe Elite en hun Knechten, geen Hoofdrolspeler zonder Knecht

De Elite en hun Knechten, geen Hoofdrolspeler zonder Knecht


By Reinier Goosens - Posted on 03 November 2011

Na een record aantal ritten en dito finales is door Daan een resume gegeven waarin stuk voor stuk de hoofdrolspelers worden genoemd. Onbedoeld wordt aan het veelal opvallende optreden van een aantal leden tijdens de finales voorbij gegaan. Dat blijkt dan niet uit "top 3"-noteringen maar wel uit het rijden tijdens de finale voordat jongens die hun talent nog extra kunnen aanvullen met de nodige wekelijkse trainingskilometers de "bal inkoppen" en als eerste over de streep flitsen.

Denk aan het voortreffelijke, aanvallende rijden van de ware kampioen van 2010, Laaáárs! Regelmatig harken, maar vaak tot de streep erbij! En wat te denken van oude vos Snijders. Inderdaad, ook in de gelegenheid om veel te trainen maar plakken of niet, Richard zit er vaak bij en dat kan niet iedereen zeggen. Ruben Boonstra hebben we niet veel gezien maar ook dit jonge talent kan goed meekomen. Ook zeker vermeldenswaard Joop "Le Vert" Groen. Altijd toch een outsider voor de sprint en Joop is er dit jaar goed in geslaagd de rechte lijn vast te houden! Verder deden ook Renzo, Adri (hoewel niet consequent bij de A)en ikzelf mee en niet altijd alleen maar door te volgen. Ook Ludy Marcus hebben we een paar keer mee zien doen, Robbert Maartense had een goed 1e halfjaar maar kwam ongelukkig ten val tijdens de Tol-Training waarna we hem niet meer op de fiets hebben kunnen begroeten.

Bij de B zijn dit jaar regelmatig A-talenten vooraan geeindigd. Iemand die naar mijn idee de meeste zege's heeft gepakt, maar ik heb ze niet geteld, is Bas ter Stege. Ook Frank Tack sloop weer enkele malen slim als eerste over de streep. Andere jongens (en meisje) die het gezicht van vele B-finales bepaalden zijn Mark LeCoq-sportief, John van Broekhoven, Adri, Sjel, Jochem, Corrie, Rob (dan heb ik er gelijk een aantal tegelijk) en natuurlijk degenen die ik nu vergeet.

Conclusie: meer dan alleen zij die een A-finale wonnen hebben voor zichzelf dit seizoen ook een sportieve prestatie geleverd. We fietsen immers op een nivo waarin je 't je net niet kunt veroorloven om ook buiten de zondag nog wat te trainen en ik vraag me af of die er eigelijk wel zijn binnen de Markies. En fietsen gaan volgens mij al helemaal nooit meer in 't spreekwoordelijke vet vanaf november....

Kortom: op de eerste zondag van maart zullen de benen spreken. (of is de eerste clubrit op de eerste zondag van februari?)

Met sportieve groeten
Reinier Goosens