You are hereJubileumdag

Jubileumdag


By dommeled - Posted on 02 September 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
18 Sep 38 leden Lange Schouw 66 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1138 Lichte regen 14 C ZW 4

Groot peloton trapt af tijdens de jubileumdag!
 
38 leden en 7 oudleden hebben deze ochtend de clubrit gereden die speciaal vandaag openstond voor iedereen die ooit het clubshirt heeft gedragen. In het begin vielen er wat verdwaalde spetters maar verder bleef de regen keurig boven Zeeland zoals voorspeld!

Voorafgaande aan de rit drukte voorzitter Rene van Dongen de deelnemers op 't hart een maximale snelheid van 30/uur aan te houden om daarmee rekening te houden met de meerijdende oud-leden. Ook kondigde Rene nog aan dat we vandaag wel een splitsing A en B (=finale) zouden hebben.

Onder een wolkendek van uiteenlopende grijstinten vertrokken we even na negen uur en weer onder herhaalde aansporing van de bij de start immer ongeduldige Richard voor een jubileumrit waarvoor de rit "Lange Schouw" was uitgekozen. Juist een van de ritten die we als TC ook al jaren, soms meerdere malen per seizoen, rijden. Ook was dit jarenlang het zogenaamde "winterrondje".

De rit is genoemd naar de voormalige fabriek mét "Lange Schouw" juist op de grens tussen Horendonk en het kruispunt Achtmaalsebaan en Hoeksebaan. De oorspronkelijke route namen we daar meteen weer de afslag linksaf maar i.v.m. de toch gevaarlijke betonnen paaltjes die fietspad van de rijbaan scheiden is oit de route met een lus over Schijf uitgebreid.

Vandaag had ik mijn inmiddels wel bekende sleutelhangercamera bij en heb diverse leuke shots gemaakt onderweg. Op het moment dat ik nabij Lange Schouw vooruit was gereden om de aanstormende groep van 45 renners vast te leggen vanuit een shot waarbij ik eerst de Lange Schouw in beeld had kwam ik er achter dat de Lange Schouw niet meer is. In elk geval stond deze tot voor enkele jaren daar nog wel maar maakte toen al een bouwvallige indruk. Het was een roestige, merendeels metalen schoorsteen behorend tot de fabriek waarvan je nu de bouwvallige restanten kunt zien staan met daarop de tekst "De Schouw".

Het tempo was vandaag best wel fatsoenlijk maar tegelijkertijd wel duidelijk dat velen moeite moeten doen het tempo toch niet op te voeren. Maar e.e.a. is alleszins acceptabel verlopen, de enkele zin die ik er nog aan waag is erop te wijzen dat je vooral met de wind schuin of recht op kop niet koste wat kost meer dan 30 per uur moet gaan rijden want dat leidt achteraan echt tot problemen!
 
De oud-clubleden die ik zelf ken hadden in elk geval uiterlijk geen probleem om bij te blijven en reden verstandig in het voorste deel van de groep. Ook Ad van den Aarssen, larenlang bestuurslid en secretaris van de TC, kon op zijn ATB goed volgen evenals Christ van de Watering, Ineke Snijders (voormalig collega van Sjel), Jack Everaard, Andre van Dongen en Sjaak van Roosendaal.
 
Jack Everaard had 't twijfelachtige genoegen al in de eerste 10 kilometer lek te rijden maar uiteindelijk slaagde hij er in de bus in om z'n band te verwisselen. Frans Goddrie, begin juli zwaar gevallen, richt zich al op het fietsseizoen 2012 en bestuurd vandaag de volgbus.
 
Na Nispen formeren enkelen een groepje wat in tempo naar de finale wil rijden. Daardoor kom ik met dit groepje een vijftigtal meters los te rijden maar uiteindelijk kan iedereen nog op tijd aansluiten. Tijdens de finale is vooral Hylke zeer actief met mijzelf als enige slachtoffer daar van. Ik kan het tempo net niet volgen en heb enkele malen de hulp van Frans nodig om terug aan te sluiten. Toch speel ik nog een rolletje in de uiteindelijke finale. Voor de Wouwse Tol zie ik Frenk en Jan Kees weer enigzins vechten om het laatste wiel in de groep, ik sluit voor de laatste keer aan en rij naar voren om op 700 meter voor de streep de vaart erin te zetten. Ik verwachtte min of meer wel enkele sprinters zoals Jan Kees in m'n wiel maar uiteindelijk trek ik netjes voor Perry de sprint aan. Achter Perry wordt gekeken en gekeken en de vogel is gevlogen! Charl, Frenk en Perry zijn zeer tevreden, anderen berusten en een enkeling baalt van het koersverloop.
 
Terug naar de Kajuit waar de koeken en koffie goed smaken en de meesten snel naar huis gaan om op tijd terug te zijn voor het jubileumprogramma van de middag!

Reinier Goosens
 
Vanaf 13.30u is iedereen welkom bij de Kajuit. Om 14.00 uur willen we starten met een kleine stadswandeling van ongeveer 3,5 km. Vanaf 15.30 uur gaat de barbecue aan! Tot vanmiddag!
 
bestuur Tc de Markies.