You are hereLedenverslag: Grote Scheldeprijs

Ledenverslag: Grote Scheldeprijs


By dommeled - Posted on 17 April 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
16 Apr Zaterdagrit KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
201199

De gróóte Sjeldeprijs 2011

 
Nu weer gewoon grote Scheldeprijs 2011
 
Van het jaar jaar een voor mij volledig nieuwe ervaring. Een grote Scheldeprijs zonder onze voorzitter. René rijdt vandaag 250 kilometers in de Limburgse heuvels dus dat scheelt weer wat kilometers in het gemiddelde.
Verder was onze naamgever wederom, net als vorig jaar, verhinderd want hij ging met Suzanne een weekendje weg en toevallig net gelijk met de Scheldeprijs. Tsja Sjel daar trappen wij dus niet meer in...
 
Frank en Ludy zien er om verschillende redenen van af maar onze (knuffel)Beer van Borgvliet is wel van de partij. En zo zitten wij dit keer bij Robbert van Veen om 07:00 aan de koffie met Renzo, Jos, Hylke, Koos, Robbert, Jack (vriend van Robbert) en ik. Na een vlot ritje richting Schoten ontmoeten wij bij het college (vertrekplaats) nog drie belgische vrienden van Koos en Hylke. En zo vertrekken wij rond 8:20 aan onze tocht.
 
Na zeven kilometer heb ik lekke band nummer één, precies op de plek waar Daan vorig jaar lek reed. Na dertien kilometer heb ik lekke band nummer twee en zakt mijn moraal heel ver naar beneden. Gelukkig blijft de rest van de rit ons gezelschap gevrijwaard van verdere pech.
Hylke en zijn maat nemen de eerste 55 kilometer kop voor hun rekening met een rustig tempo. Wij gaan dit jaar niet voor een hard gemiddelde maar gewoon om fatsoenlijk kilometers te maken. Na de eerste stop nemen Renzo en ik de volgende 45 kilometer kop voor onze rekening. Wij brengen het tempo iets omhoog zodat wij zo rond de 34 rijden. Eigenlijk gebeurd en verder niet veel zij het dat de politie ons aanhoud als wij door rood licht rijden om over te steken. Gelukkig kunnen wij na een discussie zonder verdere boetes doorrijden al dreigt deze agent ons nog wel € 150 in rekening te brengen.  Het is maar goed dat ik mijn kampioentruitje niet aan heb want die nederlandse vlag werkt vaak als een rode lap op een belgische agent.
 
Na 110 kilometer de tweede rustplaats en ik vind het niet erg om te stoppen. Overigens de rest volgens mij ok niet. De verzorging is weer prima in orde; drinken, fruit, koeken, gelletjes, noga, noem maar op en dat voor € 8 inschrijving. Daar kunnen ze daar in Limburg nog een voorbeeld aan nemen...
Wij staan daar op die rustplaats met hooguit 25 man maar volgens een man van de organisatie moeten wij het terrein aan de andere kant verlaten wegens de vele pelotons die ons omver kunnen rijden?? Onze zuiderburen zijn soms onnavolgbaar blijkt maar weer....
 
De laatste etappe gaat ook naar behoren. Het kopwerk wordt met name verzorgt door Robbert, zijn maat Jaques, Hylke, zijn belgische vrienden, Renzo en ondergetekende. Na Schilde komt de finale over de 3 kilometer kasseien op de Boesche straat. Volgens mij is het Robbert die laat zien goed over deze belgische bestrating te kunnen rijden. Verder zit de rest allemaal dicht bij elkaar.
Na 158,8 kilometer zijn wij weer terug bij het college in Schoten waar de spaghetti (ook inclusief) weer prima smaakt. Hylke gaat op de fiets terug naar huis en ik ben blij dat ik na een hard fietszadel een zachte autostoel onder mijn kont voel.
 
Het was een prima Scheldeprijs dit jaar. Na twee jaar afwezigheid van de Gróóte Sjel heet hj nu weer gewoon Scheldeprijs. Lekker weer, goede fietsers en gezellige mensen. Wat wil ik nog meer zeg maar. Nou dat zal ik zerggen een lekkere finale bij de TC. Tot morgen.
 
 
Lars