You are hereDe Heen (en weer) Alweer?

De Heen (en weer) Alweer?


By Reinier Goosens - Posted on 23 February 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
01 Aug 31 leden De Heen 65 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1031

"HITCHIKE TO THE FINISH"....

Tja, waar haal ik deze titel nu weer vandaan denkt u? Nou, een beetje geinspireerd door de laatste zin in Arjen's spontane bijdrage. Nadat ik vanaf de laptop op mijn vakantieadres jullie als deelnemers van de clubrit "De Heen" (toch?) heb aangespoord jullie bijdragen voor deze site te leveren hebben mij tot nu toe 2 reacties bereikt. Allereerst die van ons nieuwe clubrit Arjen van Bragt en vervolgens een "vakantiegroet" van Frank Tack.
Wellicht dat er onder inspiratie van Arjen's bijdrage ook nog een nieuwsflits over de A-finale afkan?

Arjen's verslag:

"... J`ai figé mes sourirs et j`ai glacé mes peurs, ou sont-ils a present, a present mes vingts ans?" ... "En met deze prachtige woorden, gezongen door de tourartiest van vorig jaar, Charles Aznavour, gaan we over naar Frankrijk, want daar gaat het spel op de wagen, of niet soms?" ... "Dit is Radio Tour Flits, Tour Flits, Tour Flits,Tour Flits..." ... "Kom d'r maar in, Jacques Chapel!" ... "Welkom life terug hier in het West Brabantse land, waar we zojuist met het B peleton het spandoek van de laatste 10 km hebben gepasseerd. Na de passage over de brug bij Nieuw Vossemeer werd er meteen nerveus gekoerst, maar de eerste uitbraken werden, onder leiding van Jan, meteen gepareerd. Het peleton heeft zich nu gegroepeerd en iedereen lijkt iedereen aan te kijken. Ik kijk op de teller van de motor fiets. Tsjongejong, nog geen 30 in het uur. De B mannen besluiten er een wandel-finale van te maken! Ik stel voor dat we nog even teruggaan naar de studio voor ... Ho, nee, dat lijkt daar een serieuze demarrage! Ik kan het niet goed zien, een renner in een blauw tenu. Ah, het is René, één van de renners die altijd wel de aanval wil kiezen. Het peloton aarzelt - wie reageert? Het tempo gaat nu ras omhoog. Jawel hoor, de coureurs laten het er niet bij zitten - de finale is begonnen! Het B peleton is nu een lang gerekt lint, dat door langs de bochtige wegen in de polder koerst. Een aantal man voorin bepaalt het tempo. Ik zie nu Piet op kop stoempen - Arjan neemt over, en zo naderen we de laatste kilometer!"... "En daar valt de beslissing, het is Bas, duidelijk herkenbaar die uit de rug van Arjan wegsprint en Mark met zich mee neemt. Arjan kan vanuit de kop nog net aanhaken. De rest lijkt geklopt, er valt een serieus gat! Jawel hoor, daar gaan ze! In een moordend tempo schiet Bas als eerste door de laatste bocht. Ze komen nu in het zicht van de vaste camera!" ... "Bas sleurt nog steeds op kop, en daar gaat Mark! Mark perst er nog een versnelling uit en pakt 1, 2, 3 meter! Het beste bij Bas is eraf, Arjan reageert maar kan niet meer in het wiel komen, Mark zet door, terwijl het overgebleven peleton nu ook het rechte stuk op dendert. Gaat 'ie het halen? Gaat 'ie het halen? Jawel hoor, het is Mark die de B finale wint. Arjan wordt tweede en Bas komt net voor de grote groep nog over de meet. Na deze toch enerverende finale die wat laat op gang kwam, gaan we terug naar de studio in Hilversum" ... "Dank je wel, Jacques Chapel. Ondertussen heeft ons het bericht bereikt dat Rene de A-finale met kracht en karakter op zijn naam heeft gezet. En na dit fietsgeweld is het tijd voor plaatje van de Amazing Stroopwafels, Oude Maasweg"... "Sittin' on a highway in a broken van, Thinkin' of you again..."

Arjan van Bragt

Dan nu de korte reactie van Frank, kennelijk al op weg naar zijn vakantiebestemming?

Tot het officiele begin van de A/finale kon ik goed volgen, al zag ik wel regelmatig geel en oranje voor de ogen. Na half spugend op het fietspad gevolgd te hebben demarreerde ik bij het bij het opdraaien van de zwarte ruiter van achteruit en heb vervolgens niemand meer gezien, om 14.00 uur was ik thuis. De reactie van Frank die nu lekker 3 weken zonder fiets op vakantie gaat en bij terugkomst gaat bezinnen of die zogenaamde C-finale niet opnieuw leven ingeblazen moet worden.Onze voorzitter heeft opnieuw een zege aan zijn palmares van 2010 toegevoegd. Ook goed voor het vakantiegevoel, in elk geval voor dat van Corinne lijkt me.....! Benieuwd met welke spannende fietsverhalen Rene zich over een paar weken meldt.... Ook benieuwd wat er wordt bedoeld met kracht en karakter. Waren er geen andere bikkels die hem partij konden of wilden bieden? Het wordt tijd voor mijn rentree, ik ga zometeen nog maar een rondje Neeltje Jans rijden ofzo....

Reinier Goosens

HEEN EN WEER NAAR DE HEEN (EN WEER…..)

De eerste zondag in Augustus is direct ook een zomerse! Niet dat de temperatuur nu vandaag spectaculair zou zijn, maar de zon scheen uitbundig en het waaide niet hard uit zuidwestelijke richting. De vakanties zijn nu ook in regio zuid losgebarsten maar toch wisten zo’n 31 leden en twee gastrenners de weg te vinden naar de Boulevard. Die twee gastrenners willen graag lid worden maar zullen eerst op de wachtlijst terecht komen omdat we sinds binnenkort weer 55 leden hebben. Dit is door het bestuur vastgesteld als limiet om zo de groep niet te groot te laten worden. Het is nu soms al lastig manoeuvreren met ons grote peloton!

Vandaag voor de tweede keer in korte tijd rijden we rondje De Heen. Precies een maand geleden deden we dat ook al. Toen om bijtijds thuis te zijn op de dag van de Tour de France etappe van Rotterdam naar Brussel. Vandaag omdat dat zo gepland was aan het begin van het seizoen! Verschil was dat we deze keer een extra lusje maakten bij Vossemeer om de nodige kilometers te scoren. Vandaag zouden we zo op 75 kilometer uitkomen. Een mooie afstand voor de eerste rit van de maand.

Chauffeur was vandaag Dennis. Dennis hebben we helaas nog niet vaak gezien dit seizoen. Door zijn nekklachten kan hij niet langer dan 1 á 1 ½ uur op de fiets zitten. Te kort voor een gemiddelde clubrit. Maar vandaag kon hij als chauffeur van de volgbus van Hermes toch weer eens een clubrit bijwonen en de typische sfeer van onze TC opsnuiven. Fijn dat je erbij was Dennis!

Mooi op tijd breng ik de club in beweging. Vandaag ben ik ritkapitein en mag dus vooraan de weg aangeven en het tempo op peil houden. Met dat laatste was er vandaag niets mis. Voorzitter René en Joop nestelen zich aan kop van de groep en houden een zeer prettig en beschaafd tempo aan. In het begin rijden we constant 31 á 32 km/uur met een zachte bries in de kont. Voor niemand een probleem om te volgen. Het is dan ook een gezellig kakofonie in het peloton! Na zo’n 20 kilometer houdt joop het voor gezien en neemt Bas zijn vertrouwde stek over. We rijden inmiddels door het naamgevende dorp van vandaag: De Heen. Hier is het diepe rust, en dat terwijl het toeristenseizoen toch volop aan de gang is. Zo’n 10 kilometer verder houdt ook René het op kop voor gezien en gebeurt hetzelfde als vorige maand: niemand staat te dringen om op kop te komen….

Op de Slaakdam is het Jan Haverhoek die we op kop zien. Het tempo zakt echter wel steeds een beetje verder tot we, met een iets aangetrokken briesje recht van voren, onder de 30 zakken. Ik besluit om zelf even vooraan te gaan rijden, mede omdat we binnen enige tijd op de plek komen waar ik drie jaar geleden vrij hard onderuit ben gegaan. Je kunt beter maar van voren zitten… Nu we eenmaal weer op gang zijn gekomen blijft het tempo er goed in. Waarschijnlijk ook omdat we op de splitsing aankoersen.

Na de brug kijk ik even achterom en constateer dat de A-groep uit 16 man bestaat! Een flinke groep dus. Het was goed om te zien dat ook clubkampioen Richard vandaag weer met de A mee reed! Nu alleen nog je kampioenshirt aantrekken Richard!!! De wind is nog steeds zwak, hooguit kracht 2 á 3. Ik hoop dat ze op de Rubeerdijk vanaf de zijkant zal komen om daar de boel flink op de kant te krijgen. Daarom besluit ik om bij het oprijden van het fietspad langs de Heenseweg direct een eerste plaagstoot te geven. Ik rijdt als eerste en trek direct even stevig door. Wat mij betreft is de toon gezet. Helaas zal het scenario hetzelfde zijn als zo vaak de laatste weken. Zij die niet kunnen sprinten proberen weg te springen, de sprinters counteren en doen verder niets. Helaas zijn de twee sprinters vandaag net als de rest van het seizoen ook de sterksten van de groep en dus is er voor mij eigenlijk geen beginnen aan. Wat me vandaag wel positief verrast is dat er ondanks de klemmende overheersing van Charl en René er toch diverse leden proberen er een wedstrijd van te maken! Zo is Rob Naaijkens zoals te verwachten actief, maar ook de andere Rob (Franken) probeert het vandaag. Net zoals Robbert. Het lukt hem zelfs een tijdje voorop te rijden met Charl. Ook de winnaar van drie weken geleden probeert het twee keer met een strakke demarrage. Johan blijft zelfs vrij lang voorop maar ook hij heeft de benen niet om voorop te blijven.

Al met al koersen we direct op een sprint af. Frenk is ook actief, vooral op het laatst. Het lukt hem zelfs los te komen. Ik spring naar zijn wiel maar samen lukt het ons toch ook niet. Wel is de groep behoorlijk uit elkaar geslagen wanneer we de laatste 800 meter ingaan. Het is nu Rob Naaijkens die het probeert en flink gas geeft. Maar de sprinters in deze fase gunnen niemand ruimte meer. Wanneer Rob uitgepierd is laat hij zich naar links uitzakken. Charl en René worden hierdoor verrast en flink naar buiten gedreven. Joop ruikt zijn kans en duikt vol in het gat dat nu op rechts is ontstaan. Maar René is vandaag geenszins van plan om zich ook vandaag na weken van pech opnieuw te laten verrassen. Met een indrukwekkende versnelling maakt hij vrij snel het gat met Joop goed terwijl hij zoveel snelheid ontwikkeld dat ook Charl niet meer tot bij zijn wiel kan komen. René 1ste dus, gevolgd door Charl en Joop. Ikzelf zat in het wiel van Joop en werd vierde. Achter mij een klein gat naar de verslagenen van vandaag. Al met al een leuke en snelle finale met een terechte winnaar. René kan met een gerust hart op vakantie!

Daan van Dommele.