You are hereStamperswarm, WK-finale, 43 liefhebbers

Stamperswarm, WK-finale, 43 liefhebbers


By Reinier Goosens - Posted on 23 February 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
11 Jul 43 leden Stampersgat 80 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1028 Zonnig 30 C

Op naar wat belooft opnieuw een warme ochtend te worden melden zich 43 liefhebbers om 80 km te gaan fietsen in de richting van Stampersgat. Jan Haverhoek bestuurt vandaag de bus.
Voor mij is het m'n eerste rit na het rijden van de Marmotte ruim een week eerder, velen feliciteren mij, dank nogmaals, met de behaalde prestatie. (uitrijden in een tijd van 10'19'') Bij vertrek is de temperatuur al opgelopen naar bijna 25 graden, na de fikse regenbui de vorige avond lijkt onze "oververhitte" regio overigens wel een beetje afgekoeld. "Nestor"- clublid Jac. Linders meldt zich met oranje pruik, natuurlijk niet onder maar op de helm. Het is immers deze dag ook de dag van de WK-finale tussen Nederland en Spanje.
Tja, wat deden wij op de dag dat die finale werd gespeeld? Nou dat valt dan hieronder te lezen, in elk geval datgene wat we in de ochtend tussen 9 en 12 uur deden.....

Met een grote groep rijden we via het Boerenverdriet, Noordzijde Zoom en Ravelstraat de stad uit. Na de oversteek bij Vrederust krijg ik wat vraagtekens over de parcourskennis van Jan Haverhoek want de bus is in geen velden of wegen te bekennen, ook niet als we Moerstraten passeren en ik bedachtzaam de "Herrings-Chicane" neem. Maar waarschijnlijk was er al snel iemand met pech en nog voor Welberg kan Jan achter ons aansluiten. De clubkampioen trekt voor "huize Moerenhout" even een sprintje, waarschijnlijk om wat moraal voor later op te doen. Als moreel protest rijden vandaag John van Broekhoven en Rob Franken net als onze clubkampioen ook in afwijkende kleding, teneinde wellicht een of andere originele vorm van sanctionering af te dwingen.....

Daar dit mijn eerste ritje sinds 8 dagen is begeef ik me vanaf Moerstraten naar voren en bepaal vooraan mede het (strake) tempo. Ik probeer wel te luisteren naar kreten uit de achtergrond het wat rustiger aan te doen maar op souplesse rij ik 33-34 per uur en dat geeft kennelijk voor niemand een probleem, zo dat niet juist is, vanaf deze plaats nog mijn excuses. Ik merk wel dat Jan Hermes zich tot in mijn wiel laat terugzakken maar tot de voordeur van Koos Moerenhout (terwijl ik dit schrijf rijdt die op kop in de eerste Alpenetappe van de tour) leg ik vooraan het tempo op en merk dat de beentjes redelijk goed reageren. Wel krijg ik weer last van de toenemende hitte hoewel die niet te vergelijken is met de verzengende hitte een week eerder in de Alpen, in het bijzonder op l 'Alpe d'Huez. Gelukkig lukt het om genoeg te drinken hoewel een extra, derde, bidon vandaag welkom geweest zou zijn.

Via Stampersgat en Oud Gastel rijden we richting Roosendaal waar onze route behoorlijk moet worden aangepast gezien alle nieuwe wegen rond de Borchwerf. Jan Hermes is echter redelijk overtuigd van de eigen parcourskennis en zo rijden we een rondje Borchwerf. Plotseling naderen we echter een rotonde die ons vervolgens weer in tegenovergestelde richting terugvoert naar Roosendaal. Maar met enkele creatieve vondsten rijden we uiteindelijk via de St. Maartenstraat richting Zegge waarwe weer op de juiste route terugkomen. Jan Haverhoek is ons opnieuw kwijtgeraakt (wel alert blijven Jan!!) maar wordt door Rene naar Bosschenhoofd gedirigeerd en sluit daar weer aan.

Via de Langendijksestraat en de Rozenvendreef rijden we richting Nispen waar ik me opnieuw vooraan meld om een beetje het tempo te bepalen en om alvast goed vooraan voor de finale te zitten. Ik twijfel nog even of het vandaag A of B wordt maar kort overleg met een andere Marmotter, Paul Dingemans, besluit ik in elk geval ook te gaan voor de meeste kilometers, de A dus. Er staat een zuid-westelijke wind die ik toch best als vervelend ervaar.
Na de splitsing is het Charl die de eerste versnelling plaats. Heel even vrees ik te moeten lossen omdat het erop lijkt dat iedereen me voorbij rijdt maar uiteindelijk kan ik weliswaar ver achteraan maar zonder moeite aansluiten. De Ouwerveldenweg heeft ene slecht wegdek maar ik weet dat er rechts ook geen gaten in zitten dus blijf ik veilig in het wiel van Lars en John (mens) zitten. Als ik achterom kijk zie ik daar nog even de grimassen van onze clubkampioen en Paul. Rob Naaijkens heeft 't vandaag erg lastig en moet na het keerpunt op de Vleet zelfs laten lopen! Rene van Dongen rijdt tot het fietspad richting Wouw veelal op kop maar elke versnelling is van korte duur en zonder problemen kan ik mezelf handhaven, zelfs achterin. Renzo raakt weer eens in de berm maar kan gewoon zijn weg vervolgen. Vlak voordat we het fietspad willen opdraaien rijdt een argeloze dame in een zwarte auto op de strook waar wij ook langsmoeten. De groep breekt er even maar vooraan houdt men even in en de meesten kunnen weer aansluiten. Paul, Rob en de clubkampioen zijn definitief gelost. OP de Wouwse Hil maken we een automobilist die vanaf de Westelaarsestraat afkomt enigzins aan 't schrikken maar al snel kan iedereen na de bocht weer aansluiten. John rijdt telkens gestaag gaatjes dicht en van dat birdje prik mijn vorkje vandaag lekker mee! Lars krijgt het naar eigen zeggen daar wat lastig en ook Frans rijdt opvallend ver van achteren. In de Chicane springt Jan Kees weg nadat hij enkele kilometrs eerder in goed gesprek was met ons nieuwe clublid Ruben Boonstra. Niemand gaat achter Jan Kees en hij blijft tot vlak voor de Tol alleen voorop totdat Rene van Dongen hem bij haald. Met z'n tween rijden ze naar de streep, er vlak achter de groep waarin ik mezelf verbaas over het gemak waarmee ik bijblijf. Na de laatste knik in de weg rijd ik maar wat naar voren en juist op dat moment zeten Charl en Daan aan voor een laatste ultieme jump die juist te laat komt. Rene schat de afstand tot de streep weer eens niet goed in en zo pakt Jan Kees een welverdiende overwinning. Een mannetje of 4 rijdt nog voor me over de streep maar uiteindelijk kan ik er best tevreden mee zijn.

Jan Kees neemt de felicitaties in ontvangst en rijdt via Klavervelden weer terug naar Roosendaal. Wat gebeurde er bij de B? Ik weet slechts dat Rob Franken en Corrie er mee het tempo bepaalden maar wie er won?

Reinier.