You are hereBathpolder, 9 mei 2010

Bathpolder, 9 mei 2010


By Reinier Goosens - Posted on 23 February 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
09 May 38 leden Verrassingstocht Bathpolder-Völckerdorp KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1019 Licht bewolkt

We hebben deze ochtend in elk geval droog weer en geen vooruitzichten op nattigheid na een verregend weekend een week eerder. Inclusief enkele belangstellende fietsers rijden we met 38 renners weg richting Zeeland. Er is onduidelijkheid over het rijden van de finale richting Halsteren daar men doende is om de Glymesweg van verkeersdrempels te voorzien. Daarom wordt besloten vandaag via Huijbergen en de Wouwse Tol terug te keren naar Bergen op Zoom. Zo draaien en keren we wat door de Bathpolders I en II, het keerpunt om weer terug in oostelijke richting te rijden ligt bij "3 haasjes", het kleine buurtschap wat eigenlijk een onderdeel is van de Stationsbuurt.

De nodige leden hebben vandaag met pech, veelal in de vorm van een lekke band te maken. Rene Punt zorgt er telkens voor dat de pechvogels weer op het juiste punt uit de bus kunnen stappen en weer bij de groep kunnen aansluiten. Op de Oude Dijk bij Ossendrecht flitst John weer eens als eerste voorbij het plaatsnaambord en snijdt Richard al even traditioneel de bocht rechts af door over het privé-terrein op de hoek te rijden. Ook vandaag had Richard overigens zijn welverdiende kampioenstrui aan, zal wel warm geweest zijn....

Op de Putse weg moest er even "gekluund" worden door de wegwerkzaamheden ter hoogte van "Puts Meuleke". Daarna ging het rap verder naar Huijbergen en werd het zaak in goede positie te manouvreren. Zo kwam ik in iets van 5e positie het bos uit richting de afslag naar de Schouwenbaan waar de A-finale start. Opvallend vaak bleken de beide sprinters Rene en Charl vandaag in gesprek over de te volgen tactiek? Met een mannetje (en 1 vrouwtje!) of 15 gingen we de finale in. In eerste instantie maakt John Mens het tempo en rijden Rene en Charl attent voorin mee kennelijk om zo nodig snel te kunnen reageren op uitvallen van de (gevreesde) concurrentie. Zelf heb ik een aantal opties in gedachte. De eerste is om weg te springen in de hoop dat er hulp voor een ontsnapping meespringt waarbij ik dan denk aan jongens als Rob, Johan of Frans. Gezien de wind die uit noordelijke richting komt wil ik zoveel mogelijk voorin blijven en tevens voor mezelf de strijd hard te maken voor de tijdrit van een week later. Op de Vleet spring ik weg en krijg al snel een meter of 50 voorsprong. Alles en iedereen blijft vervolgens zitten en gezien de lange weg die nog te gaan is laat ik me weer inlopen. Ik handhaaf me wel voorin waar zich dan ook Rob Naaijkens en Johan den Boer melden. Vlak voordat we het zoombruggetje in de Ouwerveldenweg bereiken moet Rob helaas door een lekke band afhaken en is daar kwalitatief uitermate teleurgesteld over. Ondanks aansporingen weigert Corrie haar wiel af te staan. Ook Lars wordt getroffen door ene lekke band en mag Rob gezelschap houden in de bus bij Rene.

Vlak voor de afslag linksaf de Mariabaan op rijdt Johan naar voren en in de veronderstelling dat hij op een groot verzet wil gaan wegrijden spring ik in z'n wiel. Inderdaad, op de Mariabaan geeft Johan even flink gas en direct springen Rene en Charl naar zijn wiel. Maar al snel kan de rest weer aansluiten. Op de weg naar Wouw blijft het even rustig en manouvreren we "voorzichtig" linksaf tussen de auto's door de Westelaarsestraat op. Frans en Johan zijn opnieuw degenen die proberen weg te rijden maar zonder succes. Vervolgens breng ik mijn 2e optie in praktijk, een paar honderd meter voor de "chicane" spring ik weg. Tot mijn verbazing is het nu Adri die de groep weer terug naar m'n wiel rijdt en uit frustratie hierover spring ik later nog eens over Adri heen weg maar al snel zie ik het onzinnige van deze uitval in en laat me samen met de uit de bus gestapte Lars weer in de groep terugzakken.

Op het moment dat we vanaf de Westelaarsestraat linksaf de Zoomvlietweg op rijden versnel ik opnieuw en nu is het Renzo die meegaat. Hee, misschien toch nog.....? Samen hebben we even enkele tientallen meters maar ruim voor de Wouwse Tol zijn we d'r weer aan voor de moeite. Jammer genoeg is niemand in staat de beide sprinters af te schudden en zo rijden we met de complete groep naar de streep. Op 700 meter rij ik nog een keer naar voren maar het beste is er nu wel af en op 400 meter gaat Joop de sprint aan. Nou, sprinters, mooier kan het niet. Charl haalt zijn 4e overwinning binnen en daar is op zich niets op af te dingen. Rene wordt 2e. Zelf eindig ik toch nog net achter Richard en Corrie als 7e. Ik ben overigens wel kwalitatief uitermate tevreden met m'n huidige conditie 1 week voor de tijdrit.