You are hereSnertrit (Horendonk)

Snertrit (Horendonk)


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
30 Oct 39 leden Horendonk (Snertrit) 56 KM JoopGroe
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1136 Half bewolkt 14 C ZW 3

HORENDONK; AFSCHEID VAN WEER EEN WIELERSEIZOEN!

Het zit er op! Na 36 ritten, nog nooit eerder reden we 36 clubritten in één jaar, waarvan er geen één werd afgelast!, reden we de laatste rit met een gezellig groot peloton over een aangepaste route Horendonck! Voor het laatst dit jaar reden we in clubverband over de weg en voor het laatst zaten we gezellig in de Kajuit voor de traditionele afsluiting met snert en een broodje kroket of frikandel! Dank je wel Corné en Lian voor weer een jaar gastvrijheid in ons clublokaal!

Een korte rit vandaag zodat we op tijd terug waren om nog wat na te kaarten en het seizoen op een waardige wijze te besluiten. Het weer werkte goed mee want ondanks dat het op zaterdag onverwachts toch nog wat regende en de voorspellingen voor onze regio niet helemaal optimaal waren bleef het droog en hebben we geregeld de zon gezien. Ook was het een prima fietstemperatuur met een graadje of 14. Niets te klagen dus! Horendonck is eigenlijk het oude rondje Lange Schouw maar dan tegengesteld zoals Walter onderweg al memoreerde! Ook sneden we nog een stukje af om van de Rozenvendreef bij de rotonde Lange Schouw te komen. Hiervoor moesten we wel een stukje onverhard! Maar dat was op de site al aangegeven:

LET OP: Bij de vandaag gehouden laatste check van de route blijkt dat de route zoals die op de site stond (via Routeyou.com) niet berijdbaar is. Hier hebben we vorig jaar ook al moeten omkeren overigens! Daarom is er een alternatief gevonden; ietsjes langer en ook een stukje onverhard!

Vandaag was ook oud lid Jack Everaard er vandaag weer bij. Hij had ook al met de jubileumrit meegereden en nu begint het weer te kriebelen. Volgend jaar wil hij graag weer lid zijn van de TC! Ook René Koole was er weer bij net als die andere René die we al een tijdje niet meer gezien hadden: René Punt! Maar bovenal was ook weer een ander bekend geluid gelukkig weer te horen in het peloton: Walter was er weer bij!!

Vandaag hadden we door de grote groep weer eens die specifieke problemen die optreden wanneer je met zovelen bent: twee keer lukt het niet om als peloton compleet een kruising over te steken: Bij Vredenrust staan de laatsten een complete cyclus extra te wachten en even later na Nispen stopt niet iedere automobilist om de groep als één geheel over te laten steken. Ook is het soms achterin goed aanpoten om ontstane gaatjes na bochten dicht re rijden! Toch blijft er goed beheerst gereden worden en wordt er ingetogen gekoerst!

Vlak voor de splitsing na Nispen wordt het steeds moeilijker om de groep onder controle te houden en nu wordt de snelheid wel opgevoerd. Zodra we echter met de A onze finale beginnen valt het wel even stil. De wind staat hier behoorlijk van voren en voorin is er even geen animo om snelheid te maken. Voor mij is het nu wel heel gemakkelijk om naar voren te rijden! Zodra we het eerste bruggetje over de zoom overgaan is het vrij en ga ik direct op de pedalen staan. Ik trek even flink oor en deze week doet ook Johan mee! Hij gaat echter zover rechtsrijden dat ik niet kan aflossen en daarom halen we hier niet het maximale rendement eruit! Ook stond de wind hier iets te veel van voren waardoor nog veel leden uit de wind kunnen zitten. Toch moet er nu al een groepje direct af.

De finale ontwikkelt zich vanaf nu gestaag! Er zijn best wel wat leden die vandaag er wat van willen maken. Buiten mijzelf zijn dat voornamelijk Johan, uiteraard!, maar ook Albert en Rob Naaijkens die het proberen. Maar het blijkt vandaag onmogelijk om voorop te blijven. Telkens worden de gaten dicht gereden. Ook een serieuze poging van Johan samen met Joop onder de hoogspanningkabels redt het niet ondanks dat Johan hier volle bak gaat! Het is oa Frenk die het gat weer dicht rijdt. Een eindspint is dus onvermijdelijk en vandaag wordt er lang gepokerd door de sprinters! Pas op zo'n 400 meter van de streep barst het geweld los. Johan is degene die het vonkje veroorzaakt met een laatste alles of niets poging. Hij redt het niet maar lanceert wel Charl die onderweg al erg attent reed. Voorzitter René dringt nog wel aan en komt ook dichtbij maa blijft steken op een tweede plek. Frenk pakt de laatste puntjes van het seizoen: derde dus!

Daarna rijden we op het gemak naar de Kajuit. Een grote groep maakt een hoop gezellige herrie. Namens het bestuur maakt onze voorzitter de genomineerden voor het clubkampioenschap bekend: Michel, Frenk en Wouter zijn de kandidaten waarop deze hele week gestemd kan gaan worden. De uitslag wordt bekend gemaakt op de feestavond, komende vrijdagavond in de Kajuit!

Daan.

 

Filmpje "Snertrit"

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=f21c9J-KkvI"

Presentatie: http://www.tcdemarkies.nl/Shows/D111030_TCM_Snertrit_2011.html (betere kwaliteit!)

 

Kampioenengalerij 21e eeuw:

http://tcdemarkies.nl/movies/2011video_wmv/111030_kampioenen_TCM_21eeuw.wmv

 

Filmpje "Sleutelhangercamera" (Reinier):

http://tcdemarkies.nl/movies/2011video_wmv/111030_TCM_snertrit.wmv