You are hereKlein Zundert

Klein Zundert


By dommeled - Posted on 21 January 2011

Datum # Leden Route Afstand Chauffeur Ritkapitein
16 Oct 28 leden Klein Zundert 87 KM
WeekendNr Weer Temp Windrichting Windkracht
1134 Zonnig 11 C ZW 2

Groots en zonnig door Klein Zundert
 
Een strak blauwe hemel, bijna geen wind en gelukkig ook droog. Na de regen van vorige week hebben we sinds een paar dagen fraai herfstweer. Met koude nachten, dat wel! Zo gaf de thermometer om 8.00 uur maar liefst 2 graden aan bij mij in de tuin en het officiële weerstation op de vliegbasis kwam zelfs tot 0,3 graden vorst!

De opkomst valt me eerlijk gezegd wat tegen. Zo'n vijf jaar geleden hadden we onder bijna dezelfde omstandigheden meer dan 40 leden aan het vertrek, nu blijft de teller op 28 leden steken plus onze chauffeur van vandaag Frans. Ook nieuw lid Kees Simones rijdt weer mee. Trouwens, ook René Kole is er ook weer bij, voor de tweede week op rij! Hij rijdt met een driekwart broek rond en dat terwijl de temperatuur amper boven het vriespunt ligt! Dat het nog gekker kon bewees onze voorzitter die zoals wel vaker voor zelfkastijding koos en nog in compleet korte broek mee deed? Datzelfde gold ook voor Ivo maar die haakt in het begin al af. Of dat door de kou kwam weet ik niet....
 
 
Even na negenen vertrekken we bij de Kajuit. Frans bestuurt de bus van 'Rinox' Rob Franken. Zowel Jan als zijn bus zijn er vandaag niet bij. Frans zal op zich niet zoveel te doen hebben vandaag want de wegen liggen er eigenlijk goed en schoon bij. Op sommige stukken liggen nog wat afgewaaide takken of kastanjebolsters, maar met modder en andere boerentroep valt het reuze mee.
 
Het eerste uur zijn het vooral voorzitter René en Secretaris Renzo die de kop voeren. Ludy en ik rijden dan op de tweede rij: het complete aanwezige deel van het bestuur dus op kop! Zoals al gezegd stond er niet heel veel wind maar zo op kop voelde je hem echt wel! Via vredenrust en Klavervelden rijden we richting Nispen. Onderweg pikken we eerst Ludy op die onderweg naar de Kajuit al lek reed en daarom wat afsneed en even later ook Jan Kees. Opvallend verder is dat het best wel druk onderweg is. Veel collega toerclubs, maar ook wandelaars, genieten van de prachtige omstandigheden. Ook is er al een ATB toertocht aan de gang wat op sommige stukken tot gezellige drukte leidt!
 
Na Nispen koersen we op de rotonde bij de Lange Schouw af. Vanaf hier gaan we meer naar het zuiden rijden. De wind staat nu op kop. Bij het vertrek was ze nog zuidoost en even later in de finale zou ze doordraaien naar zuidwest. Een hele rit wind tegen eigenlijk! Dit gedeelte is eigenlijk de aanloop van route Galderse Meren met dit verschil dat we in Klein Zundert linksaf slaan ipv rechtsaf en zo het lusje langs Galder afsnijden. We hebben vanaf nu dan wind lekker in de rug en in de groep wordt er veel gepraat en gelachen. Maar wat wil je anders met zo'n lekker zonnetje in je rug!
 
Via Sprundel, Schijf en opnieuw Nispen rijden we naar de Vleet en splitst de groep zich. Er is al enige tijd te merken dat de snit er een beetje uit is. In plaats van op de splitsing af te vliegen rijden we nu regelmatig onder de 30 km/u? Een vreemde gewaarwording al met al! Ook heeft Frenk hier pech omdat hij lek rijdt. Helaas voor hem omdat hij er erg afgetraind uitziet en een goede indruk maakt. Ik heb het hem niet meer kunnen vragen maar volgens mij baalde hij hier enorm van!
 
Maar goed, de koers stopt voor niemand en dus gaat de A-finale al snel van start. Ik voelde me prima en laat er dan ook geen gras over groeien. Hier komt de wind van opzij en dus moeten we hier alles op het kantje zetten. Helaas is dat 'we' alleen ik waardoor een eerste echte forcing nog niet tot stand komt. Het is zelfs zo dat wanneer de snelheid tot onder de 35 km/u terug loopt er nog steeds niemand mij aflost op de eerste positie? Dus wordt het tijd voor een tweede versnelling. Wederom hetzelfde resultaat en ik ga als eerste de bocht in. In de volgende bocht de Schouwenbaan op komt René me opeens voorbij. Helaas geeft hij niet aan dat hij alleen de sprong gemaakt heeft en dus wacht ik op de volgende die over me heen zal komen. Een snelle blik achterom leert me dat er nog een gaatje is naar de volgende achtervolger en dus duik ik achter René aan om even later aan te sluiten. We rijden even samen maar al snel duikt ook de rest van de groep op ons achterwiel. Nu wordt het even wat actiever met onder andere een goede uitval Albert en even later ook van, uiteraard, Johan. Hij is de laatste weken ook altijd strijdlustig.
 
Ik zie het allemaal rustig aan en wacht op het volgende geschikte moment. Die komt al snel en als Johan weer ingerekend is, nog voor de Camping, spring ik er weer tussenuit. Nu is het wel behoorlijk opletten geblazen omdat hier volop geparkeerde auto's staan en veel ATB-ers hier staan om te kleden. Bij het oprijden van de fietspad even later wordt ik uitgefoeterd door zo'n knakker die vindt dat ik wat te enthousiast opdraai. Ik heb nog de geest hem te zeggen dat ik hier wel van rechts kom! Door al de verdwaalde fietsers hier moet ik soms goed manoeuvreren maar is het resultaat wel dat ik enige tijd voorop blijf. Achter me is het René die een stevige inspanning levert en vlak voor het opdraaien van de Westelaarsestraat zorgt voor de aansluiting. Hij heeft hierbij blijkbaar zo hard doorgetrokken dat er gaten gevallen zijn. Rob spoort René dan ook aan om door te trappen om zo met een klein groepje voorop te komen. Tevergeefs echter!
 
Ik laat me even tot de vijfde, zesde positie terugvallen om eens te kijken wie er nog meer bij zijn. Ondanks dat ik al drie serieuze inspanningen heb gedaan voelen de benen nog steeds goed aan en als het al snel weer stilvalt spring ik vanuit vierde positie weg. Ik krijg het gevoel dat er een aantal leden zijn die het wel gehad hebben. In ieder geval wordt er niet meer zo attent gereageerd, voor zover ik dat kan beoordelen! Ik rijd in ieder geval weer voor de groep uit en dit keer, blijkt achteraf, definitief.
 
Even later wordt ik op mijn rug aangetikt en aangespoord om aan te sluiten. Het is Renzo! Hij heeft vandaag al veel kopwerk gedaan tijdens de rit en heeft nu blijkbaar nog voldoende lucht. Ik pik snel aan en al snel gaan we draaien. Wanneer even later ook de altijd strijdlustige Johan zich bij ons voegt begin ik er in te geloven! Zeker omdat Johan met een lekker strak tempo de kop pakt en ons goed de kans biedt aan te pikken. Normaal kan Johan nog wel eens zo hard voorbij komen dat je dat niet lukt, maar vandaag gaat dat in ieder geval prima! En zo lijkt het ineens wel de triotijdrit. Er wordt goed samengewerkt en ieder doet zijn deel op kop hoewel Renzo het wel moeilijker begint te krijgen.
 
Een tijd lang kijk ik niet achterom, voornamelijk omdat ik het gevoel heb dat we voldoende snelheid maken, maar ook omdat we nu wat groepjes 'vreemde' renners inhalen. Gelukkig sluiten ze niet bij ons aan. Pas onder de hoogspanningskabels kijk ik achterom. Ze rijden nog steeds binnen schootsafstand maar het gat is best groot. En dus trek ik er nog maar eens aan. Renzo slaat af en toe wat over en voor mijn gevoel gaat Johan ook niet meer zo hard als in het begin van de ontsnapping. Achter de Tol kijk ik weer om en constateer dan dat de winnaar vandaag één van ons drieën zal zijn.
 
Ik doe nog één stevige aflossing en maak dan met de elleboog de bekende beweging om mijn achterligger, ik vermoed Renzo, te vragen om over te nemen. Die doet dat zonder morren en even later is het Johan die zijn beurt neemt. We rijden dan over de op de weg gekalkte '500'. Een blik op de pion van Johan leert me dat hij nog steeds vrij klein rijdt. Veel te klein om fatsoenlijk op te kunnen sprinten beoordeel ik. Het enige nu is om het niet op een korte eindsprint aan te laten komen want dan kan Johan me verrassen met dat kleine verzet. Op dat moment echter hoor ik Johan schakelen en zie ik hem aanzetten. Ik reageer direct en al snel passeer ik  hem aan de linkerkant waarop hij het voor gezien houdt. Nummer drie dit seizoen is binnen! Johan wordt achter me tweede voor Renzo.
 
Daan.
 
ps. winst vandaag voor Adri bij de B